日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)[2]

1001 回覆
12 Like 16 Dislike
我想買新gel,google左好似一隻叫uevo灰積木既幾好?有無人用過

定上amazon買ocean出個d算......112蚊左右80g
我想買新gel,google左好似一隻叫uevo灰積木既幾好?有無人用過

定上amazon買ocean出個d算......112蚊左右80g

用過
我覺得灰色偏硬同好快乾
我覺得買ocean好過(可能因為我未試過)
咁多位巴打好
請問有冇巴打係染冷色系頭髮?
小弟想請問邊隻牌子既鎖色洗頭水長期keep住用真係keep到d色
上網爬過文見部份人都係推lakme去黃洗頭水
日本brand好少review 驚買完返去冇咩效果
求巴打分享下鎖色洗頭水既用後感
感謝各位
有無人個頭條界分得好死?
即係就算剪平陰 將佢梳向前都會自己分返條界
想問係咪無得解決?去salon同佢咁講得唔得
同埋aube翻譯係咪剪之前一次過講晒想點

電攣可能冇咁覺

電攣邊到

留長d成個頭電
不過你試咗吹先 可能吹都搞得掂
係日本同香港日系salon剪過幾次髮, 我發現佢地用既風筒同直髮夾都好似係日本牌子, 唔會用歐美名牌amika, ghd果d (可能有用其他歐美牌子但我唔識)
我自己得一個ghd直髮夾, 但用落覺得佢溫度太高, fix死左係180度, 係夾唔到陰既, 因為一夾就會超攣同埋變左一條條
Salon幫我夾陰既直髮夾明顯冇咁熱, 同埋每一次夾係好自然地攣少少, 想再攣d就夾多幾下, 易控制好多
上次係日本剪有抄低個牌子名但唔見左 可唔可以推薦下類似既直髮夾?
係日本同香港日系salon剪過幾次髮, 我發現佢地用既風筒同直髮夾都好似係日本牌子, 唔會用歐美名牌amika, ghd果d (可能有用其他歐美牌子但我唔識)
我自己得一個ghd直髮夾, 但用落覺得佢溫度太高, fix死左係180度, 係夾唔到陰既, 因為一夾就會超攣同埋變左一條條
Salon幫我夾陰既直髮夾明顯冇咁熱, 同埋每一次夾係好自然地攣少少, 想再攣d就夾多幾下, 易控制好多
上次係日本剪有抄低個牌子名但唔見左 可唔可以推薦下類似既直髮夾?

要變壓器㗎喎,真係要?

電攣可能冇咁覺

電攣邊到

留長d成個頭電
不過你試咗吹先 可能吹都搞得掂

點解電會關分界事

視乎你點電 應該有機會遮到你條界
不過上面巴打講咗 你試下吹得唔得先
男用卷髮棒買幾mm好

我掉轉
吹左條界出黎都會自己合返埋

要變壓器㗎喎,真係要?

180度,其實我都用緊呢個溫度wo,再低就好似夾唔到

其實香港都買到好多好既直髮夾啦 日本牌子既話,onedam?

要變壓器㗎喎,真係要?

180度,其實我都用緊呢個溫度wo,再低就好似夾唔到

其實香港都買到好多好既直髮夾啦 日本牌子既話,onedam?

我140°都夾到喎
180°太高了
VO5 Hair Spray香港邊度有?

銀城?

銀城地庫存係咪得一間?

應該得一間

銀城未返貨
仲有邊到有?
好耐無夾,今日無聊夾左幾野

我以前睇片學,係將個頭分3層,由陰> 中層> 頭頂咁夾,每一忽都夾到,效果麻麻,有D飄忽

睇得多三科之後,我一開波就亂咁夾下後面+左右先,然後用髮夾hold起頭髮,是但夾幾下陰就放落黎,然後成個頭不停咁揉" 一支支" 出黎,然後夾個"一支支" 以前係一忽忽咁夾,而家就一支支,效果好好多wo
好耐無夾,今日無聊夾左幾野

我以前睇片學,係將個頭分3層,由陰> 中層> 頭頂咁夾,每一忽都夾到,效果麻麻,有D飄忽

睇得多三科之後,我一開波就亂咁夾下後面+左右先,然後用髮夾hold起頭髮,是但夾幾下陰就放落黎,然後成個頭不停咁揉" 一支支" 出黎,然後夾個"一支支" 以前係一忽忽咁夾,而家就一支支,效果好好多wo

有冇圖睇下

唔通而家興翻鐵達尼號頭?

唔通而家興翻鐵達尼號頭?

有冇教學點整
有無巴打知AUBE會唔會CHECK你有無LIKE佢地FB同學生證
無玩FB好耐 真係CHECK可能要用人地ACCOUNT

今日去完 兩樣都無Check
有無巴打知AUBE會唔會CHECK你有無LIKE佢地FB同學生證

不過唔知係咪因為今日太忙
想去aube試下 係唔係仲有優惠 ?
想去aube試下 係唔係仲有優惠 ?

12月好似六折

不過唔知係咪因為今日太忙

巴打BOOK幾點
唔想太多人

我book 咗 星期三4pm
但係去到勁多女仔染緊髮
入到去都要等5分鐘先有人招呼我
坐咗成半個鐘先開始洗頭
剪完連沖水都無沖 搞到個頭gel 得怪怪地

可能下次無咁多人會好啲
剪係剪得唔錯嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞