日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)[2]

1001 回覆
12 Like 16 Dislike
想剪+染
去試voi voi jason定返aube好
隻色好靚
漂完洗唔洗染?
個次冇染,靜係剪,之剪搵佢染過淺灰甩囇就甘
漂左兩次?
我記得漂左2次,1次上色,4個鐘

似乎而完興髮尾長翻
你還我20度既香港 ,我長多2倍都得啊
係香港會比人當異類
之前跟個日系髮形師轉左鋪 好q遠(要過港島)
所以未必搵佢了
想問下HOW+LIM 依間如何 因為我住觀塘 有時可能放工去剪 見佢剪個價同我之前跟開個個都係一樣450 所以想試下
可以指定日本師父剪

有冇絲打可以set到呢啲頭出嚟
如果我唔想電染, 淨係想做treatment等頭唔好咁多毛燥, 有冇話做邊隻會好d 做過milbon滑左一個月都冇
其實頭髮表面既毛隣係死左既細胞黎,得髮芯係仲有生命
所以你要成日都好順滑一係keep住做treatment
一係做負離子改變個頭髮結構啦

平時用多d髮尾油
梳頭用豬髦圓梳吹頭之後定型都有幫助既
真心唔難,佢只係成個頭c curl
用慣捲髮棒,呢個頭我估15min左右set到出黎
記得用粗少少大概32mm既捲髮棒
你本身有幾長?

大約係咁 留左一個月多d
新手想問其實日系髮型係唔係一定要留到好長先去剪 想剪到圖入面咁

https://beauty.hotpepper.jp/catalog/mens/?firstStyleId=L005042134&lastStyleId=L007912182&flickPreviousPage=1&flickNextPage=3&styleCategoryCd=SG02&specialCd=&order=&staticFlg=0&isSearchName=false&lengthCd=&keyword=%E7%84%A1%E9%80%A0%E4%BD%9C%E3%82%B7%E3%83%A7%E3%83%BC%E3%83%88+&hairColorCd=&serviceAreaCd=&middleAreaCd=
你本身有幾長?
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2018/05/25/221603_d403fbbe6eb4f055b976d2cfc4e57b11.png[img]

大約係咁 留左一個月多d

則邊好側邊好似未夠長
不過都已經可以去剪
因為佢通常會幫你剪短啲 然後都係要留長

呵識講唔緊要 記得俾相佢睇你想點
多謝ching解答 睇之前d post話太短去剪會俾人話搞到有d驚 姐係我依加可以去俾我岩先po個條link既髮型佢剪都冇問題?
好似佢咁
第一次去日式salon想去voivoi剪,但純粹剪短少少+剪薄。
見voivoi有分店,中環好啲定cwb?有冇推薦?
P.S. 女、學生~
有冇人試過去AUBE做電髮

想問o下cold perm同digital perm有咩分別
去電過o既你地上次揀左邊隻
Thanks巴打 但做負離子唔會令到髮質更加差咩?
係會差左啊,始終係化學野
唯有用貴d既藥水
再做返電前電後treatment減少傷害
同埋唔好同時又電又染,最好相隔一個月
雖然傷但因為我長髮,電完真係好打理好多
所以都keep住一年電一次

Milbon有隻家用treatment
好用好平好抵deal
$4x 4支
(你短髮一次用半支都夠)
如果你真係唔想電可以考慮下佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞