日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)[2]

1001 回覆
12 Like 16 Dislike
一啲
請問VoiVoi如果用學生優惠係咪冇得指定stylist?
有冇話女仔去邊到剪會好啲
有無人試過叫髮型師直接任佢決定點剪?
絲打我今日去左搵細川剪
剪前鎖骨剪後中短髮未到肩 剪+電+treatment 收1500

助手哥哥好忙冇幫手翻譯 剩底我同細川兩個指手畫腳
岩岩電完細川幫我set完好靚好似日雜髮型
結果返到屋企塌晒變左c9
同我當初一模一樣
返到屋企一陣就開始塌
我補電之後唔洗佢落野幫我set
因爲落左就一定要洗頭
你睇下過兩日有冇直
有就打去補電
剛剛照鏡睇一睇已經就直返好多
助手哥哥叫我最好星期日先洗 頂唔順就星期六晚上
等天日再睇下情況 感覺可以準備打電話去補電

依家極想洗頭 (有少少潔癖
第一次去我諗要補電係正常
上次我去佢解釋因爲唔知我髮質如何所以冇用咁勁的藥水
補電時會落重啲同埋電耐啲
起碼我補完到依家都仲有啲曲
雖然個形已經走樣
洗完頭已經直晒剩變成自然向外翹 (除左右邊幾條仲有少少曲 )
拿拿聲打電話book左再上去睇下
有少少驚補電完因為髮質問題都係咁
唔知可唔可以上去問佢轉拉直算
電完第二次應該會好好多
但一定要護髮
短時間電兩次好容易毛燥變獅子狗
有冇人去過Salonkagu到剪?
知唔知好唔好?
夏天就算夾好個頭,行幾步出汗好易塌同冇咗個型
今日咁既天氣,一起身已經又塌好油好軟
睇fb評價都ok,又唔多貴,你可以去做次前鋒試下 好既話以後其他巴打都可以去
好掛住冬天個濕度
令願大風吹亂都唔好gel唔起
今日gel完出廁所拎支spray都已經塌左
俾圖俾髮型師睇
想問下你地夾頭會預熱個夾幾多度? 硬係我成日一夾完好快就冇晒效果
自然攣+粗 要成170-180 先夾得郁個頭
短髮嘅時候先可以用無咁熱夾
平時放假出街就140左右,但基本要160度先會hold到有效果

https://beauty.hotpepper.jp/smartphone/slnH000177477/style/L007375542.html
好難整呢個頭 用開ocean clay+edge 或者就咁air
我個瀏海同髮尾都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞