日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)[2]

1001 回覆
12 Like 16 Dislike
今日終於set得好
我印象中睇過段片,好似話用左gel,就用護髮素先,再用洗頭水?

有無巴打記得係咪真係 ocean clay好x勁,有d難洗.....
係 髮西段洗頭片
中長頭髮,長度大概可以紮起條辮有手掌咁長。有冇師傅介紹返 ?想執執佢

利申:巴。

咁之後過完洗頭水 使唔使用多次護髮素
短髮絲 想電下圖果種薄薄地唔厚重既日系內彎
有無師傅推介?

幾好睇啊

你用頭箍,其實前面剪成點都影響唔大,定你想前面剪短d,可以唔用頭箍出街

btw呢度介紹得既都係個幾間
要 再用護髮素包毛巾焗10分鐘
https://youtu.be/lGKLhCLxKP0
原來要焗10分鐘
呢d野平時d護髮素包裝唔會教 真係唔知
就算教左,我既性格真係忍唔到係入面呆等10分鐘 1,2分鐘就洗了......
拎定部電話入去㩒
返工扎辮畀人屌啊,都唔知乜野道理黎。

我想前邊留長到唔使用髮箍啊,後邊執短啲
留名 想剪日系大概要留到幾長先好去剪
D頭髮夾左好似冇夾咁
去剪頭髮個陣叫佢剪layer 平時自己再分幾層咁 一層一層夾好過
電既話個形會係到 但層次唔明顯 同埋如果吹頭無用手指/梳去整返個形 而係好似平時就咁吹乾 出到黎個效果都係唔好睇
唔該哂絲
另外想問有無髮型屋推介?

因為之前去過幾間都剪唔到呢種效果
無 我都未搵到
可能遲啲出左糧去lbh試試
有冇人試過Voi Voi fb post果個980HKD既special offer?唔知Jason技術係點,諗緊係搵naoko定係入
熱到完全gel唔起頭
我已經放棄左gel 熱到咁唔想個頭仲一舊野,直接夾彎佢算
夏天戴頭箍算數
行幾步出晒汗
Gel都費時
係 gel 都係留翻秋冬先玩了
我日文麻麻,搵左Jason剪,係髮型書到楝左款日本仔頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞