日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)[2]

1001 回覆
12 Like 16 Dislike
唔該巴打
再唔係攞塊鏡照一照後面睇
要睇扎法

利申唔識
唔該晒

ocean trico用後感

Ocean trico至今有六款 O C E A N S

首先,係黑色嘅O over drive
個人最少用
推推出嚟嘅感覺係好黐手 用上去嘅感覺好啞色
而且力度都幾強 適合波浪型髮型同73allback造型

然後,係紅色嘅C clay
佢係髮泥嚟嘅 推起上嚟都好易推開嘅髮泥
個人覺佢個硬度最強 適合髮質軟細嘅人用
我個人嚟講就髮質偏硬 所以每次會攞呢集嚟溝
等個力度增強

接著,係白色嘅E edge
我覺得佢個束感係最強 但力度重差啲
用起上嚟冇咁自然 都係適合軟細人士用
王道髮型最啱

其次,係藍色嘅A air
呢隻束感就冇咁明顯 力度亦都好弱
但用喺髮質偏硬同受損髮質 效果十分顯住
一嚟佢水份好高 二嚟佢抄起上嚟唔kick手
空氣感好出 我對於呢隻十分喜歡
適合王道、同微曲造型

再者,係灰色嘅N natural
佢嘅水份係最高 力度最弱 光澤係中高
最適合gel卷毛嘅髮型 佢既可以增加水份彌補
卷髮夾夾後流失嘅水份 而且用落係最自然
冇咁容易打亂卷嘅方向 學生想gel頭返學
呢隻十分推薦

最後,係S Shine over
佢係綜合咗clay嘅力度 edge嘅束感 natural嘅光澤
而且光澤最高 有啲似pommade嘅光澤 大雞嗰隻咁
但係黑色頭髮用呢個好似冇洗頭咁 好油嘅質感
呢隻有啲難用 重探究緊

大家可以講下用後你哋用完係點樣
留名

香港終於有得賣
係美麗華Cosme Kitchen見到
呢隻銀城一早有
有無d 野可以查完再夾會易d 夾到一條條咁?
想夾到呢個效果
一條條多數自己用手調節wo
花王隻spray如何
呢隻好似女仔用
即係夾完先用蠟黎捽佢變一條條?
其實我覺得關剪個底事,你頂剪碎d 有層次就會易整d
夾當然都有好大幫助
有無d 教學video 提供巴打
唔該
https://youtu.be/qCsNqpLjIis
呢條,雖然我覺得佢呢次整體剪得太碎,但好簡單易明
有冇人會去日系髮型屋剪普通頭
咩叫普通頭
https://youtu.be/BcbxyRYRDiA
三秋又出奇技 齋吹
https://youtu.be/msQbNWhcsls
女子短髮可以參考下
你地去剪係咪就咁比圖佢睇?
好撚唔開心 去aube到剪 細川要等兩個 趕往去上堂所以冇指定細川 之後搵左個前幾次都冇見過既香港人大叔幫我剪 好唔掂 近藤又要4月先返 想成個頭restart算
唔通開始客多應付唔嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞