日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)[2]

1001 回覆
12 Like 16 Dislike
好似唔可以空運 可能我錯
係唔比空運
但我成日寄艙帶返黎
寄艙成日都唔理
重諗住等Lipps支spray用完就空運返嚟添
睇怕要早幾個禮拜買定船運先
lipps spray好用
Booked aube 5點諗住電髮,上到去得一個assistant加一個剪髮 等左一粒鐘先話有個同事sl
跟住剪髮果條友過嚟話我無諗到點剪
平時d salon都係去到會俾意見人
我叫佢俾意見佢個idea係我剪返之前一樣個頭
我話我就係唔想一樣先剪,激到一肚氣

然後搞左一輪話修修個頭就算成間野差到仆街
上佢fb都見到有人又係等十世染髮
永久blacklisted

呢種頭應該同佢講點電 同埋之後點gel好
咁樣睇黎,咁多人負評aube,都唔係空穴來風

唔夠人剪,可能又是但請d香港理髮師

btw你剪成點,不過不失咁?
同我剪果個係香港人嚟

個頭正常,但service 就差到喊 呢個價唔應該係咁
我今朝都去咗aube剪
搵咗細川剪
全程服務都好正常,可能日本人態度會好啲?
細川剪得唔錯
不過真係等得耐
想問日系salon剪唔剪到呢種頭?
https://img.eservice-hk.net/upload/2018/06/03/220239_fc84679d9846750ce11bd1a36fc02c82.jpg
雖然我知日系唔興剷青,但又想剪到頭頂一束束個feel
好似之前又係有條友又係咁問過
我第一次去,book時話無定髮型師
其實佢香港人承成日本我都無所謂,最緊要好睇
但我無諗過無諗定點剪都會俾人串
我都係第一次去,諗住搵日本人剪日本頭會好啲,睇佢個網得細川一個日本師傅所以就搵咗佢
我有搵定張相俾佢照住嚟剪
結果剪唔剪到?
冇下文
真係好多人搵細川剪…見到都覺得辛苦
上次去補電佢幫我捲完同時又同一個日本人剪緊
後面仲有人排隊等緊
就電完事黎左一個女仔有BOOK冇指定細川 上到黎安排香港人比佢剪
個女仔唔肯比香港人剪要等細川
最後等左一陣走左

想問問有冇巴絲知道係aube果位女性理髮師(短髮/香港人)叫咩名?
去過兩次都見到幾多人搵佢剪 或者有冇巴絲有搵過佢剪?

btw 補電完都係就收皮
你地覺得個香港大叔剪成點
真係唔敢俾佢剪
次次Book 都講定要細川
+1
尋日佢唔肯同我電,偷薄左髮尾,styling左就正常,但last唔耐都feel到賴賴地野
今朝起身變左乞衣頭, 同埋似廿年前果d mk 潮頭
希望洗吹頭後回復正常啦
其實成間野係咪得細川一個日本人
個香港大叔成日係客面前講到自己好有料
一直都搵開細川剪,比我感覺真係會幫你個頭執得緻細,唔係隨隨便便剪
上次去(搵細川剪 )覺得個女髮型師好嘈
成日都聽到佢講嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞