日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)[2]

1001 回覆
12 Like 16 Dislike
島崎做咗原宿店店長
Ocean trico clay真係幾好用 不過有啲難洗
講開又講 大家覺得點先叫難洗?
大部份牌子我都覺得兩次洗頭水係未夠乾淨 唔知係咪定型水問題
咁Aube值唔值得試?諗住今個月剪
之前試過Chicca嘅Asano-san,Voivoi嘅Naoko同埋Salon AR嘅Ito-san...

我反而覺得Ito-san有啲hea,可能我樣衰啦

利申: 女,長髮
都值得試 平之餘洗頭仲好細心 剪得唔算差 可能細川唔舒服先會咁
以前用開morris motley balm同hanz de fuko claymation, 係可以洗一次洗頭水已經feel到乾淨,但trico clay洗2次都覺得唔夠乾淨
想漂染有冇話邊間好 之前去過how+lim想轉下
覺得係香港天氣問題
大家用補色洗頭水既份量係點?
好似平時洗頭咁多定係好多好多
染左粉紫色唔想佢咁快收皮
Ocean trico clay真係幾好用 不過有啲難洗
講開又講 大家覺得點先叫難洗?
大部份牌子我都覺得兩次洗頭水係未夠乾淨 唔知係咪定型水問題
以前用開morris motley balm同hanz de fuko claymation, 係可以洗一次洗頭水已經feel到乾淨,但trico clay洗2次都覺得唔夠乾淨
覺得係香港天氣問題

我都覺得係,我樽clay比起買之前乾咗好多
竟然
我覺得係濕
我嗰樽第一日係勁硬
之後發覺好似無咁硬/濕
即刻放係抽濕機隔離
再放返喺房而唔係廁所
都唔掂

不過又唔算好影響 可能係正常
落雨落成咁,再凍都gel唔頭
呢幾日濕到咁gel完一陣就收皮
呢幾日濕到咁gel完一陣就收皮

香港啲天氣
打咗底表示無問題
好快用晒
等我重以為係自己 gel 得差添
以前噴得多真係打風都唔變
不過唔夠一個月用一支
噴咁多 洗得唔辛苦咩?
好難carry
一打風即散
大阪邊度剪好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞