[劇透]Justice League少少觀後感

237 回覆
185 Like 21 Dislike

Bvs嘅steppenwolf唔係咁樣架咩 點解jl唔同左

由大魔王變左做笑話
其實佢出得返黎係mother box 知冇哂Krypton同green lantern係地球
佢執第三個box 個陣見到Superman 應該要著草啦

我意思係佢唔同左樣啊

髮型問題

臉型問題啦明顯
四四方方成個雪櫃咁撚樣
d 戲又屎到仆街
唔明點解班死忠仲要死撐

D戲唔屎囉

髮型唔關事,係真係以明星黎講,佢係樣衰
同埋佢做flash真係無個種味道,反而我覺得做劇集個個重好過佢

睇左75集cw版flash,如果你唔覺得佢好過Ezra Miller版既,
咁Grant Gustin真係失敗到無倫
其實論演技,Grant Gustin絕對屎過Ezra Miller
We Need to Talk About Kevin同The Perks of Being a Wallflower都係佢演技代表作,而Grant Gustin呢?
角色塑造得差,你就算搵Daniel Day-Lewis黎演都無用
flash情況就同joker一樣,狗屎般既編劇

演技代表作

係~係~佢又樣衰又無演技啊嘛,得架啦,明架啦

無話你唔知唔明wor
flash 死忠 屌柒垃圾EM 都唔得?

所以咪話我明囉,做咩姐
其實我都覺~
em條廢柴flash演得差,所以We Need to Talk About Kevin同The Perks of Being a Wallflower都係演得差~
垃圾樣衰無演技,em仆街啦!!
睇完 自己係marvel fans 不過一直都好鐘意睇dc風格
Mos同bvs雖然唔算非常好 但起碼都應有盡有
JL連基本嘅起承轉合都做唔到 故事又交代得差
我相信無睇過漫畫嘅人 會完全唔知steppenwolf嘅目的 又唔明motherbox有咩用
角色本身完全帶唔出任何危機感 唔知有幾大危險令到要成班人合作
加上講到steppenwolf咁勁 咁得人驚 最後竟然比岩岩翻生嘅超人屌打 相當唔合理
特別係睇完steppenwolf同堆舊神打 雖然之前steppenwolf多好多兵 但起碼真係交戰
超人一返生就破壞囇平衡力 係咪即係超人一條友就可以單挑囇啲舊神?
之後就係cyborg同aquaman 兩個定位都好模糊 build up得太少 cyborg完全無性格 aquaman同條女講幾句就突然決定幫拖
所有人嘅目的都太模糊 同埋除咗最後 近乎無任何teamwork
可能係自己太大期望啦 但我會話jl只係好過ss少少 成個故事感覺似aou 不論係故事同實際戲嘅表現都係 又係講到敵人好危險 但完全體驗唔到

巴打我覺得你好似我
講角色名一定用英文
d睇法都好雷同
本身superman太op
點team先
我覺得變左爆谷片迎合大眾
有好有有唔好
打鬥一定好過bvs bvs我最深刻係黑到睇唔到佢地打緊d咩
依家光反 舒服好睇好多
內容係無咩深度
加上唔夠片長 人物描述薄弱
不過當爆谷片睇 都仲可以一睇
比起同期 雷神3 係差d
睇完 自己係marvel fans 不過一直都好鐘意睇dc風格
Mos同bvs雖然唔算非常好 但起碼都應有盡有
JL連基本嘅起承轉合都做唔到 故事又交代得差
我相信無睇過漫畫嘅人 會完全唔知steppenwolf嘅目的 又唔明motherbox有咩用
角色本身完全帶唔出任何危機感 唔知有幾大危險令到要成班人合作
加上講到steppenwolf咁勁 咁得人驚 最後竟然比岩岩翻生嘅超人屌打 相當唔合理
特別係睇完steppenwolf同堆舊神打 雖然之前steppenwolf多好多兵 但起碼真係交戰
超人一返生就破壞囇平衡力 係咪即係超人一條友就可以單挑囇啲舊神?
之後就係cyborg同aquaman 兩個定位都好模糊 build up得太少 cyborg完全無性格 aquaman同條女講幾句就突然決定幫拖
所有人嘅目的都太模糊 同埋除咗最後 近乎無任何teamwork
可能係自己太大期望啦 但我會話jl只係好過ss少少 成個故事感覺似aou 不論係故事同實際戲嘅表現都係 又係講到敵人好危險 但完全體驗唔到

巴打我覺得你好似我
講角色名一定用英文
d睇法都好雷同

好多台狗superhero fb page都好鐘意用中文
睇到一頭霧水
特別係果個乜鳩垃圾geek base
有無覺得狼仔CG整得好樣衰?
明明漫畫都係正常人樣
戲就整到珊瑚人咁
仲話DC出名有出色嘅反派
最後一套我會入戲院睇嘅DC英雄片
覺得幾好睇
無睇過漫畫都大概明佢up咩
不過batman真係好廢
明明漫畫都係正常人樣
戲就整到珊瑚人咁

隻眼
明明漫畫都係正常人樣
戲就整到珊瑚人咁

隻眼

用返真人樣應該都無乜問題
明明漫畫都係正常人樣
戲就整到珊瑚人咁

隻眼

真人樣其實已經夠霸氣
好似zod咁用真人樣先有個種氣勢係到
明明漫畫都係正常人樣
戲就整到珊瑚人咁

隻眼

真人樣其實已經夠霸氣
好似zod咁用真人樣先有個種氣勢係到

為求目的不擇手段
你鐘意既根本係Zack風格,換個名換個角色放一樣劇情你照樣會捧上神枱
但佢寫既超人大蝙,漫畫迷/其他由細睇開DC既人唔會鐘意
變左做大陸飛機文咁✈️
唔知係咪慳皮度
請多幾個臨演都廢事

最後場boss戰
講到幾大件事 要靠組正義聯盟去保護人類
但場大戰得個幾個人類
完全都唔刺激

一開始ww救人質個段仲緊張過boss戰
完全感受唔到人類要滅亡

水行俠除左出場幾野
之後全程未掂過水。完全無印象佢發揮過d咩能力,是但搵個大隻佬拎住支叉都得啦咁 明明個角色幾有魅力

唔知bvs 個幾段閉路電視點黎,無啦啦單靠幾個畫面就搵佢地組隊正義聯盟 成件事好兒戲。明明係保護地球既大事,但個幾丁友連小小事蹟都無就搵佢地入隊 明明連城市仔都未保護過 就要打宇宙boss
唔知係咪慳皮度
請多幾個臨演都廢事

最後場boss戰
但場大戰得個幾個人類
完全都唔刺激

完全感受唔到人類要滅亡

水行俠除左出場幾野
之後全程未掂過水。完全無印象佢發揮過d咩能力,是但搵個大隻佬拎住支叉都得啦咁 明明個角色幾有魅力

唔知bvs 個幾段閉路電視點黎,無啦啦單靠幾個畫面就搵佢地組隊正義聯盟 成件事好兒戲。明明係保護地球既大事,但個幾丁友連小小事蹟都無就搵佢地入隊 明明連城市仔都未保護過 就要打宇宙boss

成套野最敗筆係最後個場
個幾段係偷lex d資料個時發現
有個file係講異能人
之後係bvs最尾聽見lex講將會有外星人入侵
batman內疚害死超人 知道自己無能力去同外星人打
所以搵異能人黎幫手
唔知係咪慳皮度
請多幾個臨演都廢事

最後場boss戰
但場大戰得個幾個人類
完全都唔刺激

完全感受唔到人類要滅亡

水行俠除左出場幾野

成套野最敗筆係最後個場
有個file係講異能人
所以搵異能人黎幫手

異能人就一定係好人
就當佢地係好人
但你會唔會搵班boss仔都未打過既人去組織正義聯盟去打宇宙boss
唔知係咪慳皮度
請多幾個臨演都廢事

最後場boss戰
但場大戰得個幾個人類
完全都唔刺激

完全感受唔到人類要滅亡

水行俠除左出場幾野

成套野最敗筆係最後個場
有個file係講異能人
所以搵異能人黎幫手

異能人就一定係好人
就當佢地係好人
但你會唔會搵班boss仔都未打過既人去組織正義聯盟去打宇宙boss

搏一搏 單車變摩托
你當佢地集結原因係同復仇者聯盟一樣
咁會唔會易接受d
batman只係做左局長個位
唔知係咪慳皮度
請多幾個臨演都廢事

最後場boss戰
但場大戰得個幾個人類
完全都唔刺激

完全感受唔到人類要滅亡

水行俠除左出場幾野

成套野最敗筆係最後個場
有個file係講異能人
所以搵異能人黎幫手

異能人就一定係好人
就當佢地係好人

搏一搏 單車變摩托
咁會唔會易接受d

就係復仇者聯盟入面個個都打過boss,保護過城市 人類 所以搵呢班英雄去組一個組織打宇宙boss就好合理
正如 蜘蛛俠只係有異能既小朋友,佢未證明自己有能力去做大事個陣都唔會去打宇宙boss
唔知係咪慳皮度
請多幾個臨演都廢事

最後場boss戰
但場大戰得個幾個人類
完全都唔刺激

完全感受唔到人類要滅亡

水行俠除左出場幾野

成套野最敗筆係最後個場
有個file係講異能人
所以搵異能人黎幫手

異能人就一定係好人
就當佢地係好人

搏一搏 單車變摩托
咁會唔會易接受d

就係復仇者聯盟入面個個都打過boss,保護過城市 人類 所以搵呢班英雄去組一個組織打宇宙boss就好合理
正如 蜘蛛俠只係有異能既小朋友,佢未證明自己有能力去做大事個陣都唔會去打宇宙boss

單憑 幾秒cctv就搵班人入正義聯盟
就好似 細路仔玩泥沙咁
你整段barry 好似神奇女俠咁 保護過人類
都合理d
唔知係咪慳皮度
請多幾個臨演都廢事

最後場boss戰
但場大戰得個幾個人類
完全都唔刺激

完全感受唔到人類要滅亡

水行俠除左出場幾野

成套野最敗筆係最後個場
有個file係講異能人
所以搵異能人黎幫手

異能人就一定係好人
就當佢地係好人

搏一搏 單車變摩托
咁會唔會易接受d

就好似 細路仔玩泥沙咁
都合理d

你企起bruce立場睇下 你知道有敵人黎緊
你自己一個人類一定唔夠抽 眼前又有班metahuman 你會唔會搏一搏揾佢地幫手?唔通乜都唔做等大佬黎滅世咩
唔知係咪慳皮度
請多幾個臨演都廢事

最後場boss戰
但場大戰得個幾個人類
完全都唔刺激

完全感受唔到人類要滅亡

水行俠除左出場幾野

成套野最敗筆係最後個場
有個file係講異能人
所以搵異能人黎幫手

異能人就一定係好人
就當佢地係好人

搏一搏 單車變摩托
咁會唔會易接受d

就好似 細路仔玩泥沙咁
都合理d

段片有保護人類
而水行俠 batman係查過佢保護個條小村
鋼骨我都解釋唔到啦

Bvs嘅steppenwolf唔係咁樣架咩 點解jl唔同左

由大魔王變左做笑話
其實佢出得返黎係mother box 知冇哂Krypton同green lantern係地球
佢執第三個box 個陣見到Superman 應該要著草啦

我意思係佢唔同左樣啊

同thanos一樣
果陣未搵到人做
依隻只係cg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞