[劇透]Justice League少少觀後感

237 回覆
185 Like 21 Dislike
根本大家都太睇小marvel電影
人地每一套電影都係唔同種類既電影加上超級英雄角色
校園青春劇 - spiderman
特工片 - cap
笑片- guardian
人地係真係有好既劇本係後面backup
其實佢地唔係套套都特登死行愉快路線 都唔係太過公式化
反而係以做好套電影行先過商業決定 靠口碑搵食
dc比我既感覺係靠漫畫名氣
好多決定都係商業>好睇 死要跟主流意見搞到套套都不倫不類 中中等等

佢地永遠都唔會拍到好電影

笑撚死我咩
Gotg劇本係好
Spiderman都合格
其他真係好垃圾
尤其是Thor, avg1,2

Avg1 垃圾

Thor3 真係無咗原本諸神黃昏嘅味道 成件事好兒戲

我反而覺得thor3係成個thor系列最唔好睇
特工片 - cap
好多決定都係商業>好睇 死要跟主流意見搞到套套都不倫不類 中中等等

笑撚死我咩
Gotg劇本係好
其他真係好垃圾

Avg1 垃圾

Thor3 真係無咗原本諸神黃昏嘅味道 成件事好兒戲

我反而覺得thor3係成個thor系列最唔好睇

其實我覺得thor 1好睇
講家族drama幾岩thor呢個角色

Thor1 性格最似番個神
特工片 - cap

笑撚死我咩
Gotg劇本係好
其他真係好垃圾

Avg1 垃圾

avg 1 2 thor2咪純英雄片囉 gotg 2都係冇咩意義
ca2 新thor呢d咪好睇 無啦啦爆套唔同風格既就知marvel有心拍好戲多過dc
佢地呢d係劇情需要佢黑暗/搞笑既風格 唔係公司話個tone要點就點 跟住再改劇本黎就公司商業決定

係就係咩類型都有,故事剪接都一定流暢,但每一套同翻本身個genre嘅其他戲比都好兒戲囉
拍得JL先就預左唔夠時間講大家加入既動機 但係你又冇理由拍到三四個鐘 所以拍solo先係最好
咁呢套叫得聯盟 講team work 又好難做番bvs咁既
Deathstroke 係 Will Smith?

白人黎架

係Ryan Reynolds

係Flash

係Flash

係Flash

果個叫deadshot

係Flash

原來係呢條仆街
好似係2003 Spiderman果個同學?

果個叫deadshot

係wo搞錯人
睇完我都想share下自己感受

我份人就樂觀D既,先唔好講咩黑唔黑暗
慶幸既係今次終於冇剪到一忽忽,但過於平鋪直敘
搵人果度真係太快,你唔會感覺到Batman係用左一段時間去搵同說服呢D人。一開始我會以為Aquaman會同Bruce打,點知最後咁順攤

再講下個Tone,冇錯真係失去左DC自己個style,需知道DC根本唔啱Marvel既Tone同style,DC淨係Batman自己本身D漫畫已經黑到爆,睇住Batman係地下典典下話的確係流緊血我只會覺得攪乜9 雖然無可否認某D位拍得幾好,超人復活一手捏住老爺條頸果度係幾有霸氣,但屌呢幾幕又拍唔出超人果種絕對既強,其實大可以超人開始儲氣用紅眼射Batman時候條女先出現會好好多

打Boss我個人覺得唔係話太並同太短,比起打Ultron打荒狼係正好多,同埋睇得出荒狼係好想晉級上神既地位 點知其實係有勇無謀因爲最後驚超人隊冧佢而引到佢咋冇理性既𡃁去趙9返佢,個ending咁係好好多因為比埋條線佢可能拍埋darksield再返地球 最後場仗敗筆係攪到Batman好無力,冇乜greatest detective 既表現,作為Batman fans既我好失望

唯有希望係DC同WB 果D大粒真心唔好再插手D戲,次次一有消息佢地想改野就例牌仆街

Bvs嘅steppenwolf唔係咁樣架咩 點解jl唔同左

Bvs嘅steppenwolf唔係咁樣架咩 點解jl唔同左

由大魔王變左做笑話
其實佢出得返黎係mother box 知冇哂Krypton同green lantern係地球
佢執第三個box 個陣見到Superman 應該要著草啦
呢次做flash角色個個演員好樣衰,又無醒目既個種感覺
同埋我覺得Batman係個自大又自卑既領袖

你search埋怪獸產地佢個樣你會覺得仲樣衰

髮型問題

臉型問題啦明顯
四四方方成個雪櫃咁撚樣
d 戲又屎到仆街
唔明點解班死忠仲要死撐

D戲唔屎囉

真係未睇過一套superhero 戲可以柒到唔敢睇
已經唔知係對白問題定演員問題
總之就好撚柒
要搞笑, 又唔好笑
要宅毒, 又唔完全係
要扮新人, 同spidey 比已經輸到仆街

zack 狗既DC 戲
瘋狂玩慢動作
我屌你超人復活果度, 望大超果個樣真係....
屌你老母咩
咁撚柒樣衰, 仲要個樣咁鳩

髮型問題

臉型問題啦明顯
四四方方成個雪櫃咁撚樣
d 戲又屎到仆街
唔明點解班死忠仲要死撐

D戲唔屎囉

髮型唔關事,係真係以明星黎講,佢係樣衰
同埋佢做flash真係無個種味道,反而我覺得做劇集個個重好過佢

睇左75集cw版flash,如果你唔覺得佢好過Ezra Miller版既,
咁Grant Gustin真係失敗到無倫
其實論演技,Grant Gustin絕對屎過Ezra Miller
We Need to Talk About Kevin同The Perks of Being a Wallflower都係佢演技代表作,而Grant Gustin呢?
角色塑造得差,你就算搵Daniel Day-Lewis黎演都無用
flash情況就同joker一樣,狗屎般既編劇

演技代表作

髮型問題

臉型問題啦明顯
四四方方成個雪櫃咁撚樣
d 戲又屎到仆街
唔明點解班死忠仲要死撐

D戲唔屎囉

同埋佢做flash真係無個種味道,反而我覺得做劇集個個重好過佢

睇左75集cw版flash,如果你唔覺得佢好過Ezra Miller版既,
其實論演技,Grant Gustin絕對屎過Ezra Miller
We Need to Talk About Kevin同The Perks of Being a Wallflower都係佢演技代表作,而Grant Gustin呢?
角色塑造得差,你就算搵Daniel Day-Lewis黎演都無用

演技代表作

係~係~佢又樣衰又無演技啊嘛,得架啦,明架啦
Grant Gustin 適合做d 青少年觀眾既劇
靚靚仔仔

但要上大銀幕就唔係好夠氣質

聽佢講英文想死

反而唔明點解永遠討論ezra 就要提GG

好似d 死廢老咁, GG廢就=EM 勁

我都明, 近幾年做flash 真係得GG一個可比較
但不論GG 幾廢, 你地幾唔鐘意皮褸小鮮肉,
都改變唔到EM 真係好撚樣衰, d 戲好撚屎既事實
劇情唔多講啦 dc所有嘢都出得太急 故事唔好係正常
反而想讚下開頭batman打兵仔嗰度個風格
完全就係arkham series嘅畫面

最尾deathstroke出黎係唯一攞返少少彩嘅地方
不過injustice league呢條伏線我覺得埋得太早
應該有耐都未拍得成wo

imdb 寫2020
睇完我都想share下自己感受

我份人就樂觀D既,先唔好講咩黑唔黑暗
慶幸既係今次終於冇剪到一忽忽,但過於平鋪直敘
搵人果度真係太快,你唔會感覺到Batman係用左一段時間去搵同說服呢D人。一開始我會以為Aquaman會同Bruce打,點知最後咁順攤

再講下個Tone,冇錯真係失去左DC自己個style,需知道DC根本唔啱Marvel既Tone同style,DC淨係Batman自己本身D漫畫已經黑到爆,睇住Batman係地下典典下話的確係流緊血我只會覺得攪乜9 雖然無可否認某D位拍得幾好,超人復活一手捏住老爺條頸果度係幾有霸氣,但屌呢幾幕又拍唔出超人果種絕對既強,其實大可以超人開始儲氣用紅眼射Batman時候條女先出現會好好多

打Boss我個人覺得唔係話太並同太短,比起打Ultron打荒狼係正好多,同埋睇得出荒狼係好想晉級上神既地位 點知其實係有勇無謀因爲最後驚超人隊冧佢而引到佢咋冇理性既𡃁去趙9返佢,個ending咁係好好多因為比埋條線佢可能拍埋darksield再返地球 最後場仗敗筆係攪到Batman好無力,冇乜greatest detective 既表現,作為Batman fans既我好失望

唯有希望係DC同WB 果D大粒真心唔好再插手D戲,次次一有消息佢地想改野就例牌仆街

咁都叫無一忽忽

髮型問題

臉型問題啦明顯
四四方方成個雪櫃咁撚樣
d 戲又屎到仆街
唔明點解班死忠仲要死撐

D戲唔屎囉

演技代表作

係~係~佢又樣衰又無演技啊嘛,得架啦,明架啦

無話你唔知唔明wor
flash 死忠 屌柒垃圾EM 都唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞