[劇透]Justice League少少觀後感

237 回覆
185 Like 21 Dislike
向世界屈服 變咗爆谷戲
借post問:
今晚睇JL, 想知係咪有彩蛋? 係咪有兩個彩蛋?

戲院開燈就代表播晒

mcl真係夠膽死播完賽跑就開燈

咁仆街
我未睇過mcl
借post問:
今晚睇JL, 想知係咪有彩蛋? 係咪有兩個彩蛋?

戲院開燈就代表播晒

味必架 yoho 播完賽跑就開大燈
唔係佢字幕有提我諗起碼走一半人
成套野冇高潮位 超人d鬍鬚係咪唔夠budget p得好柒
過往睇Bill既Batman 比我既印象中好聰明 做野有計劃 就算唔打得都可以靠意智頂埋落去 而且個feel睇落好硬正 靠得住 但到依家 完全係比下去 自卑都喊出黎 不過可能係故事本身要設計到佢咁自卑
jl 今次真係垃圾 d 打交場面好似夾硬堆埋一齊,冇劇情可言,人物內心世界更加冇描述,唯一batman 同ww 出場先覺得岩feel, 其他人一出現就好似夾硬質落去咁 ww 果套果幾個男人無啦啦出現入team 又冇咁既感覺,應該係個劇本寫得衰,最重要係flash 同超人打果場,你老味特登強調超人都好快,我覺得好亂黎,你flash 本身已經得個快字,打都冇得打,拎黎走佬救人都叫有d 野做,你超人又做同一樣野,咁flash 有咩睇頭? 拎外,海王果個,suppose 觀眾以為佢係海好撚勁,有得玩海水之類,點知係海又係比人sm, 應該比佢係海打返場玩下水嘛 最後個機械人,能力剩係show 炮,控system ,飛,仲有咩? 力量?速度?成套野個感覺就係等超人出黎救世界,你老味人地cw 成十件英,最勁既sw 同vision 都唔覺sm 人地仆街玩到互克,dc 好心學下人啦屌
雖然一開波已經估到超人救世界,你都比多d 機會其他幾個英雄啦屌 英雄合作片最唔好就係某隻太屈搶風頭呀dc, 不如依套野叫超人返生算囉

WW嗰幾個小人物寫得仲好過JL嘅新英雄,演戲的被逼參軍,唱歌的被逼揸槍,酋長全族死晒,簡簡單單用「大家原本都不想打仗」就引起了觀眾的共鳴了
過往睇Bill既Batman 比我既印象中好聰明 做野有計劃 就算唔打得都可以靠意智頂埋落去 而且個feel睇落好硬正 靠得住 但到依家 完全係比下去 自卑都喊出黎 不過可能係故事本身要設計到佢咁自卑

成個batman感覺又無遠見又無計畫故事成日講batman 介意自己無人性,成個細路咁.,同bvs batman 比差天共地la

成個batman感覺又無遠見又無計畫故事成日講batman 介意自己無人性,成個細路咁.,同bvs batman 比都差天共地la
大部分都認同樓主

個人真係唔係太鍾意Batman係噉搞gag,但係相對地有幾個move好似打機噉,好爽快 仲有新嗰套衫好好J

我覺得今次120分鐘好短,睇到好多位係格硬Cut咗佢嚟轉畫面

但老實講個人鍾意zs嗰種畫面,好靚。相對地今集冇乜

成個batman感覺又無遠見又無計畫故事成日講batman 介意自己無人性,成個細路咁.,同bvs batman 比都差天共地la

Bvs既batman 根本正撚到仆街
智勇兼備
憤世嫉俗
飽經滄桑
呢個先係我想睇既batman
唔係要個成日搞爛gag又衝動既廢中
希望director cut會好返d
Marvel化
今集batman差d死
希望director cut會好返d

呢句已經變成dc電影觀後既專用名詞
睇2D定MX4D好 個價錢早場差3倍

2D
講得好呀
bvs爛呢套幾倍
但打戲同batman角色飽滿度好十倍
俾你講完我有啲想睇翻bvs d batman戲份
失望囉 好唔dc 打位又唔係好好 最緊要係batman變左弱智

why do you call this name !!!!
呢套真心好唔好睇

好睇
屌你老母呢度部份連登仔真係好撚鐘意扮獨到 清高

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞