[劇透]Justice League少少觀後感

237 回覆
185 Like 21 Dislike
Grant Gustin 適合做d 青少年觀眾既劇
靚靚仔仔

但要上大銀幕就唔係好夠氣質
靚靚仔仔

聽佢講英文想死
JL係咪 ww之後仲有拍?
gal gadot 一個救番dc 所以比多d戲份佢?
靚靚仔仔

Erza又無氣質又樣衰
呢套真係唔掂
由BVS既受傷男人變左溝女廢中
如果最尾係講超人去咗先 但係啲卒仔同steppenwolf用氪星石拖佢 (Darkseid 唔會連一粒石都冇啩) 之後再出JL 五人集中打拖住superman嘅卒, 之後Batman 同Suckman 偷石同清塔外D卒,The Flash全力救人質,Cyborg 同WW拆motherbox, 等超人一個專心打狼 打完卒之後超人都整唔死狼 於是六條友一齊上集體收佢皮 咁樣會唔會更加突顯到You can't save the world alone呢?

所以you can't save the world alone 個poster無superman 得佢地5個
因為they can't but superman can
如果最尾係講超人去咗先 但係啲卒仔同steppenwolf用氪星石拖佢 (Darkseid 唔會連一粒石都冇啩) 之後再出JL 五人集中打拖住superman嘅卒, 之後Batman 同Suckman 偷石同清塔外D卒,The Flash全力救人質,Cyborg 同WW拆motherbox, 等超人一個專心打狼 打完卒之後超人都整唔死狼 於是六條友一齊上集體收佢皮 咁樣會唔會更加突顯到You can't save the world alone呢?

所以you can't save the world alone 個poster無superman 得佢地5個
因為they can't but superman can

句里係superman 講
有無人覺得阿特蘭堤斯個女王好正
遲d係咪會比馬王瘋狂後入
弱化左bruce wayne個腦 明明佢係JL既指揮
今次話博超人返生 同 用amy adams做擋戰牌唔夠突顯
劇情唔多講啦 dc所有嘢都出得太急 故事唔好係正常
反而想讚下開頭batman打兵仔嗰度個風格
完全就係arkham series嘅畫面

最尾deathstroke出黎係唯一攞返少少彩嘅地方
不過injustice league呢條伏線我覺得埋得太早
應該有耐都未拍得成wo
靚靚仔仔

聽佢講英文想死

Let me talk to her/him x 3個season
https://www.youtube.com/watch?v=Od_hmJp76mY
好想睇到ZACK既原版JL,MOS BVS JL三部曲黎到JL風格大變

Joss呢件垃圾死撚左佢la

同意, JOSS 真係食左屎..................
其實主要係marvel嘅成功令大眾覺得呢類漫畫英雄係應該符合一家大細
要票房就好難用黑暗英雄 如果唔係你要啲人點同細路同女人解釋劇情
有無人覺得阿特蘭堤斯個女王好正
遲d係咪會比馬王瘋狂後入

女王死左喇
其實主要係marvel嘅成功令大眾覺得呢類漫畫英雄係應該符合一家大細
要票房就好難用黑暗英雄 如果唔係你要啲人點同細路同女人解釋劇情

我私心想DCEU用mos bvs個tone再改進下講故事技巧咁發展落去,但其實marvel十年如一日嘅合家歡pattern大眾都受落就知其實係一件好難嘅事
唔好講今次JL咁不倫不類,就算當佢成功marvel化咗,你又點同marvel同一style硬碰

我私心想DCEU用mos bvs個tone再改進下講故事技巧咁發展落去,但其實marvel十年如一日嘅合家歡pattern大眾都受落就知其實係一件好難嘅事
唔好講今次JL咁不倫不類,就算當佢成功marvel化咗,你又點同marvel同一style硬碰

呢樣真
marvel行頭先
好心dc做返自己風格算啦
根本大家都太睇小marvel電影
人地每一套電影都係唔同種類既電影加上超級英雄角色
校園青春劇 - spiderman
特工片 - cap
笑片- guardian
人地係真係有好既劇本係後面backup
其實佢地唔係套套都特登死行愉快路線 都唔係太過公式化
反而係以做好套電影行先過商業決定 靠口碑搵食
dc比我既感覺係靠漫畫名氣
好多決定都係商業>好睇 死要跟主流意見搞到套套都不倫不類 中中等等

佢地永遠都唔會拍到好電影

笑撚死我咩
Gotg劇本係好
Spiderman都合格
其他真係好垃圾
尤其是Thor, avg1,2

呢樣真
marvel行頭先
好心dc做返自己風格算啦

無辦法啦 做自己風格真係唔知要試多幾多套先得又唔係個個受 眼見Marvel收得 Marvel化可能係最速食嘅辦法
老實講可能好多人連DC同Marvel都分唔到嘅同時又預期入到場係Marvel簡單直接快風格 真係好難有好評
根本大家都太睇小marvel電影
人地每一套電影都係唔同種類既電影加上超級英雄角色
校園青春劇 - spiderman
特工片 - cap
笑片- guardian
人地係真係有好既劇本係後面backup
其實佢地唔係套套都特登死行愉快路線 都唔係太過公式化
反而係以做好套電影行先過商業決定 靠口碑搵食
dc比我既感覺係靠漫畫名氣
好多決定都係商業>好睇 死要跟主流意見搞到套套都不倫不類 中中等等

佢地永遠都唔會拍到好電影

笑撚死我咩
Gotg劇本係好
Spiderman都合格
其他真係好垃圾
尤其是Thor, avg1,2

Avg1 垃圾

Thor3 真係無咗原本諸神黃昏嘅味道 成件事好兒戲
呢套真係唔掂
由BVS既受傷男人變左溝女廢中

Gone girl男主角再現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞