[劇透]Justice League少少觀後感

237 回覆
185 Like 21 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=Od_hmJp76mY
好想睇到ZACK既原版JL,MOS BVS JL三部曲黎到JL風格大變
呢套我完全感受唔到唔到mos同bvs嘅史詩感,我一直都覺得畫面同配樂係dceu最出眾嘅地方,睇黎唔會再有呢個優勢
只係期望佢有真係zack版既directors cut

冇可能啦 點剪都剪唔返佢嘅vision

原本冇拍嘅嘢 點剪得返出嚟

除非再reshoot啫 咁同拍過部有乜分別
Batman
而家直程比到係比Bane打柒果個Batman
明明本身Bruce Wayne係一個好聰明,體能同武術都好勁既忍者
變到而家好似GOTG既Drax咁
Batman
明明本身Bruce Wayne係一個好聰明,體能同武術都好勁既忍者

未睇,但見你地咁講,batman今集應該係似avg1既隊長咁
希望遲d係自己套戲入面,可以好似ca2入面既隊長咁型
快啲開ww 2,3集仲多人睇啦
想知彩蛋係咩
我趕時間走左

最後完咗credit
Lex 搵咗替身 一早走咗瘋人院
之後約咗係船同Deathstroke傾
話超人搞咗個正義聯盟
不如我地都搞返個
想知彩蛋係咩
我趕時間走左

最後完咗credit
話超人搞咗個正義聯盟
不如我地都搞返個

其實重點係deathstroke
Batman

未睇,但見你地咁講,batman今集應該係似avg1既隊長咁

戲入面佢無隊長咁有用

其實zack拍晒 係後製期間先離隊

但joss就補拍左大量鏡頭

睇到半路直頭訓著左
做咩又吹奏返BVS

以我唔係睇開漫畫既角度來睇
我睇完覺得閃電俠出場只係一個叫醒超人既工具
水行俠淨係拎住叉打交 冇用到咩技
擋水個到又唔知佢做緊乜
蝙蝠俠自卑左 超人又勁撚到咁
蝙蝠俠個四條友好似二打六 打boss比人屈
超人一來就秒殺boss

同埋佢唔似marvel咁出左ironman,美國隊長咁出左個人電影之後到出avengers,搞到前面鋪排係好撚悶,講得又唔深入

閃電俠啲情節真係好撚on9,設計同蜘蛛俠一樣,搞爛gag

總括而言,我覺得拍攝手法似ss多過marvel,當戲名改左做超人-超強勢回歸,你地就唔會覺得奇怪
做咩又吹奏返BVS

擋水個到又唔知佢做緊乜
超人一來就秒殺boss

同埋佢唔似marvel咁出左ironman,美國隊長咁出左個人電影之後到出avengers,搞到前面鋪排係好撚悶,講得又唔深入

總括而言,我覺得拍攝手法似ss多過marvel,當戲名改左做超人-超強勢回歸,你地就唔會覺得奇怪

唔係吹奏
而係各有各喜好
bvs不嬲都有班zack fans鐘意睇架啦
https://www.youtube.com/watch?v=Od_hmJp76mY
好想睇到ZACK既原版JL,MOS BVS JL三部曲黎到JL風格大變

好撚on9 有咩可能Trailer都有 上映反而cut左
即係擺明掛羊頭賣狗肉姐
想知彩蛋係咩
我趕時間走左

最後完咗credit
話超人搞咗個正義聯盟
不如我地都搞返個

有d on9仔話點解片尾見到deadpool
做咩又吹奏返BVS

擋水個到又唔知佢做緊乜
超人一來就秒殺boss

唔係吹奏
而係各有各喜好

咁我唔知
我只係講我既意見
做咩又吹奏返BVS

擋水個到又唔知佢做緊乜
超人一來就秒殺boss

唔係吹奏
而係各有各喜好

咁我唔知
我只係講我既意見

我都好鍾意BVS
但自問唔係zack fans
Batman

DC的世界好唔平衡
要抄Marvel就唔該抄埋佢地d平衡
就算Thor或者Hulk都唔會好似Superman咁屈機 成套野根本就係嘥觀眾時間 表面上係JL 實際係鋪Superman
然後引曬一大班無腦自大好鬥的MK Superman Fans出離
最後我見到ironman 心諗做乜尻
最後我見到ironman 心諗做乜尻

黑人唻,應該係War Machine

Snyder, after screening a rough cut of Justice League for fellow filmmakers and friends, wanted to add additional scenes, so he brought Whedon on board to write them. But as he prepared to shoot the scenes in England, Snyder realized it was not the time to leave home. “The directing is minimal and it has to adhere to the style and tone and the template that Zack set,” says Emmerich. “We’re not introducing any new characters. It’s the same characters in some new scenes. He’s handing the baton to Joss, but the course has really been set by Zack. I still believe that despite this tragedy, we’ll still end up with a great movie.”
想知彩蛋係咩
我趕時間走左

最後完咗credit
話超人搞咗個正義聯盟
不如我地都搞返個

有d on9仔話點解片尾見到deadpool

咁deadpool 真係特登抄deathstroke 既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞