[劇透]Justice League少少觀後感

237 回覆
185 Like 21 Dislike
等dlc blueray 算啦
套套都係dlc 版先睇得明up 乜
呢一個the flash完全變左一個仿home coming Spiderman性格既角色
呢一個the flash完全變左一個仿home coming Spiderman性格既角色

定位一樣
不過成日想搞gag又唔好笑
lm

定位一樣

都係鍾意電視版BARRY 個性格
沉實穩重,有大將風格

定位一樣

都係鍾意電視版BARRY 個性格
沉實穩重,有大將風格

呢一套電影果個就算數啦,淨係戥腳就得如果攞去拍獨立電影又要唔知邊位大腿傍住先掂

定位一樣

呢個係一個叫barry allen 嘅 wally west
gal gadot成日淫笑

定位一樣

呢個係一個叫barry allen 嘅 wally west

駁唔到
其實呢個風格好睇過黑暗風 希望keep住
其實trailer alfred話hope you are not too late
個飄緊個人係邊個?
其實trailer alfred話hope you are not too late
個飄緊個人係邊個?

因為果個人完左jl先到,所以too late左
等dlc blueray 算啦
套套都係dlc 版先睇得明up 乜

呢套三歲細路都睇得明啦

又鳩噏
原先套野應該有170分鐘而家121分鐘
原先套野應該有170分鐘而家121分鐘

但係我睇睇下已經覺得攰攰地,仲快過bvs
我覺得justice league完美示範咗咩叫只顧特技動作,忽略故事劇情深度、合理性同埋角色嘅重要性。
淨係講條人魚,除咗最後企出嚟chok吓樣疊馬啲之外,我真係諗唔到佢係套戲有咩作用,浪費咗個角色。
最令我反感係最後片尾只係簡單講咗幾句咩黑暗過後就係光明呢啲行嘢,救命,雖然睇得超人都預咗係呢啲呀媽係女人嘅道理,但係到戲裡面我睇唔出個世界會變得幾咁黑暗,就單憑三個盒加隻卒仔 當然追開dc嘅巴打會知如果個盒完全合體咗會有幾大獲,但套戲真係完全表達唔到。
仲有佢地成日講咩team,團隊合作,我屌,根本超人打撚晒,加埋鋼骨拆盒咪夠,其他人都係多餘。
樓主你話好睇無雷,但容我得罪講句,呢套戲真係好無誠意嘅大片,又或者係我抱住一個錯嘅心情去睇啦。
我覺得justice league完美示範咗咩叫只顧特技動作,忽略故事劇情深度、合理性同埋角色嘅重要性。
淨係講條人魚,除咗最後企出嚟chok吓樣疊馬啲之外,我真係諗唔到佢係套戲有咩作用,浪費咗個角色。
最令我反感係最後片尾只係簡單講咗幾句咩黑暗過後就係光明呢啲行嘢,救命,雖然睇得超人都預咗係呢啲呀媽係女人嘅道理,但係到戲裡面我睇唔出個世界會變得幾咁黑暗,就單憑三個盒加隻卒仔 當然追開dc嘅巴打會知如果個盒完全合體咗會有幾大獲,但套戲真係完全表達唔到。
仲有佢地成日講咩team,團隊合作,我屌,根本超人打撚晒,加埋鋼骨拆盒咪夠,其他人都係多餘。
樓主你話好睇無雷,但容我得罪講句,呢套戲真係好無誠意嘅大片,又或者係我抱住一個錯嘅心情去睇啦。

仲有,超人同佢條女重逢果幕一啲都唔感人。蝙蝠俠同閃電俠想輕鬆搞下爛gag,但都笑唔出。臨尾果場打鬥,又係一啲都唔緊張。總括而言呢套戲真係幾頭唔到岸
咁睇得起太戲,同marvel 比?marvel 起碼節奏好番少少

1. 套戲太短,短到就好似睇緊雞精版小說水滸低咁,一句死一個人

2. 節奏問題,頭半可以用montage /highlight 解釋
三十秒講完 一樣野。。。 之後係咁next next
Justice League睇完嘅感覺係完全雜亂無章
Batman揾人入隊呢段其實可以着墨多d 令到觀衆更加了解其餘隊員嘅motovation  
尤其係flash 一句話想埋堆就入隊呢個理由未免太膚淺

動作場面就太亂 無心機去鋪排 就咁將咁多角色嘅fight scene cut埋一齊就當係 特別係superman打隊友個段 我覺得superman值得一個更好嘅重生 
成套戲個momentum俾復活superman個part整亂左 · 

角色編排上Batman係JL個role始終未做到成支團嘅核心 呢個位反而畀左ww做 感覺上batman係後段可有可無
不過終於慶幸都見到個咁陽光正氣嘅superman  

岩,真係好亂, 亂到好似車仔面,幫我樣樣執d, 總知每段30 秒內講晒就得,之黎同我駁埋佢

仲有,超人同佢條女重逢果幕一啲都唔感人。蝙蝠俠同閃電俠想輕鬆搞下爛gag,但都笑唔出。臨尾果場打鬥,又係一啲都唔緊張。總括而言呢套戲真係幾頭唔到岸

所以見到樓主話呢套贏觀眾掌聲, 篇野都已經冇睇落去

d 笑位好突兀,barry 個陣煩膠好刻意
大人細路都唔會覺得好笑

超人出場本身應該好epic
但又係拍到好怪
唔理你走咩風格
所有好電影既劇情都應該係一環扣一環
連呢點基本都做唔都, 就唔好學人講咩深度

JL 前段急住帶出個背景同d 角色
拍到好散

差在未做到suicide squad咁
睇完 自己係marvel fans 不過一直都好鐘意睇dc風格
Mos同bvs雖然唔算非常好 但起碼都應有盡有
JL連基本嘅起承轉合都做唔到 故事又交代得差
我相信無睇過漫畫嘅人 會完全唔知steppenwolf嘅目的 又唔明motherbox有咩用
角色本身完全帶唔出任何危機感 唔知有幾大危險令到要成班人合作
加上講到steppenwolf咁勁 咁得人驚 最後竟然比岩岩翻生嘅超人屌打 相當唔合理
特別係睇完steppenwolf同堆舊神打 雖然之前steppenwolf多好多兵 但起碼真係交戰
超人一返生就破壞囇平衡力 係咪即係超人一條友就可以單挑囇啲舊神?
之後就係cyborg同aquaman 兩個定位都好模糊 build up得太少 cyborg完全無性格 aquaman同條女講幾句就突然決定幫拖
所有人嘅目的都太模糊 同埋除咗最後 近乎無任何teamwork
可能係自己太大期望啦 但我會話jl只係好過ss少少 成個故事感覺似aou 不論係故事同實際戲嘅表現都係 又係講到敵人好危險 但完全體驗唔到
啲配樂又係完全唔入腦 加上明明揾咗人翻唱 但到最後先播come together 更莫講隻heroes 首歌直頭消失咗
成套戲我覺得係兩頭唔到岸 笑點又唔好笑 又一啲都唔黑暗 唔知套戲係咩風格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞