[火影忍者動畫] BORUTO 集中討論 (3)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
其實作者畫到班新一代咁勁 驚唔驚好難收尾

正傳個尾都唔好得去邊啦
個世界觀寫得幾好
未有忍村個年代 細路仔無讀機會讀書 已經要打仗 無得say no
木葉初期有忍者學校保護細路 但因為仍然係戰亂 個個default都要做忍者 所以下忍無特殊門尷 去到中忍考試先同你黎真
而家社會又再發展 忍者需求無咁大 寧願西走一d無咩實力同興趣既人去做其他工種 所以下忍入門考試已經要比你知道苦頭

動畫一開頭講佢仲喺學校未畢業會覺得好拖,但係宜家進展到呢個地步會覺得佢多咁多所謂多餘劇情係想交代清楚成個世界觀同Naruto本身嘅分別

其實我覺得藥師兜個仙人模式型D

下身隊條蛇出嚟
連續兩個相識畫面 然後柒西話果然係兩父子
好有感觸

另外蛇仔居然開仙人mode打爆志乃
痴撚線

都係衰衝動...分兩集打好吊癮

你點知蛇仔開仙人mode

佢爆氣果下叫開仙人mode ?
我仲以為係開高達添

應該係講緊火影漫畫700.11個已月外傳
大蛇丸係度刷首抽,刷到第七次整左隻自帶蛇仙人mode嘅仔出黎

有仙人 已經 上忍以上

前提係要自己控制咁開到
已月個仙人似鳴人一開始個九尾咁要情緒爆發先爆到出黎

boruto一開始倒序法
佢要追到第一集個倒序要去到博人成人開轉生眼,同全村死哂
即係要去到boruto疾風傳,起碼都五百集以上
個世界觀寫得幾好
未有忍村個年代 細路仔無讀機會讀書 已經要打仗 無得say no
木葉初期有忍者學校保護細路 但因為仍然係戰亂 個個default都要做忍者 所以下忍無特殊門尷 去到中忍考試先同你黎真
而家社會又再發展 忍者需求無咁大 寧願西走一d無咩實力同興趣既人去做其他工種 所以下忍入門考試已經要比你知道苦頭

動畫一開頭講佢仲喺學校未畢業會覺得好拖,但係宜家進展到呢個地步會覺得佢多咁多所謂多餘劇情係想交代清楚成個世界觀同Naruto本身嘅分別

你不如話佢急住開始
佢要養肥漫畫版boruto先可以開始做漫畫版D劇情喎
佢宜家漫畫boruto都係得十幾集
同埋有幾集仲要係電影版已經做左
起碼等boruto漫畫畫到30集有一年時間緩衝先比佢畢業啦

boruto一開始倒序法
佢要追到第一集個倒序要去到博人成人開轉生眼,同全村死哂
即係要去到boruto疾風傳,起碼都五百集以上

然後仲要跟漫畫進度
假設動畫一集=漫畫兩集
都要等至少200集漫畫
然後一個月先出一篇漫畫
再戰15年

又15年

又有轉生眼又有仙人mode又撚劍
仲要隻眼比人楷一刀
陣係呢D都大把boss要打
boruto stream
走去重睇返火影頭幾集
其實唔覺得boruto 有幾勁 咪又係影分身
鳴人細個都係呢招
可能一直睇開火影 見到呢班富二代 有啲火

依家未畢業就已經識風遁同雷遁
同期鳴仔除左影分身之外重識乜?

Naruto連彈

鳴人連彈係中忍選拔試先識
宜家博人係忍者學校未畢業
啫係鳴人分身分舊屎出黎再之前
連影分身都未有

成日都唔記得博人仲未畢業

因為電影博人傳係博人中忍選拔試嘅故事
不過其實有D怪
點解電視版博人未做佐助徒弟會識雷遁
同埋既然佢識風遁雷遁點解要用果部忍術機

佢用部科學忍具的時候已經有講佢本身識風雷水。
我估來緊動畫的劇場版劇情可能會大執。

博人識唔代表佢精通喎,你見博人都係出好基本嘅風同雷遁,點同科學忍具比。

電影版博人個螺旋丸咁細粒,用科學忍具先出到正常size

冇記錯好似話本身博人劇場版冇咁多設定,
係劇場版之後間公司想再做落去先同岸本傾,
跟住搵左另一個人寫,但岸本都有話事權,
所以動畫可能會推翻左之前劇場版設定,
中忍考試都會再做過咁樣?

明明設定係神童,但係劇場版完全表現唔到呢樣野
鳴人細個都係呢招

Naruto連彈

連影分身都未有

不過其實有D怪

博人識唔代表佢精通喎,你見博人都係出好基本嘅風同雷遁,點同科學忍具比。

做多次就肯定要咖啦
無可能話突然飛左果段整個黑色大字
欲知後事如何請看劇場版DVD
鳴人細個都係呢招

Naruto連彈

連影分身都未有

不過其實有D怪

漫畫版boruto其實無乜點講過呢個設定
因為漫畫版一開始就已經係畢左業
動畫版宜家係拖劇情拖到漫畫版夠集數緩衝先唔比佢畢業住

仲要隻眼比人楷一刀

BORUTO頭帶 打橫界左下 做左叛忍 !?

仲要隻眼比人楷一刀

BORUTO頭帶 打橫界左下 做左叛忍 !?

電影版博人傳有交代過
中忍試出貓 俾老豆 扯走左頭帶
話佢無資格做忍者
助佐 就俾左個界左橫既頭帶佢
一齊去救老豆
志乃好廢呀 比蛇仔秒左
志乃好廢呀 比蛇仔秒左

志乃唔可以同佢認真姐
考試既野無謂太認真啦

我見到了千鳥的影子

我見到了千鳥的影子

但根據公式書
最後佢係學左紫電無學千鳥

無眼西用紫電 因為佢無寫輪眼所以無得學千鳥
有無理解錯

不過其實有D怪

漫畫版boruto其實無乜點講過呢個設定
因為漫畫版一開始就已經係畢左業
動畫版宜家係拖劇情拖到漫畫版夠集數緩衝先唔比佢畢業住

我覺得咁嘅反差其實合理
因為慕留人成日持住自己係天才
成日有種唔輸得嘅心態
更何況係有自己老豆睇住同有面嘅考試
(同呢次情況類似 不過更惡劣)
所以不惜一切 令願出貓都要過到場中忍考試
就係為咗面子 不過真係喺現今社會好常見嘅情況
志乃好廢呀 比蛇仔秒左

志乃唔可以同佢認真姐
考試既野無謂太認真啦

大佬啊人哋志乃個能力根本好難用嚟評測實力
第一 佢嘅能力多數用於偵查用
第二 為咗要迅速將敵人消滅
佢嘅能力最強之處係類似病毒咁殺人於無形
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞