台灣嘅大學通常收DSE幾多分?

219 回覆
4 Like 82 Dislike
台灣大學 唔係弱智既 你肯俾錢就收架啦

認真 你睇吓近幾年台灣考生拎幾多分都有大學讀

而家台灣真係弱智都收
Op根本就疊埋心水去台灣讀架啦
唔使晒咁多口水勸佢喇
佢要死咪由得佢囉
Op根本就疊埋心水去台灣讀架啦
唔使晒咁多口水勸佢喇
佢要死咪由得佢囉

agger

樓主可以直接去馬

打手們又水多個連登仔落搭
想前途好嘅,咪去
想媾女就去啦
香港有既科唔讀好過
橫掂你係香港20-21分除左讀engine搵到下食其他9成都係做文員仔既工
係香港做u grad文員仔好過台灣垃圾u再返香港俾人當中六畢業

去體驗嘉義台南?
見你on99咁
你應該半年就喊住話媽媽我要返香港

利申係台灣讀緊香港冇,全球都少u有既科
台灣語言通同近又平先去

絲打你頂到咁耐真係好勁

自問頂左兩年都係要投降,佢地d扭曲得黎又戇鳩既文化同思想簡直就係精神折磨

Good luck

黎做毒撚係冇問題
避免一切同台灣人既深入接觸
香港有既科唔讀好過
橫掂你係香港20-21分除左讀engine搵到下食其他9成都係做文員仔既工
係香港做u grad文員仔好過台灣垃圾u再返香港俾人當中六畢業

去體驗嘉義台南?
見你on99咁
你應該半年就喊住話媽媽我要返香港

利申係台灣讀緊香港冇,全球都少u有既科
台灣語言通同近又平先去

絲打你頂到咁耐真係好勁

自問頂左兩年都係要投降,佢地d扭曲得黎又戇鳩既文化同思想簡直就係精神折磨

Good luck

黎做毒撚係冇問題
避免一切同台灣人既深入接觸

後期我連基本接觸都不了
佢地只係一群人肉calculator
對住自己部calc都冇咁火
提醒大家
好多人以為台灣大學弱智都收係因為台灣大學垃圾
其實係多垃圾大學,但頭十間絕對唔係流
提醒大家

樓主睇到未?仲唔快D仆過去
識幾個台灣朋友 睇佢地fb大把台灣人會稱呼香港人做港燦 港仔 426 當正香港同支那冇分 台灣世界第一
台灣最美的風景是人

成個宿舍都叫緊我港仔,不過我又唔介意,仲會叫返佢地"死台南的"、"死澎湖的"
另外玩車又識落一班台仔,感覺上互助嘅精神都唔錯。
不過佢讀書真係好撚勁同好自律,自問拍馬都比唔上
利申,千年老二科大,號稱高中,讀緊香港無開辦嘅科

我果班都有人叫我港仔
但其實有啲台仔係唔知港仔係有啲歧視
試過有個台仔喺學長面對嗌我港仔
跟住個學長即刻屌鳩佢話佢咁樣係歧視
我覺得如果冇惡意嘅話其實被叫港仔冇乜所謂嘅
台灣D大學 小學教完咩係選擇題就讀得啦

一啲啲啦
不過英文真係易撚到笑出黎,另外個英文老師口音仲勁撚過我

啲教授啲英文口音
樓主係去既話我建議啲英文讀音執正少少再去
至少係跟返香港啲口音
我識啲台仔講英文啲口音聽到我一舊雲
再同佢講英文笑尻我讀錯
雖然係讀音問題
但佢地真係無知到以為英文口音得佢地果種
再組團笑柒你英文廢
Sor for離題
提醒大家

台成交政清師,中字輩

垃唔垃圾唔係你講,係香港班僱主講
一見你台灣就知你係讀唔成書嗰咋
樓主係去既話我建議啲英文讀音執正少少再去
至少係跟返香港啲口音
我識啲台仔講英文啲口音聽到我一舊雲
再同佢講英文笑尻我讀錯
雖然係讀音問題
但佢地真係無知到以為英文口音得佢地果種
再組團笑柒你英文廢
Sor for離題

佢地係鐘意扮native american RRR R佢老母咩
其他口音係台灣都係垃撚圾 (佢地logic 係未聽過/唔係佢地學開果套就係垃撚圾)

完全唔撚識咩叫respect

我地又會唔會笑柒佢地讀"zee"唔讀"zed"?

成班生蕃
提醒大家

台成交政清師,中字輩

垃唔垃圾唔係你講,係香港班僱主講
一見你台灣就知你係讀唔成書嗰咋

學歷無話一定認定邊種既

去大陸讀(除清,復,交,北)外,其它個啲grad左搵工咪仲難過台灣國立

宜家香港唔少公司都有D原本UG係985/211畢業 過黎讀完個TPG就開工

只收清北復交? ibank就可能係 上linkedin 自己望下把啦

相反台灣非台大就真係難搵工啦 話知你國立定私立
嚟佐真系覺得有得揀都系留翻hk 利申yr1 已經打算翻嚟報 asso hd再努力
嚟佐真系覺得有得揀都系留翻hk 利申yr1 已經打算翻嚟報 asso hd再努力

系你老母臭閪 留喺台灣食屎啦垃圾
話台灣人唔識香港既大學嗰d人一定係喺d垃圾大學讀緊啦 我幾個台灣朋友(全台最top嗰幾間高中畢業 個個都話HKU CU嗰d會去招生架 不過要求係極高(好似差不多科科要滿分) 走得黎香港讀嗰d一定係棄台大offer 要幾醒先領悟到留係台灣冇前途
話台灣人唔識香港既大學嗰d人一定係喺d垃圾大學讀緊啦 我幾個台灣朋友(全台最top嗰幾間高中畢業 個個都話HKU CU嗰d會去招生架 不過要求係極高(好似差不多科科要滿分) 走得黎香港讀嗰d一定係棄台大offer 先去台大報到然後搞休學 再睇情況復學 要幾醒先領悟到留係台灣冇前途

幫你fix 返少少野先
話台灣人唔識香港既大學嗰d人一定係喺d垃圾大學讀緊啦 我幾個台灣朋友(全台最top嗰幾間高中畢業 個個都話HKU CU嗰d會去招生架 不過要求係極高(好似差不多科科要滿分) 走得黎香港讀嗰d一定係棄台大offer 先去台大報到然後搞休學 再睇情況復學 要幾醒先領悟到留係台灣冇前途

幫你fix 返少少野先

讀唔掂返台灣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞