iPhone X (準)用家討論區

1001 回覆
24 Like 19 Dislike
8 plus 轉 X 留名

我都有咁唸
最後都係算,分別唔大

點會分別唔大
外型都唔同哂啦

我都有咁唸
最後都係算,分別唔大

點會分別唔大
外型都唔同哂啦

其實我仲諗緊, 全屏 vs touch id.

我都有咁唸
最後都係算,分別唔大

點會分別唔大
外型都唔同哂啦

對於有手汗既人黎講touch id真係狗也不屌

我都有咁唸
最後都係算,分別唔大

點會分別唔大
外型都唔同哂啦

我用toich id 除左解鎖之外, 大部份app 都係用 touch id 登入。 我驚到時會唔慣。

我都有咁唸
最後都係算,分別唔大

點會分別唔大
外型都唔同哂啦

食完野隻手有油touch id都係唔掂
訂又訂唔到,睇下實機先決定要咩色

我都有咁唸
最後都係算,分別唔大

點會分別唔大
外型都唔同哂啦

Face定TOUCH對我無咩所謂
最正係雙鏡頭
MOON SIZE大過PLUS但部機又無PLUS咁大

我都有咁唸
最後都係算,分別唔大

點會分別唔大
外型都唔同哂啦

唔係咁簡單 仲有前置鏡頭好過8
mon像素好過8
12月2-12月9係咪姐係無水位 自用得

28/11 - 2/12都cut左啦

cut左姐係點?
你自己cut?

自己cut

我都有咁唸
最後都係算,分別唔大

點會分別唔大
外型都唔同哂啦

Face定TOUCH對我無咩所謂
最正係雙鏡頭
MOON SIZE大過PLUS但部機又無PLUS咁大

Mon size 亦都係我其中一個重要考慮, plus 太唔好渣手, 另一個 mon 又細得濟

利申,用緊8 plus

我都有咁唸
最後都係算,分別唔大

點會分別唔大
外型都唔同哂啦

食完野隻手有油touch id都係唔掂

畀你入到又點?咪又係要用手用部機,油手汗手始終要抹咗手用電話
我覺得face id嘅最大用處係畀揸車啲人用,因為揸緊車用電話要hands free
或者應用喺電腦log-in,你一對住部電腦就自動登入,行開就自動lock

我都有咁唸
最後都係算,分別唔大

點會分別唔大
外型都唔同哂啦

你8plus 賣出去起碼蝕15%,再比錢買x
我咪講緊個差價對應部機既分別唔大囉

我都有咁唸
最後都係算,分別唔大

點會分別唔大
外型都唔同哂啦

唔係咁簡單 仲有前置鏡頭好過8
mon像素好過8

呢樣就要睇值唔值比多成1500蚊既upgrade 啦
純個人意見,用緊8plus 覺得唔值
大家訂左黑定白???
大家訂左黑定白???

白,佢除非係jet black個隻,而定睇係灰,反而白幾靚
大家訂左黑定白???

白,佢除非係jet black個隻,而定睇係灰,反而白幾靚

睇相白真係幾靚

3號去j下實機先

自己始終覺得iPhone 8既body size係最fit
平衡左display同單手操作既手感極限
iPhone X真機黎到應該又要習慣返一段日子
但又唔敢裸機唔用mon貼+套

利申訂左自用
梗係唔用套
人地咁辛苦先整到咁靚
仲要用ss 框
點忍心幫部機戴套
寧願買ac
有冇巴打可以3/11當日放部256GB iPhone X
可以原價加少少錢
真自用 可以即場係 Store 當面拆機 restore 埋iCloud Backup 都仲得
果日ir極都中唔到

Tg: akapplefans
可以原價加少少錢
真自用 可以即場係 Store 當面拆機 restore 埋iCloud Backup 都仲得
果日ir極都中唔到

希望連登有愛 反對炒風既巴打 可以幫幫小弟
可以原價加少少錢
果日ir極都中唔到

希望連登有愛 反對炒風既巴打 可以幫幫小弟

小朋友你憑咩會有人連錢都唔賺黎比你
問媽媽喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞