Netflix集中討論區(3) 一個月免費任睇

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
其實NETFLIX不斷都一堆劇咁上, 剩係自製既都一大堆,

仲要不斷買外購劇, 根本睇唔哂,

點解都會有人話NETFLIX冇野睇

因為好多都係爛片

咪就係

戲係好多爛, 但劇好多正野喎

因為好多都係爛片

咪就係

劇都唔少爛片啦
好劇係有, 但一個月可能得一套半套會想煲
https://www.ettoday.net/news/20171101/1043349.htm

Mindhunter主角如果黎到2017年可能要訪問佢
睇完Mindhunter

成個S1我覺得節奏慢得滯
去到第6集先覺得較為開始黎料
如無耐性或唔多用腦嘅觀眾可能會睇幾集就棄劇

但我喜歡佢探討連環殺人兇手嘅角度
想較為理性去做科學研究
盡早預防一個人慢慢去變成殺人兇手
但往往要接觸呢類犯需要大量人性去溝通
甚至要模仿對方嘅用語投其所好先可溝通到

S1係啟發性大過娛樂性
但個結局算有娛樂性同有戲劇反高潮效果

如果繼續節奏咁慢
至少出三季都得
睇呢套劇感覺節奏似睇小說多過美劇
成日覺得主角遲早變痴線會殺人

因為好多都係爛片

咪就係

劇都唔少爛片啦
好劇係有, 但一個月可能得一套半套會想煲

全新劇每個月好吸引未必太多
但舊劇都要追新一季架
當你同時追緊幾套劇
每套劇有新一季上架就追
積下積下就好多劇可以睇

非Netflix自家電影
都間中有D幾年前正電影上架

一個月睇幾季劇幾套電影已乜都抵哂啦
至少抵過方便過入場睇同租碟買碟好多
Saving Capitalism | Official Trailer [HD] | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=8T9E2DBzAaI
Netflix Mulling 'House of Cards' Spinoffs
http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/house-cards-spinoffs-works-at-netflix-1053148

One idea, source say, centers around chief of staff Doug Stamper, played by Michael Kelly.
睇完Mindhunter

成個S1我覺得節奏慢得滯
去到第6集先覺得較為開始黎料
如無耐性或唔多用腦嘅觀眾可能會睇幾集就棄劇

但我喜歡佢探討連環殺人兇手嘅角度
想較為理性去做科學研究
盡早預防一個人慢慢去變成殺人兇手
但往往要接觸呢類犯需要大量人性去溝通
甚至要模仿對方嘅用語投其所好先可溝通到

S1係啟發性大過娛樂性
但個結局算有娛樂性同有戲劇反高潮效果

如果繼續節奏咁慢
至少出三季都得
睇呢套劇感覺節奏似睇小說多過美劇
成日覺得主角遲早變痴線會殺人

喜歡話可以睇埋心理追兇, nexflix冇的
Voyeur | Official Trailer [HD] | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=kTAYqsT05Dc
Netflix Buys Maika Monroe-Gary Oldman Sci-Fi Thriller ‘Tau’
http://variety.com/2017/film/markets-festivals/netflix-maika-monroe-gary-oldman-tau-1202605749/
‘The Haunting Of Hill House’: Annabeth Gish Set To Recur In Netflix TV Series Adaptation
http://deadline.com/2017/11/the-haunting-of-hill-house-annabeth-gish-recur-netflix-tv-series-adaptation-1202200854/

Netflix’s 10-episode straight-to-series modern re-imagining of Shirley Jackson’s classic 1959 novel.
請問 house of cards 是否唔會有 Season 6

Netflix's popular political drama House of Cards will end after its upcoming sixth season.

Season 5最後 Claire 先開始 my turn, 下季咁快就完

唔會因爲件性醜聞而完結掛?
但消息嚟得好巧合

係呀
出晒聲明啦
Underwoord仆街死

Claire 應該最想屌死佢
本身仲以為可以玩多2,3 季

好撚sad 呢兩個月由第一季睇到第五季 好有感情
尋日知佢出櫃 今日就停 好傷心

Netflix宣佈同kevin spacey正式割蓆
house of card仲會唔會繼續拍未知,但一定唔會有spacey嘅戲份
另一部由spacey主演嘅電影gore亦都腰斬

Netflix's popular political drama House of Cards will end after its upcoming sixth season.

Season 5最後 Claire 先開始 my turn, 下季咁快就完

但消息嚟得好巧合

係呀
出晒聲明啦

house of card仲會唔會繼續拍未知,但一定唔會有spacey嘅戲份

得返佢老婆,唔駛睇

但消息嚟得好巧合

係呀
出晒聲明啦

得返佢老婆,唔駛睇

可能話佢腎出現排斥 死q左
claire比白頭佬篡位

但消息嚟得好巧合

係呀
出晒聲明啦

得返佢老婆,唔駛睇

可能話佢腎出現排斥 死q左
claire比白頭佬篡位

House of cards冇Frank睇條毛咩,
直接cut咗佢啦
Cuba and the Cameraman | Official Trailer [HD] | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=lsZ8hDutkeM
Okja | A Visual Effects Story | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=j8xG9DWwTPM
Netflix會唔會拍下港劇
Netflix會唔會拍下港劇

表示過有意向同香港人合作拍劇
而且已經有對象
想問下大家 the mist同narcos好唔好睇
Stranger things兩日就煲晒 又要搵野煲

Narcos我睇緊第一季 到第八集
九成對白都係西班牙文
唔可以一路聽住做其他嘢
Japanese idols 幾好睇

Narcos 好好睇
Mist 我睇左兩集覺得唔對路, 棄左

Stranger Things記得睇埋外章
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞