Netflix集中討論區(3) 一個月免費任睇

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
tv版個app咁廢既
想用iphone插線連電視又連唔到
一定要apple官方digital av先得?用緊淘寶野
除左無中英字幕之外,最黑人憎係netflix display d劇同戲中文譯名奇奇怪怪咁
又無同時俾英文戲名,勁蝦人睇
最閪係冇中英雙字幕
想開戲鐘意用中字輔助
有d lines想睇返英字
尤其係人名
第一季前半部無乜嘢不過由中間開始睇就停唔到
Omg strange thing 好撚正 sorry 我係遲咗 我都係啱啱前幾日先subscribe Netflix。八點幾個陣 睇到依個post 之後追strange thing 到依家 好撚正 成個feel同以前中學成班𡃁仔好想搞啲嘢出嚟一模一樣 睇到好satisfied
btw 琴日睇完百萬日圓的女人們 又係好撚正 我本身純粹想睇Sherlock BBC。平時無追開劇 點知原來咁撚正
想問下有無人有睇「只有我不存在的城市」?
第四集男主角收到個SMS然後就話依家拎住佢阿媽部電話個人就係兇手嗰度唔係好明
sony 電視得?
本身無chorme airplay功能
想問下有無人有睇「只有我不存在的城市」?
第四集男主角收到個SMS然後就話依家拎住佢阿媽部電話個人就係兇手嗰度唔係好明

睇過電影
但唔記得細節了
Omg strange thing 好撚正 sorry 我係遲咗 我都係啱啱前幾日先subscribe Netflix。八點幾個陣 睇到依個post 之後追strange thing 到依家 好撚正 成個feel同以前中學成班𡃁仔好想搞啲嘢出嚟一模一樣 睇到好satisfied

呢套劇
好多慨念係源自史提芬京IT同大量80年代電影元素
加上好大膽用大堆童星做主角(可能有被ET外星人或IT影響)

第1季頭3集要交代各人出場節奏慢D
之後4-8集都好緊湊

第2季評價差左
但之前出左隻官方手機game同外章訪問

喜歡呢套不妨睇下IT電影(Netflix冇)
電影有新舊版兩套
新版男配角係st男主角
佢演個臭口仔好出位

前排有套Netflix德國劇Dark
比st更成人向同更科幻
都值得一睇

另外推介你睇
Dark Mirror
Manhunt : Unabomber
American Vandal
The Keepers
btw 琴日睇完百萬日圓的女人們 又係好撚正 我本身純粹想睇Sherlock BBC。平時無追開劇 點知原來咁撚正

Netflix大把外國劇追
點都會搵到適合自己睇嘅外國高質劇

日劇同日本動畫都慢慢多左
黎緊有哥斯拉動畫

舊電影都多但上到2015年
今年可能會上2016年電影
呢個已經係Netflix較弱嘅地方
一定無你上網睇非法侵權電影咁快
但我覺得好電影遲一兩年睇都係好電影
如新電影太早係Netflix上架
只會大大減低電影入場票房影響電影業收入
唔緊要,諗多陣又明咗
電影香港netflix上得慢啲
美國日本netflix已經有17年嘅電影睇
有無人用緊VPN 睇其他國家netflix ?
有無推介?怕俾左錢低唔work
Thanks
隔籬post copy過嚟

出兩個字幕嘅方法

先裝chrome嘅extension

Subtitles for netflix:
https://chrome.google.com/webstore/detail/subtitles-for-netflix/oddfihdjoneffhjjlpgdjaefeklefmdi

去字幕站搵.SRT格式嘅字幕
英文我用開http://www.addic7ed.com/
中文就http://subhd.com/
依家都好少搵字幕,唔知有冇啲仲好嘅網站

然後上http://subflicks.com/
將你之前搵到個.SRT檔轉成.DXFP檔

然後用chrome播片時,右上角應該有舊咁嘅野
撳選擇檔案將之前轉好嘅.DXFP檔load入去

隨便整嘅效果圖
白色係netflix自己嘅字幕,黃色係用Subtitles for netflix load入去嘅
顏色字體位置可以再較

不過chrome最高只support播720p,出唔到1080p
兩個字幕都睇得好分神喔
啱啱睇完 The end of the fucking world
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞