Netflix集中討論區(3) 一個月免費任睇

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
冇S3 勁sad
咁好睇點解冇
求推介類似嘅劇集
點解netflix 睇劇集就高清
但一睇佢D電影就好低清
一啲啲, 套Batman就真係睇唔落
低清到我上網bt都唔想睇佢d電影

咁可能唔係套套電影都有高清版

路蘭堆戲好似出左4K版無耐

陳年戲都唔好預有1080p
回到未來三集香港Netflix係咪以前有?
好似冇左
菲林電影2K嚟架
應該話拍嘅時候係4K
但戲院一段會播放2K
如果係用IMAX拍70mm
可以拍到18K
不過大得滯難處理
所以後期會壓成6K
所以唔好緣為舊片無「高清」
點解netflix 睇劇集就高清
但一睇佢D電影就好低清
一啲啲, 套Batman就真係睇唔落
低清到我上網bt都唔想睇佢d電影

咁可能唔係套套電影都有高清版

路蘭堆戲好似出左4K版無耐

陳年戲都唔好預有1080p
菲林電影2K嚟架
應該話拍嘅時候係4K
但戲院一段會播放2K
如果係用IMAX拍70mm
可以拍到18K
不過大得滯難處理
所以後期會壓成6K
所以唔好緣為舊片無「高清」

但轉落電腦唔代表會出最高解像度
iTunes Store咁買越高解像度片都貴D
片商賣片比Netflix上架
都可以係唔同解像度唔同收費

有D片以前落畫後只出過DVD或Bluray
片商唔通多年前賣個4K版比Netflix咩

就算菲林處理過更高解像度版落電腦
都要人力資源同另外收費架
唔通Netflix買左段片720p/1080p版權
會片商自己免費整個4K版送比Netflix上架咩
講乜都要錢
全部Netflix電影要製作或買個更高解像度電子版
要幾多人力資源時間同錢?
netflix呢類服務唔同畫質收費唔同
iTune Store賣片又係咁分
片商賣片比Netflix上架都一樣
以前轉落720p/1080p賣比你
唔通事後免費同你搞個4K版送比你上架

你估Netflix所有收購電影都有菲林或母帶?
頂多咪自家製作嘅片有source媒體儲起
黑閃電係Netflix原創定cw?
cw
netflix遲一個禮拜播
要睇影評先

呢套野Netflix有好耐依家香港先上映
呢套戲前半段悶
但後面同結局鋪排好正
屌,我唔記得cut,今朝幫我續咗約
但我近排完全冇時間睇,有冇得叫佢幫我cut返,直接退錢比我
睇咗stanford prison experiement
有冇啲開心啲嘅片睇
講東西德間諜 the same sky好風睇

好好睇
bookmarked

好好睇
bookmarked

完全唔知有呢套劇
多謝推介
'Eternal Sunshine and the Spotless Mind' 編劇Charlie Kaufman加盟 Netflix 編導電影 ‘I’m Thinking Of Ending Things’

以《王牌冤家》(Eternal Sunshine and the Spotless Mind)拿下奧斯卡最佳原創劇本獎的美國影人查理考夫曼(Charlie Kaufman),過去曾以《變腦》(Being John Malkovich)、《蘭花賊》(Adaptaion.)、《紐約浮世繪》(Synecdoche, New York)等劇本作品在觀眾心目中留下深刻印象,而 2015 年推出的自編自導動畫作品《安諾瑪麗莎》(Anomalisa)更延續了他長期討論的存在主義中心思想。

http://www.hypesphere.com/archives/97522
Come Sunday | A Netflix Original Film | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=gQJHvVoqi1A

Come Sunday comes to Netflix April 13th.
Seven Seconds | Official Trailer [HD] | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=8gcUmiOlM1M

From the executive producers of The Killing, Seven Seconds premieres February 23 on Netflix.

EDHA | Date Announcement [HD] | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=_ewshztlR6o

It premieres on March 16th for Spring-Summer Collection 2018.
The Ritual | Official Trailer [HD] | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=Vfugwq2uoa0&
tom schilling 好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞