Netflix集中討論區(3) 一個月免費任睇

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
Mindhunter純睇完第一集
好有Rockstar Games以前隻L.A. Noire嘅感覺
隻game黎緊會係PS4/X1/Switch出Remaster版
美劇露點唔係咩特別事啦
Mindhunter要好辛苦先睇到一集
好難狂煲
好難狂煲

我第一集睇左一半就停左, 推進好慢, 好悶
好難狂煲

第一集主角都迷茫緊
犯案係先天決定、後天形成、會唔會比個社會影響?
好多人犯案都再無明顯動機

我覺得係節奏慢
但未至於悶
呢D主題較有深度
第一集好多對白我都會回前10秒再睇多次先明
其實好少影視作品探討呢類主題
會有好大空間去發揮

就算Stranger Things頭3集都係節奏慢
但4至8集都好好睇

呢套劇未開播半年前已續約開拍第二季
imdb 5千幾人評分整體都有9/10
我覺得睇多幾集先判斷穩陣
查案劇未咁快入正題都正常
imdb呢個人都話頭兩集想棄
但值得等落去最後比9/10
好難狂煲

第一集主角都迷茫緊

我覺得係節奏慢
但未至於悶
呢D主題較有深度
會有好大空間去發揮

Agger
慢,但唔覺得悶
佢每句對白都係討論緊一d 野
有時分左心覆一覆message, 就已經要回帶睇返佢講咩
睇依套劇要好專心

利申: 睇到第三集
Godless | Teaser: Welcome to No Man’s Land [HD] | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=4u98XY52Rbk
https://www.youtube.com/watch?v=S0TEy1npuyQ
《黑鏡》亞歷士勞瑟主演影集《The End of the F***ing World》首支預告上線

Channel 4 與 Netflix 聯合出品影集《The End of the F***ing World》首支預告上線,一對青少年男女將展開一場怪異的旅行。

《The End of the F***ing World》改編自查爾斯佛斯曼(Charles Forsman)的得獎漫畫著作,描述兩位焦慮的青少年男女逃家後,隨即發現自己毫無退路。

《黑鏡》男星亞歷士勞瑟(Alex Lawther)飾演詹姆斯一角,獨來獨往不喜歡與人親近,在學校中沒有人會與他說話,而他對此也感到很滿意。

《英國恐怖故事》女星潔西卡巴登(Jessica Barden)飾演艾莉莎,一名充滿焦慮的青少女,與母親疏遠並討厭她的繼父,拒絕與每個她遇見的人有所接觸。

《The End of the F***ing World》將於10月24日在 Channel 4 首播,台灣將於 Netflix 上架,目前播出時間未訂。(digitalspy)

https://www.dramaqueen.com.tw/news/20171016/003.html

唔知香港netflix有無得睇
前排down左Netflix有一個月免費
岩岩開始睇美劇 留名睇推介
Godless | Teaser: Welcome to No Man’s Land [HD] | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=4u98XY52Rbk

終於有預告
Michelle Dockery
https://www.youtube.com/watch?v=S0TEy1npuyQ
《黑鏡》亞歷士勞瑟主演影集《The End of the F***ing World》首支預告上線

Channel 4 與 Netflix 聯合出品影集《The End of the F***ing World》首支預告上線,一對青少年男女將展開一場怪異的旅行。

《The End of the F***ing World》改編自查爾斯佛斯曼(Charles Forsman)的得獎漫畫著作,描述兩位焦慮的青少年男女逃家後,隨即發現自己毫無退路。

《黑鏡》男星亞歷士勞瑟(Alex Lawther)飾演詹姆斯一角,獨來獨往不喜歡與人親近,在學校中沒有人會與他說話,而他對此也感到很滿意。

《英國恐怖故事》女星潔西卡巴登(Jessica Barden)飾演艾莉莎,一名充滿焦慮的青少女,與母親疏遠並討厭她的繼父,拒絕與每個她遇見的人有所接觸。

《The End of the F***ing World》將於10月24日在 Channel 4 首播,台灣將於 Netflix 上架,目前播出時間未訂。(digitalspy)

https://www.dramaqueen.com.tw/news/20171016/003.html

唔知香港netflix有無得睇

應該有
可能電視播哂先上架Netflix?
好難狂煲

第一集主角都迷茫緊

我覺得係節奏慢
但未至於悶
呢D主題較有深度
會有好大空間去發揮

但4至8集都好好睇

鍾意睇criminal minds 睇呢套係咪好正?
但好似唔係集集一個主題咁
好難狂煲

第一集主角都迷茫緊

我覺得係節奏慢
但未至於悶
呢D主題較有深度
會有好大空間去發揮

但4至8集都好好睇

鍾意睇criminal minds 睇呢套係咪好正?
但好似唔係集集一個主題咁

睇左四集
都係探討同一個主題
但節奏認真好慢
基本上係兩個男角加一個女角(非女主角)
逐D逐D搵出個主題研究落去

有D對白認真要細味睇幾次先明
呢D劇比較啟發觀眾思考
唔係D好大娛樂性嘅劇

呢套劇難得係暫時兩個女角都比較高智慧
反而個男主角成日都好迷茫

等我睇完成季先比個較完整嘅感想
暫時唔敢話好正住
呢套唔係D速食易消化嘅劇
少少劇透如未睇Mindhunter唔好睇落去

睇完Mindhunter四集
暫時作為觀眾客觀嘅分析
就係有暴力或性虐待傾向嘅男性連環兇手
都係童年好唔開心
同個阿媽控制慾好強又對佢好差
殺人有時可能為得到征服感同重奪控制權
佢地情感上無錯
但表現嘅行為錯哂
或者講殺人時唔知自己行為錯左

唔知真實嘅案件係咪都係咁
係參考客觀資料定純創作出黎?

但其實點解會好少女性連環殺手?
如相反係女仔童年被老豆影響
會唔會都會易D痴左線會姦殺男性?
男女可能崩潰嘅位唔同
感覺上女性比男人飛時會較易痴線
Mindhunter我覺得佢講故事嘅方向
係慢慢逐D啟發你思考
多過直接娛樂你

個中文譯名譯做破案神探好行
完全無左Mind個意思
係慢慢逐D啟發你思考
多過直接娛樂你

完全無左Mind個意思

直譯心智獵人
係慢慢逐D啟發你思考
多過直接娛樂你

完全無左Mind個意思

直譯心智獵人

大腦神探
或者跟TVB套劇叫心理追兇
好難狂煲

3日煲晒
佢係慢但一啲都唔悶
好難狂煲

3日煲晒
佢係慢但一啲都唔悶

次次殺手講野起埋音樂時會起雞皮
套野正在你會諗埋一齊帶埋你思考

暫時作為觀眾客觀嘅分析
都係童年好唔開心
佢地情感上無錯
但表現嘅行為錯哂

男女可能崩潰嘅位唔同

咁算唔算精神病??
劇透用返粉字/深藍啦

暫時作為觀眾客觀嘅分析
都係童年好唔開心
佢地情感上無錯
但表現嘅行為錯哂

男女可能崩潰嘅位唔同

咁算唔算精神病??

暫時睇
我覺得係偶發性被觸發嘅精神病
又唔係長期都係呢種狀態
Emmy Winner Riz Ahmed In Negotiations To Star In Netflix’s ‘Hamlet’ deadline.com/2017/10/riz-ah…

Jim Wilson (Under the Skin, Attack the Block, You Were Never Really There) will produce
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞