唔係話幫港鐵講好說話,但覺唔覺d人對港鐵要求太苛刻?

203 回覆
160 Like 190 Dislike
屌你 贏字都打錯
港鐵完成埋手上的沙中綫,專心搞好服務啦
營運港鐵既係一班收緊錢做野既人,你估真係為服務市民咩,唔屌住真係會腐化

利申 覺得縱火單野唔關港鐵事
你同其他地方比梗係啦
但一間年年賺幾十億既公司
仲年年都加價
但服務一年比一年差
仲要得到政府授權壟斷香港鐵路服務
咁都唔屌得
先屌樓主老母臭閪先 港鐵打手標題前後矛盾

港鐵一個月壞幾多次? 但都仲可以用宣稱99.9%準時到站做廣告

壞車都仲叫準時咁撚神奇

成日攞外國鐵路有幾差做比較 但有無諗過香港有幾依賴地鐵線路做公共交通網絡?

人流量多而且密 港鐵一出事影響好撚多人

外國地大 私家車先係主要交通工具 鐵路班次梳落有幾出奇

有乜撚可以推拓呢
港鐵係香港交通樞紐
對佢有要求好合理
要同外國比較
你有無考慮當地對鐵路依賴性有幾大先?
港鐵進步 首要係改進現有服務 有市民一路以來既監察 港鐵先有今時今日既服務水平
你攞其他國家比 即係比其他國家好就自滿唔需要改進?
咁世界仲邊有人求進步
你又會唔會話北韓既人有嘢食已好好 睇下非洲啲細路連飯都冇得食咁嚟比較?
想問你有冇出過國
人地地方揸車真係好閒既事
我有d朋友係外國讀書
正正常常唔係特別有錢都會買車揸
但香港人又多 地方細 寸金尺土 唔係人人揸得起車
所以mtr同時使用率高
唔知你有冇睇新聞觀塘線明明已經開始老化成日故障
佢地仲係覺得未過保質期 照用 唔肯改善or換
繼續當無問題照常營運 日日賺咁多錢
連少少訴求 改善觀觀塘線都叫對港鐵苛刻
港鐵進步 首要係改進現有服務 有市民一路以來既監察 港鐵先有今時今日既服務水平
咁世界仲邊有人求進步
你又會唔會話北韓既人有嘢食已好好 睇下非洲啲細路連飯都冇得食咁嚟比較?

希望唔好偷換我概念
叫你唔好咁苛刻唔等於叫港鐵放棄改進
或者咁講 無事由至可
一出事係影響好多人
好似巴士塞車 壞車 你會有少少預左既心態
同埋一架巴士塞可能影響百零二百人
一架地鐵載成千人 個影響以倍數計
今時今日仲有人玩臭蟲論,外國也有就叫冇問題
咪撚戇鳩啦唔該, 年年加我價唔可以有要求?! 佢加價時會唔會諗對市民太苛刻呀!
已經比人撳住搶, 市民真係谷住氣都要搭, 成日壞車仲話唔可以屌? 有冇搞撚錯,你做開奴隸㗎
好簡單
事不關己嘅野就梗係無問題啦

人地外國成條線聽停咗都唔關自己事
落到月台走咗架車就屌晒鬼
更加唔好講壞車會幾燥啦
咁世界仲邊有人求進步

希望唔好偷換我概念
叫你唔好咁苛刻唔等於叫港鐵放棄改進

唔苛刻點有改進啦
知唔知咩叫百屌成材呀
都係因為大陸先愈黎愈差

On9毒撚一名
駁?咪哂時間啦

On9毒撚一名
駁?咪哂時間啦

你又咩身份咁把砲阿屌你老母
賺既錢應該同服務成正比

推d真係有用既回饋會幾好既
但係唔好成日唔理是非曲直屌左先
縱火單野都入港鐵數真係r晒頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞