2017年夏季日劇討論(6)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
快d下季
根據《蘋果日報》報導,由九把刀所執導的處女作《那些年,我們一起追的女孩》也將翻拍成日版,男主角將由27歲的男星山田裕貴飾演,而女主角也將由女團「乃木坂46」核心成員主演,預計將於明年秋天上映。
根據《蘋果日報》報導,由九把刀所執導的處女作《那些年,我們一起追的女孩》也將翻拍成日版,男主角將由27歲的男星山田裕貴飾演,而女主角也將由女團「乃木坂46」核心成員主演,預計將於明年秋天上映。

希望有日本特色
唔好跟足台灣
cb3
今季似gakki多過山p主演 係到最後果幾分鐘先似山p做緊主角
前面講到名取條線 反而3個新人入面最鍾意佢
佢個問題同成長都做得好過其餘兩個 見到佢最後咁生性真係
反而冴島果part又叫人調走又叫人留 你講晒啦

結衣BB就黎做電話接聽員咁滯都似主演
成季都未做過主刀
剩係聽電話同處理同事煩惱
BTW 成季剩係得第1集同最尾果集好睇

講佢點帶成team人用左唔少時間 戲份都多啲 好似係
校閱dx 10.4
本編平均12.3
邪留丸都有真人短劇
邪留丸都有真人短劇

cb3
今季似gakki多過山p主演 係到最後果幾分鐘先似山p做緊主角
前面講到名取條線 反而3個新人入面最鍾意佢
佢個問題同成長都做得好過其餘兩個 見到佢最後咁生性真係
反而冴島果part又叫人調走又叫人留 你講晒啦

結衣BB就黎做電話接聽員咁滯都似主演
成季都未做過主刀
剩係聽電話同處理同事煩惱
BTW 成季剩係得第1集同最尾果集好睇

今季劇情又散又拖 如果keep住一二集編排 山P結衣就主角
但套中間又廚房佬鋼琴妹搞到out focus
校閱dx 10.4
本編平均12.3

低咗啲
邪留丸都有真人短劇

日本動漫《反斗小王子》曾大受歡迎,為迎接作品的20周年,NHK電視台宣佈開拍真人版短劇,並在11月初播出。NHK於11月1日起一連兩天將播出《反斗小王子》的全新動畫,緊接有十分鐘真人版短劇於11月3日推出。

真人版交代邪留丸已經17歲,在去年炮製特備動畫《邪留丸17》中,5歲的邪留丸變成一個17歲少年,電視台起用19歲男模優太郎擔任少年版邪留丸。
今屆學院賞估計
優秀作品 cb3 雛鳥
男主 山下 長瀨
女主 高畑 大面

雛鳥個勢愈後愈好 大面真係好彩接到個好劇本
今屆學院賞估計
優秀作品 cb3 雛鳥
男主 山下 長瀨
女主 高畑 大面

cb應該難啲喎
今屆學院賞估計
優秀作品 cb3 雛鳥
男主 山下 長瀨
女主 高畑 大面

今屆學院賞估計
優秀作品 cb3 雛鳥
男主 山下 長瀨
女主 高畑 大面

cb應該難啲喎

cb應該最多贏讀者票
齊藤由貴辭演西鄉don

http://www.oricon.co.jp/news/2097640/full/
今屆學院賞估計
優秀作品 cb3 雛鳥
男主 山下 長瀨
女主 高畑 大面

lm做燈神
先留名
哇今季最強劇集係豬籠草之夢 好似完全無人理
窮人不擇手段上位既故事真係多到數唔晒但豬籠草真係太強
故事寫得現實得可怕之餘志田未來既惡女演技好撚到呢眼神自由轉換好強
雖然我不嬲知佢演技但我對佢印象停留起14歲老母同女王的教室
今次對我黎講係擺脫子役痕跡脫胎換骨
本來睇完黑色記事本都覺得武井咲算係咁進步左好多
但睇埋呢套之後表示........武姑娘都係要繼續加油
另外伊藤君A至E都好正志田未來既廢青角色係我的寫照(戲路好廣呀喂)
四個女角都鍾意雖然佐佐木希演技真係sad但有樣睇就得啦
然後木村文乃好型呀 其實係呢套先get到佢魅力
期待緊電影

完全矛人理我好想揾人同我討論 兩套都係
岡田將生究竟會唔會起先導劇出現
btw bba上007有字幕了

好撚好笑 一有女就成班玩到癲唒

邊度有
btw bba上007有字幕了

好撚好笑 一有女就成班玩到癲唒

邊度有

B站
先留名
故事寫得現實得可怕之餘志田未來既惡女演技好撚到呢眼神自由轉換好強
另外伊藤君A至E都好正志田未來既廢青角色係我的寫照(戲路好廣呀喂)
期待緊電影

兩套都無睇
先留名
期待緊電影

我理你
a to e完全係為左文乃先睇落去志田果part我覺得好煩膠
先留名
期待緊電影

我理你
a to e完全係為左文乃先睇落去志田果part我覺得好煩膠

我覺得佐佐木希煩d可能演技太差 同埋個角色太作賤自己
快d睇豬籠草之夢我要迫大家睇 志田演技神級
咁多人演過惡女最自然係佢 而且鍾意佢講野個tone
先留名
期待緊電影

我理你

我覺得佐佐木希煩d可能演技太差 同埋個角色太作賤自己
快d睇豬籠草之夢我要迫大家睇 志田演技神級
咁多人演過惡女最自然係佢 而且鍾意佢講野個tone

豬籠草我睇到第5集 想知佢揸住成家的秘密會點
齊藤由貴辭演西鄉don

http://www.oricon.co.jp/news/2097640/full/

都預左架啦 當初又唔認 跟住俾人爆到七彩
先留名
期待緊電影

我理你

睇左兩集,望見田中圭唔想繼續睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞