2017年夏季日劇討論(6)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
日本女星有村架純主演NHK晨早劇《雛鳥》,以1964東京奧運為故事舞台,劇集將於本周六大結局,《雛鳥》收視後段越嚟越好,已經連續57集獲得超過20%收視成績,令有村架純躋身國民女星之列。年度除夕盛事《紅白歌唱大比賽》將會於下月決定司儀名單,更有傳有村架純受《雛鳥》帶旺有望連續兩年任紅組司儀。

而趁住《雛鳥》即將大結局,集英社為有村架純推出咗一本劇集紀念寫真,除咗收錄劇照,仲有有村以劇集背景嘅60年代造型拍攝嘅靚相,以供粉絲收藏。

預左架啦

唉冇所謂啦紅組都輸開

上年先贏完

上年紅贏根本夾硬黎

睇直播睇到o哂嘴

全場全日本都o晒咀
日本女星有村架純主演NHK晨早劇《雛鳥》,以1964東京奧運為故事舞台,劇集將於本周六大結局,《雛鳥》收視後段越嚟越好,已經連續57集獲得超過20%收視成績,令有村架純躋身國民女星之列。年度除夕盛事《紅白歌唱大比賽》將會於下月決定司儀名單,更有傳有村架純受《雛鳥》帶旺有望連續兩年任紅組司儀。

而趁住《雛鳥》即將大結局,集英社為有村架純推出咗一本劇集紀念寫真,除咗收錄劇照,仲有有村以劇集背景嘅60年代造型拍攝嘅靚相,以供粉絲收藏。

預左架啦

唉冇所謂啦紅組都輸開

上年先贏完

上年紅贏根本夾硬黎

睇直播睇到o哂嘴

全場全日本都o晒咀

唔講唔記得 個結果咁玩真係吹漲
大家追了佐佐木希主演的《雨時溫柔》了嗎?

我追完兩集了,蠻好看的耶!佐佐木希在劇中尺度不小,演技大突破!玉山鐵二也把這個很ㄍㄧㄥ的丈夫的角色詮釋得好好。

真係百劇應百客
btw 又有第個譯名

演技大突破

預左架啦

唉冇所謂啦紅組都輸開

上年先贏完

上年紅贏根本夾硬黎

睇直播睇到o哂嘴

全場全日本都o晒咀

唔講唔記得 個結果咁玩真係吹漲

小圈子選舉 明明觀眾票嬴幾條街

我追完兩集了,蠻好看的耶!佐佐木希在劇中尺度不小,演技大突破!玉山鐵二也把這個很ㄍㄧㄥ的丈夫的角色詮釋得好好。

真係百劇應百客
btw 又有第個譯名

演技大突破

衰退就有佢份
想當年出租天使好鬼正
http://www.excite.co.jp/News/entertainment_g/20170926/Cyzowoman_201709_post_154168.html
長澤+古澤良太的春月9 可能性有幾高

長澤bb
睇左佐佐木希個套3集 我覺得都唔係好悶啫
http://www.excite.co.jp/News/entertainment_g/20170926/Cyzowoman_201709_post_154168.html

長澤bb

佢真係殘左好多

長澤bb

長澤bb終於有番劇

真係百劇應百客
btw 又有第個譯名

演技大突破

衰退就有佢份
想當年出租天使好鬼正

尺度不小

至少都中是但一個

成套劇好慢咁 講對白慢果種慢

以為呢套野會好激 諗真啲佢話係純愛劇 咁係咁慢
有識嘅人响街撞到馬埸bb

拍緊野

邊條街先

睇相似係旺角銅鑼灣個啲
背景有啲大型鋪頭响到

似灣仔/中環

似中環石板街

係石板街最近皇后大道中嗰段

利申:附近返工但見唔到
廣瀨鈴個IG story話有新作品 唔通就係傳說中的花樣男子

點激都係大露背再加幾個近鏡姣樣 較快睇先覺得係正常速度

我都係飛住睇呢D畫面 呢套劇情唔重要

呢種劇啲劇情套套都差唔多

重點係睇激啲果啲姐

重點係睇激啲果啲姐

D文青對白聽完都唔知UP乜 尤其係笛木優子個堆

重點係睇激啲果啲姐

激又唔多激
睇完僕たちがやりました個PV

先知原來正孝唱歌咁好聽
中期結果
【作品賞】
1位「コード・ブルー―」
2位「過保護のカホコ」
3位「僕たちがやりました」
【主演男優賞】
1位 山下智久「コード・ブルー―」
2位 窪田正孝「僕たちがやりました」
3位 有岡大貴「孤食ロボット」
【主演女優賞】
1位 高畑充希「過保護のカホコ」
2位 有村架純「連続テレビ小説 ひよっこ」
3位 武井咲「黒革の手帖」
【助演男優賞】
1位 浅利陽介「コード・ブルー―」
2位 竹内涼真「過保護のカホコ」
3位 有岡大貴「コード・ブルー―」
【助演女優賞】
1位 新垣結衣「コード・ブルー―」
2位 戸田恵梨香「コード・ブルー―」
3位 松岡茉優「ウチの夫は仕事ができない」
【ドラマソング賞】
1位「HANABI」「コード・ブルー―」
2位「Are You There?」「孤食ロボット」
3位「Family Song」「過保護のカホコ」
男助演竟然係四眼仔第一
其他都幾合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞