2017年夏季日劇討論(6)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

劇本立場係正面啦

飛雄同做人老豆呢d好人受內心責備

東菇頭呢d壞人wfc

好寫實

不過我覺得最慘其實係パイセン

成套野都好警世

千其唔好做壞事 就算冇人知都好 但點都避唔過自己良心既責備

想贖罪都贖唔到
除非一世都唔會後悔都無罪惡感

但係現實有幾多真係有罪惡感

我覺得伊佐美既反應最貼近一般人
驚同內疚 但又希望可以重新黎過做返一般人

其實就算認左罪 坐左監 份內疚感都會一世係度 飛雄

如果市橋過得好既話飛雄既罪惡感應該會少好多好多

可惜連市橋都

其實市橋開頭都唔係好人
會唔會算係報應

成套野都好警世

想贖罪都贖唔到

可惜連市橋都

其實市橋開頭都唔係好人
會唔會算係報應

其實我一開始都好憎佢 但後尾
唔知算唔算夾硬洗白

新劇?

電影宣傳

香港應該有得上

結衣寶寶點解可以咁靚

睇錯咗喬寶寶

立殺

結衣BB

你個Username好似多咗2個字

成套野都好警世

想贖罪都贖唔到

可惜連市橋都

其實市橋開頭都唔係好人
會唔會算係報應

唔知算唔算夾硬洗白

我諗都算夾硬洗白
比永野洗白左

新劇?

電影宣傳

香港應該有得上

結衣寶寶點解可以咁靚

睇錯咗喬寶寶

立殺

結衣BB

你個Username好似多咗2個字

結衣BBG

成套野都好警世

想贖罪都贖唔到

可惜連市橋都

其實市橋開頭都唔係好人
會唔會算係報應

唔知算唔算夾硬洗白

我諗都算夾硬洗白
比永野洗白左

我覺得都唔算夾硬既
因為佢講過話最憎人軟弱
所以次次都係蝦啲冇撚用既人
仲成日逼班人"變強"對付對手
點知最尾係自己變左弱者
仲要俾人恰番轉頭
所以先了解弱者既感受
結果洗白了
好似好1999

LM
btw bba上007有字幕了

好撚好笑 一有女就成班玩到癲唒

有田真係 B'z同埋臨尾對話果part

快點ブラック本田我

不過我覺得最慘其實係パイセン

成套野都好警世

想贖罪都贖唔到

可惜連市橋都

佢都係市橋之後先變到咁絕望

快點ブラック本田我

佢講B'z quiz第十題個歌名果陣好可愛

翻睇左十幾次

LM

好靚
睇完cb大結局
屌你上集個尾仲以為山p出事
同埋名取條線好無謂
希望電影版少啲支線多啲急救
btw 1,2季成日都有喊位,
但今季想搵個深刻啲case都冇
(除左煩膠鋼琴女)

如果電影版繼續安達奈緒子寫就預左繼續急救少文戲多

講真 飛機跌過 火車又炒過 連隧道都出事
海上又應該唔會到doctor heli 出手
咁出電影版真係唔知有咩大case可以寫

快點ブラック本田我

佢講B'z quiz第十題個歌名果陣好可愛

翻睇左十幾次

我係loop普通版嘅對話
同埋有田踢鳩上田嗰度真係笑到仆街 兩個好合拍
睇完cb大結局
同埋名取條線好無謂
(除左煩膠鋼琴女)

覺得有啲浪費咗跌飛機呢個橋段,明明可以寫得更嚴重但最後只喺講咗灰谷有咗恐懼症咁就草草完結帶嚟嘅影響。 而且出電影版即喺代表冇sp
睇完cb大結局
同埋名取條線好無謂
(除左煩膠鋼琴女)

覺得有啲浪費咗跌飛機呢個橋段,明明可以寫得更嚴重但最後只喺講咗灰谷有咗恐懼症咁就草草完結帶嚟嘅影響。 而且出電影版即喺代表冇sp

我都覺飛機嗰到可以講多啲
不過今季集集都係預告講到好撚誇張
結果
cb3
今季似gakki多過山p主演 係到最後果幾分鐘先似山p做緊主角
前面講到名取條線 反而3個新人入面最鍾意佢
佢個問題同成長都做得好過其餘兩個 見到佢最後咁生性真係
反而冴島果part又叫人調走又叫人留 你講晒啦
cb3
今季似gakki多過山p主演 係到最後果幾分鐘先似山p做緊主角

結衣BB就黎做電話接聽員咁滯都似主演
成季都未做過主刀
剩係聽電話同處理同事煩惱
BTW 成季剩係得第1集同最尾果集好睇
先留名
哇今季最強劇集係豬籠草之夢 好似完全無人理
窮人不擇手段上位既故事真係多到數唔晒但豬籠草真係太強
故事寫得現實得可怕之餘志田未來既惡女演技好撚到呢眼神自由轉換好強
雖然我不嬲知佢演技但我對佢印象停留起14歲老母同女王的教室
今次對我黎講係擺脫子役痕跡脫胎換骨
本來睇完黑色記事本都覺得武井咲算係咁進步左好多
但睇埋呢套之後表示........武姑娘都係要繼續加油
另外伊藤君A至E都好正志田未來既廢青角色係我的寫照(戲路好廣呀喂)
四個女角都鍾意雖然佐佐木希演技真係sad但有樣睇就得啦
然後木村文乃好型呀 其實係呢套先get到佢魅力
期待緊電影
cb3
cb3

名取好過另外兩個,嗰兩個實習生廢到令人懷疑佢地點畢業
女優の石原さとみ(30)の写真集『encourage』(宝島社)が、9月1日の発売から2週間で2度目の重版が決定し、累計発行部数が11万5000部に達したことが、わかった。これを記念し、新たな誌面カットが公開された。

今日買
睇完cb大結局
同埋名取條線好無謂
(除左煩膠鋼琴女)

地震
cb3

名取好過另外兩個,嗰兩個實習生廢到令人懷疑佢地點畢業

但係有岡d戲睇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞