張敬軒 HINS 音樂討論 (7) 單曲 —《塵埃落定》

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
有冇人同我一樣 每次聽佢唱 hurt so bad 既live就會打冷震

聽親守望live都會喊
好睇過皇上皇后 但都係悶

雖然尋晚兩條友互動好正,但我覺得皇上皇后好睇過尋晚
尋晚rundown太西

Agger
我都覺得rundown麻麻
天使的禮物同頭髮亂了其實可以唔出現
降兩度show係紅館
琴日訪問講申請緊檔期
紅館搞翻唱騷係咪真係會有票房

唔撚係呀
翻唱去細場搞音樂會就話啫,點解要去紅館
降兩度show係紅館
琴日訪問講申請緊檔期

唔撚係呀

得唔得架 不如開細啲場啦
有冇人同我一樣 每次聽佢唱 hurt so bad 既live就會打冷震

聽親守望live都會喊

每次聽守望live 我都覺得氣氛好神聖
btw 中大email

尋晚rundown太西

Agger

agger 特別頂唔順頭髮亂了高潮位上多個八度嗰段
降兩度show係紅館
琴日訪問講申請緊檔期

唔撚係呀

如果去紅館開演唱會,我想聽佢自己歌多d
佢好多自己既歌未唱過live
唔知係全翻唱定係好似eason duo嗰隻玩法
降兩度show係紅館
琴日訪問講申請緊檔期

唔撚係呀

如果去紅館開演唱會,我想聽佢自己歌多d
佢好多自己既歌未唱過live
唔知係全翻唱定係好似eason duo嗰隻玩法

唔會30首翻唱咁激掛
降兩度show係紅館
琴日訪問講申請緊檔期

唔撚係呀

細場好撚難買喎 要食炒價

尋晚rundown太西

Agger

隻歌本身有嗰個位
但佢尋日狀態唔適合上嗰個位
降兩度show係紅館
琴日訪問講申請緊檔期

唔撚係呀

降兩度蛋記炒到咁hit 去紅館賺一筆真係唔出奇
唱下祖兒 啲歌都有人去喇
降兩度show係紅館
琴日訪問講申請緊檔期

唔撚係呀

蛋記同張軒咁不思進取 純掠水真係有機全翻唱咁激
我反而覺得佢同降兩度應該無乜人炒
降兩度show係紅館
琴日訪問講申請緊檔期

唔撚係呀

同意 不過無人炒都係好事
想聽日與夜
youtube已經有得聽祖祖版嘅靈魂相認

要聽!
張敬軒、許廷鏗、鍾舒漫等早上出席活動,軒仔自爆昨晚與容祖兒在亞博商演,被祖兒「過完一戙又一戙」,還遭對方取笑是「金蘭姊妹」,但他拒提劉浩龍令祖兒封口。軒仔直言想跟祖兒一起開騷,說:「跟她合作獲益良多,她很有天后風範,我也是天后,下一站天后那種,哈哈!」曾以「降兩度」身份翻唱天后金曲的軒仔,承諾明年會「找數」開翻唱騷,現已入紙紅館,希望能獲批。至於年底的頒獎禮,軒仔表示雖然沒有新歌派台,但若在港定出席支持,亦看好陳柏宇攞獎。

https://ol.mingpao.com/php/showbiz3.php?nodeid=1511071465157&subcate=latest&issue=20171119
歌手張敬軒、許廷鏗、鍾舒漫等出席南區旅遊文化節閉幕禮,接受訪問時,軒仔透露昨晚同容祖兒為保險公司開騷。他直言首次同祖兒同台,笑言全晚畀祖兒窒:「一棟一棟咁過我,仲話我哋係金蘭姊妹,好煩!我喺台上一額汗,唔知佢掟咩出嚟,掟出嚟都係勁嘢。(冇還擊?)做嘢場合嘛,私人嘢好少講。」

講到首次合作就咁有火花,會否考慮crossover開show?軒仔指可以諗諗佢,亦會同公司傾吓。其後他又大讚同祖兒合作獲益良多:「學到嘢,佢嘅工作態度,喺台上嘅瀟灑,係天后嘅典範。我都係天后,不過係『下一站天后』。」提到軒仔的「降兩度」演唱會,他表示已經入紙向紅館申請。

尋晚rundown太西

Agger

隻歌本身有嗰個位
但佢尋日狀態唔適合上嗰個位

我知
降兩度show係紅館
琴日訪問講申請緊檔期

唔撚係呀

細場就算唔炒,點都唔會有280
你睇下國腎個concert

12月7
蛋記清倉 好似得全港最貴既蛋記戲院上

12月7

12月7

不了,唔想睇佢跳舞
降兩度show係紅館
琴日訪問講申請緊檔期

唔撚係呀

細場先大機會炒
紅館就應該炒唔起
降兩度show係紅館
琴日訪問講申請緊檔期

唔撚係呀

細場先大機會炒
紅館就應該炒唔起

所以咪正 窮撚打算聽280算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞