張敬軒 HINS 音樂討論 (7) 單曲 —《塵埃落定》

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
我都有
但係氣氛真係好一般
如果2個一齊唱石徑就正

石徑會好過守望
佢同皇后唱守望已經深入人心

可以搵返keeva唱石徑就好
啲呀婆呀伯都唔撚係睇
如果2個一齊唱石徑就正

石徑會好過守望
佢同皇后唱守望已經深入人心

可以搵返keeva唱石徑就好

Keeva係球記都幾慘
估唔到咁多首歌張敬軒唱夜機狀態最好
成晚既rundown都唔係好岩口味,多數都係好hit既歌
佢兩個好似吹水多過唱歌咁,雖然真係好好笑
唱最好時光埋尾之前竟然唱我的驕傲

街客唱怨鬼歌 好正常

有買保險嘅你哋全部都係我的驕傲

笑死
軒仔係演唱會透露今/舊年原本同王雙峻有首歌,因為未搞好歌詞,收起左唔出
啲人又係唔等encore走曬

開哂燈同播廣播
最好時光勁多人走

應該有好多係買保險少聽concert
一聽到話咩最後一首歌就信曬

好多普通話人 第一次睇演唱會無encore
本身會唱咩歌 d人走得勁快,一唱完最好時光即刻衝哂出去

其實我覺得現場氣氛唔係好好
要叫先有燈海
拍手又拍兩下就停晒

Agger
燈海都係得好少人開
應該好多街客 多過佢地嘅fans

氣氛好西 係熱門歌先好d
見到前兩行有人玩手機game 咁難為你咪撚入場啦

如果可以多啲fans入去會好啲
我見到好多小朋友同中年呀嬸呀叔
好似喺到唔知做乜鳩咁
咩反應都冇

完左唔嗌encore呢樣又嬲又失望
軒仔係演唱會透露今/舊年原本同王雙峻有首歌,因為未搞好歌詞,收起左唔出

咁之後搞掂係咪會出
容小姐唱靈魂相認好掂 同埋睇得出佢好想幫hins事業更上一步
容小姐唱靈魂相認好掂 同埋睇得出佢好想幫hins事業更上一步

我諗成個騷既作用都係咁
佢唱靈魂相認好得,成個騷最深印象係呢首
軒唱左兩三首先入到狀態

我諗成個騷既作用都係咁
軒唱左兩三首先入到狀態

羅賓唱到成pat屎咁

咁之後搞掂係咪會出

唔知

不過最估唔到有唱好耐無唱既yes and no

我諗成個騷既作用都係咁
軒唱左兩三首先入到狀態

羅賓唱到成pat屎咁

頻頻甩咀

如果大陸無咩人封殺,上完我是歌手一定有好大幫助
不過好方面諗就係佢可以放多d時間係香港樂壇
今年hea左咁耐,希望下年出反隻高質大碟
如果祖同軒仔出反隻合唱歌都好呀

容小姐次次都要暗笑下軒仔gay個下好好笑

容小姐次次都要暗笑下軒仔gay個下好好笑

佢哋兩姊妹嚟㗎嘛
Rundown

Lovin U (JH)
天使的禮物(JH)
心花怒放 (J)
羅賓 (H)
Yes n No (H)
痛愛 (J)
Hurt So Bad (H)
手望 (JH)
獨照 (J)
青春常駐 (H)
日與夜 (JH)
騷靈情歌 (H)
夜機 (H)
牆紙 (J)
心淡 (J)
迷失表參道 (H)
未知 (J)
頭髮亂了 (H)
13點 (J)
酷愛 (H)
Mad About U (H)
靈魂相認 (J)
我的驕傲 (JH)
櫻花樹下 (JH)
最好時光 (JH)

Credit:hewitt011@JFF
Rundown

Lovin U (JH)
天使的禮物(JH)
心花怒放 (J)
羅賓 (H)
Yes n No (H)
痛愛 (J)
Hurt So Bad (H)
手望 (JH)
獨照 (J)
青春常駐 (H)
日與夜 (JH)
騷靈情歌 (H)
夜機 (H)
牆紙 (J)
心淡 (J)
迷失表參道 (H)
未知 (J)
頭髮亂了 (H)
13點 (J)
酷愛 (H)
Mad About U (H)
靈魂相認 (J)
我的驕傲 (JH)
櫻花樹下 (JH)
最好時光 (JH)

Credit:hewitt011@JFF

最尾三首根本係和音

老老實實 佢地合體搞音樂會ok 但千其唔好再搞紅館演唱會

咁之後搞掂係咪會出

唔知

Yes and no真係驚喜
不過我以為後面都會有啲冷門小小嘅歌
點知又唱頭髮亂了
今日個假音真係麻麻地
有幸同巴打夾份買到飛一齊睇
感激不盡
有幸同巴打夾份買到飛一齊睇
感激不盡

連登有愛
我今日睇到都係全靠巴打

咁之後搞掂係咪會出

唔知

Yes and no真係驚喜
不過我以為後面都會有啲冷門小小嘅歌
點知又唱頭髮亂了
今日個假音真係麻麻地

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞