張敬軒 HINS 音樂討論 (7) 單曲 —《塵埃落定》

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
lm
如果軒叔都開side track演唱會就好

驚無人睇

開多次unplugged都得

唔夠多sidetrack呀 要開sidetrack起碼去到千樺 joey eason咁多歌先開到
與其係咁,下次再開演唱會砌靚個rundown,sidetrack同熱門歌取到平衡仲好啦

urban emotions,酷愛,no eleven同笑忘書大把好歌未唱過
唔知佢仲記唔記得有隻碟叫am/pm

應該記得 佢話ampm係最唔賣得嘛

仲識唱無能為力應該記得……啩
唔想再聽櫻花樹下

數下真係好多歌未唱過
唱少d櫻花樹下,加多d冷門歌/少唱既歌無咁悶

想聽不能不見

兩坐位跑車

怎麼可

好想聽live呀

仲有雖然唔算冷門
但係好想係有碟出嘅演唱會聽一次高八度
點解上次唔唱

唔想再聽櫻花樹下

數下真係好多歌未唱過

想聽不能不見

兩坐位跑車

怎麼可

好想聽live呀

仲有雖然唔算冷門
點解上次唔唱

完全諗唔通點解mtt唔唱高八度 又岩個主題

唔夠多sidetrack呀 要開sidetrack起碼去到千樺 joey eason咁多歌先開到
與其係咁,下次再開演唱會砌靚個rundown,sidetrack同熱門歌取到平衡仲好啦

urban emotions,酷愛,no eleven同笑忘書大把好歌未唱過

唔想再聽櫻花樹下

數下真係好多歌未唱過

想聽不能不見

兩坐位跑車

怎麼可

好想聽live呀

狐正到喊 仲有好多唔冷門又少唱

夜宴 病況 deja vu 靈魂相認 隔夜茶 ps i love you 襯 感情用事
當然唔少得塵埃落定同不吐不快

唔想再聽櫻花樹下

數下真係好多歌未唱過

想聽不能不見

兩坐位跑車

怎麼可

好想聽live呀

仲有雖然唔算冷門
點解上次唔唱

咪臭係
入場前仲期待咗下點知又係手望

數下真係好多歌未唱過

想聽不能不見

兩坐位跑車

怎麼可

好想聽live呀

仲有雖然唔算冷門
點解上次唔唱

咪臭係
入場前仲期待咗下點知又係手望

無權去把驚擾你的心捧起贈給你
即使有話想講已經將識過的字用完

好鐘意環球個陣啲歌,好多真係藝術品嚟
係英皇啲歌唔係差,但去唔到個個高度

唔想再聽櫻花樹下

數下真係好多歌未唱過

想聽不能不見

兩坐位跑車

怎麼可

好想聽live呀

仲有雖然唔算冷門
點解上次唔唱

真·Encore咪唱囉
鬼叫你班"fans"音樂都未完就走晒

唔想再聽櫻花樹下

數下真係好多歌未唱過

想聽不能不見

兩坐位跑車

怎麼可

好想聽live呀

仲有雖然唔算冷門
點解上次唔唱

真·Encore咪唱囉

個下嗌完聽到第二次廣播趕我地走
真係收哂皮

想聽不能不見

兩坐位跑車

怎麼可

好想聽live呀

仲有雖然唔算冷門
點解上次唔唱

真·Encore咪唱囉

真係收哂皮

講開演唱會想問下,軒動心弦聽講出碟因為版權有D歌擺到落碟,有冇巴打知道有咩歌冇出到 果時中學雞冇去到現場睇
無權去把驚擾你的心捧起贈給你
即使有話想講已經將識過的字用完

好鐘意環球個陣啲歌,好多真係藝術品嚟
係英皇啲歌唔係差,但去唔到個個高度

駁唔到

兩坐位跑車

怎麼可

好想聽live呀

仲有雖然唔算冷門
點解上次唔唱

真·Encore咪唱囉

真係收哂皮

講開演唱會想問下,軒動心弦聽講出碟因為版權有D歌擺到落碟,有冇巴打知道有咩歌冇出到 果時中學雞冇去到現場睇

X2 聽聞有陰天假期

數下真係好多歌未唱過

想聽不能不見

兩坐位跑車

怎麼可

好想聽live呀

仲有雖然唔算冷門
點解上次唔唱

真·Encore咪唱囉

張敬軒Fans club趕住投胎
當年如果冇Why Not?呢個Project,塵埃落定將會係No.Eleven之後嘅新碟嘅主打,結果Why Not?爛尾,之後又約滿,最後隻碟變咗粉紅大理花
塵埃落定亦註定成為遺珠
斷點同只是太愛你喺無人駕駛下都可以成為軒迷、甚至係大眾樂迷嘅經典同演唱會大合唱曲目,但塵埃落定好似連軒仔都忘記咗佢嘅存在

紅字
塵埃落定唔係應該係粉紅大理花之後既主打
本身why not大碟有部份歌打散左落PS I Love You精選第一同第二版度

唔係,
佢開始整why not之前有提過下有隻碟會同舒文定唔知Eric kwok合作,
呢隻應該唔係唱作碟嚟,
我估塵埃落定本來都係呢隻碟嘅歌
lm
如果軒叔都開side track演唱會就好

驚無人睇

唔想再聽櫻花樹下

數下真係好多歌未唱過

佢老味成日都翻唱
明明自己大把歌未唱過
之前lip諗住佢d歌我基本上都識,
諗住應該成晚都可以跟住唱
點知屌佢老母咁多翻唱,
垃圾嗰段我真係4首都未聽過,
嗰段完全呆咗

唔想再聽櫻花樹下

數下真係好多歌未唱過

想聽不能不見

兩坐位跑車

怎麼可

好想聽live呀

且慢,兩座位跑車已唱過3次Live
1 「笑忘書」音樂聚會 2006
2 Aigo Music 酷愛張敬軒演唱會2008
3 無限旅程世界巡迴演唱會-廣州站2013
https://youtu.be/9BUK6UdlFso

11年嚟唱得嗰幾次你都仲好意思講出嚟

驚無人睇

唔想再聽櫻花樹下

數下真係好多歌未唱過

佢老味成日都翻唱
明明自己大把歌未唱過
點知屌佢老母咁多翻唱,
嗰段完全呆咗

垃圾未聽過 我以為你屌粉紅大理花嗰part
明明自己大把歌未唱 仲唱人地既歌
Lip成3個嘉賓咁多 屌佢好心cut咁d唱自己歌仲好
關淑儀嗰part真係多鳩餘
當年如果冇Why Not?呢個Project,塵埃落定將會係No.Eleven之後嘅新碟嘅主打,結果Why Not?爛尾,之後又約滿,最後隻碟變咗粉紅大理花
塵埃落定亦註定成為遺珠
斷點同只是太愛你喺無人駕駛下都可以成為軒迷、甚至係大眾樂迷嘅經典同演唱會大合唱曲目,但塵埃落定好似連軒仔都忘記咗佢嘅存在

紅字
本身why not大碟有部份歌打散左落PS I Love You精選第一同第二版度

唔係,
佢開始整why not之前有提過下有隻碟會同舒文定唔知Eric kwok合作,
呢隻應該唔係唱作碟嚟,

竟然
咁講法係環球應該有好幾隻歌未見過光

唔想再聽櫻花樹下

數下真係好多歌未唱過

想聽不能不見

兩坐位跑車

怎麼可

好想聽live呀

且慢,兩座位跑車已唱過3次Live
1 「笑忘書」音樂聚會 2006
2 Aigo Music 酷愛張敬軒演唱會2008
3 無限旅程世界巡迴演唱會-廣州站2013
https://youtu.be/9BUK6UdlFso

11年嚟唱得嗰幾次你都仲好意思講出嚟

輝仔又屌打陳生

唔想再聽櫻花樹下

數下真係好多歌未唱過

佢老味成日都翻唱
明明自己大把歌未唱過
點知屌佢老母咁多翻唱,
嗰段完全呆咗

我好遲先開始聽廣東歌,
真係唔識
PD有聽哂隻碟,
所以反而識嗰幾首歌
塵埃落定亦註定成為遺珠

紅字

唔係,
呢隻應該唔係唱作碟嚟,

竟然

都唔一定嘅,
你知佢錄歌錄得幾慢啦

唔想再聽櫻花樹下

數下真係好多歌未唱過

佢老味成日都翻唱
明明自己大把歌未唱過
點知屌佢老母咁多翻唱,
嗰段完全呆咗

我好遲先開始聽廣東歌,
真係唔識
PD有聽哂隻碟,
所以反而識嗰幾首歌

其實我覺得唱pd嗰part好悶
塵埃落定亦註定成為遺珠

紅字

唔係,
呢隻應該唔係唱作碟嚟,

竟然

都唔一定嘅,
你知佢錄歌錄得幾慢啦

想聽清者自清
LIP除左完全因你嗰Part選曲真係好正
仲要超好狀態

唔想再聽櫻花樹下

數下真係好多歌未唱過

佢老味成日都翻唱
明明自己大把歌未唱過
點知屌佢老母咁多翻唱,
嗰段完全呆咗

我好遲先開始聽廣東歌,
真係唔識
PD有聽哂隻碟,
所以反而識嗰幾首歌

其實我覺得唱pd嗰part好悶

same here
唱多首自己歌好過啦又唔係冇抒情歌
LIP除左完全因你嗰Part選曲真係好正
仲要超好狀態

除左pink dahlia同關淑儀之外好好睇,如果呢part轉哂做sidetrack攝入rundown 實正到爆
笑忘書x譚玉英x青春常駐嗰part真係好正
我睇得演唱會少,估唔到演唱會可以咁玩法
因為lip 我重新聽返追風爭的孩子同酷愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞