張敬軒 HINS 音樂討論 (7) 單曲 —《塵埃落定》

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
btw陳生係gay post樓主

係?冇睇佢d post
進修英文
親自寫詞整首Deadline 2.0
今次要全英

佢係咪上左一堂就叫做進修左
進修英文
今次要全英

FF

進修英文
今次要全英

FF

好想聽佢唱英文歌
張敬軒 Hins Cheung added 9 new photos.
2 hrs ·

內宮豬扒三千,正嘢只得一件!近日洋人入侵,后宮告急!即刻留言,投選你最愛的一位格格!最大嗰張係一號佳麗 #賤賤格格 #即係咁 #呢輪好多人都問我忙緊乜嘢 #查實我去咗荷李活道發展 #上環嗰頭 #點解我肥咗又靚咗?咪就係因為不日開拍《宮of Thrones 》#之嘛 中文譯名好似係 #深宮計 定 #宮深計
#小鮮肉 #談不上 #小鮮花 #好大朵 (讀dur, pls) #又嚟 #星奇異檔案
#imagesource #微博 #9gag 9GAG

https://www.facebook.com/hinscheungofficial/posts/1613305442063689

...
《追捕》《破.局》11月搶閘上映

聖誕上映的西片強勢,華語電影不敢正面交鋒亦屬正常,所以踏入11月有多部華語電影搶閘上映,計有吳宇森執導,中、日、韓演員張涵予、福山雅治、河智苑合演的《追捕》(11月23日上映);由杜汶澤自編自導,與鄧麗欣、倉田保昭、歐錦棠聯手主演的《空手道》(11月2日上映);還有剛做爸爸的郭富城主演《破.局》及由陳果導演、張敬軒主演的《燦爛這一刻》,而周秀娜與鄧麗欣主演的《女士復仇》將提前在12月7日上映。

https://news.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20171024/s00016/1508782027743

一聽到軒仔啲歌就喊到豬頭咁

一級
一聽到軒仔啲歌就喊到豬頭咁

一級

唔想入戲院睇

一級

唔想入戲院睇

老老實實 見到佢做戲就唔想睇
仲要跳拉丁舞
套戲票房有廿萬都偷笑

不過點都會入場睇下
因為我不知道 下一輩子 還是否能遇見你
所以我今生才會 那麼努力 把最好的給你
愛你都變成傷害你 我們的愛快要窒息
不是故意 只是太愛你

不知不覺地成為你既包袱
攰了 就要放低
對唔住 我都唔想比到壓力你架
張敬軒做左我地一齊既起點
不過都做左我地既終點

一級

唔想入戲院睇

老老實實 見到佢做戲就唔想睇
仲要跳拉丁舞
套戲票房有廿萬都偷笑

不過點都會入場睇下

睇佢扭屎忽

係咪有新歌?
你準備裸跑未?
不是故意 只是太愛你

不知不覺地成為你既包袱
攰了 就要放低
不過都做左我地既終點

喊完冇事架啦
不是故意 只是太愛你

不知不覺地成為你既包袱
攰了 就要放低
不過都做左我地既終點

喊完冇事架啦

知道啦
只不過覺得好可惜姐
三年幾話長唔長 話短唔短
叫春MODE

係咪有新歌?
你準備裸跑未?

最快1月先出 唔駛跑
突然醒起
如果年尾上套戲,係咪會有電影主題曲聽
不是故意 只是太愛你

不知不覺地成為你既包袱
攰了 就要放低
不過都做左我地既終點

喊完冇事架啦

知道啦
只不過覺得好可惜姐
三年幾話長唔長 話短唔短
叫春MODE

不是故意 只是太愛你

不知不覺地成為你既包袱
攰了 就要放低
不過都做左我地既終點

喊完冇事架啦

愛沒盡頭才是愛 故事動人原在他的慷慨
唯望女孩亦會明白到他的愛

加油啊巴打
突然醒起

咁你準備好裸跑未
主題曲都係新歌
就黎1000萬,陳生又有得打丁鳥
突然醒起

咁你準備好裸跑未
主題曲都係新歌

屌那媽,幾時先肯出新碟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞