張敬軒 HINS 音樂討論 (7) 單曲 —《塵埃落定》

1001 回覆
32 Like 2 Dislike

機會來了請大家投票比較少唱的騷靈情歌啦
其他唱到爛了

可唔可以係side track少少嘅歌例如襯

發夢😂😂
出面又嚟多轉春秋post

有人推下都係好事 如果唔係啲人好快唔記得佢
綵排左酷愛
綵排左酷愛

lip 版就ok
CD version 不了
軒仔與在場樂手排練《酷愛》一曲,以管弦樂為主的編曲比起原本的編曲更豐富,層次鮮明,而且每一個action位更震撼。即使是綵排軒仔亦非常投入,交足功課,高音位更唱到現青筋,十分落力演唱。

接受訪問時,軒仔提到今年是自己入行15年,這次與交響樂團合作是一個kickoff,正式出返嚟做嘢。被問到他早前曾提及希望學習更多古典樂知識,今次合作是否一個好機會?軒仔表示:「今年都同好多同Classical單位合作嘅機會,除咗今次(新城市廣場的演出),又有另一個交響樂團嘅合作,係幾好嘅。」

軒仔又提到家中愛犬情況開始穩定,早前更找來動物傳心師了解狀況,他指愛犬知道自己行動不便不希拖累軒仔。被問到動物傳心會否與宗教有衝突?軒仔表示:「我唔會否定佢嘅存在,有朋友真係因為呢個傳心師搵番佢隻狗仔,仲要講得出呢隻狗仔當時個環境有咩特徵,有咩地標係好specific。」

https://www.hk01.com/音樂/125625/張敬軒正式回歸樂壇-復出玩古典樂夠Gimmick
動物傳心師
動物傳心師

布歐
早幾多到新城市穩陣啲 唔想逼到要上幾層先睇到

應該唔會太多人掛

機會來了請大家投票比較少唱的騷靈情歌啦
其他唱到爛了

可唔可以係side track少少嘅歌例如襯

應該冇咩機會架啦

四首入面有三首老是常出現
重未有新歌消息
想睇血巴裸跑

起碼出年年頭先有新歌 你估真係咁易裸跑
商演一定係唱最熱門嘅歌㗎喇
動物傳心師

布歐

我以為佢講笑 睇清楚點知真係咁on9

應該唔會太多人掛

應該唔會太多人掛

星期日靜係計遊客都多到...

張敬軒唔係真係得2,3首歌知名度高掛
唱下hurt so bad,我的天,老了十歲,無能為力呢堆主打歌都得姐

應該唔會太多人掛

新城市好多喼周圍走

唱下hurt so bad,我的天,老了十歲,無能為力呢堆主打歌都得姐

我覺得會唱青春常駐同櫻花樹下

應該唔會太多人掛

新城市好多喼周圍走

早半個鐘夠做未

應該唔會太多人掛

新城市好多喼周圍走

早半個鐘夠做未

我都諗住咁上下

咪就係

應該唔會太多人掛

新城市好多喼周圍走

早半個鐘夠做未

我都諗住咁上下

應該ok啦 咁早去到條條fing好無謂

應該唔會太多人掛

新城市好多喼周圍走

早半個鐘夠做未

我都諗住咁上下

應該ok啦 咁早去到條條fing好無謂

但果個位鳩企好奇怪 又人來人往
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞