張敬軒 HINS 音樂討論 (7) 單曲 —《塵埃落定》

1001 回覆
32 Like 2 Dislike
綵排左酷愛

lip 版就ok
CD version 不了

可不可以在15號那天唱一次單打獨鬥?
就給我一生人聽一次

星期日靜係計遊客都多到...

新城市好多喼周圍走

早半個鐘夠做未

我都諗住咁上下

應該ok啦 咁早去到條條fing好無謂

但果個位鳩企好奇怪 又人來人往

到時應該有人啦
軒仔與在場樂手排練《酷愛》一曲,以管弦樂為主的編曲比起原本的編曲更豐富,層次鮮明,而且每一個action位更震撼。即使是綵排軒仔亦非常投入,交足功課,高音位更唱到現青筋,十分落力演唱。

接受訪問時,軒仔提到今年是自己入行15年,這次與交響樂團合作是一個kickoff,正式出返嚟做嘢。被問到他早前曾提及希望學習更多古典樂知識,今次合作是否一個好機會?軒仔表示:「今年都同好多同Classical單位合作嘅機會,除咗今次(新城市廣場的演出),又有另一個交響樂團嘅合作,係幾好嘅。」

軒仔又提到家中愛犬情況開始穩定,早前更找來動物傳心師了解狀況,他指愛犬知道自己行動不便不希拖累軒仔。被問到動物傳心會否與宗教有衝突?軒仔表示:「我唔會否定佢嘅存在,有朋友真係因為呢個傳心師搵番佢隻狗仔,仲要講得出呢隻狗仔當時個環境有咩特徵,有咩地標係好specific。」

https://www.hk01.com/音樂/125625/張敬軒正式回歸樂壇-復出玩古典樂夠Gimmick

新城市好多喼周圍走

早半個鐘夠做未

我都諗住咁上下

到時應該有人啦

同班中女一齊企囉
橫掂佢地應該到場一早set好架步

張敬軒套戲解bam

新城市好多喼周圍走

早半個鐘夠做未

我都諗住咁上下

到時應該有人啦

同班中女一齊企囉

呢樣真呀

張敬軒套戲解bam

是時候放鬆一下
軒仔與在場樂手排練《酷愛》一曲,以管弦樂為主的編曲比起原本的編曲更豐富,層次鮮明,而且每一個action位更震撼。即使是綵排軒仔亦非常投入,交足功課,高音位更唱到現青筋,十分落力演唱。

接受訪問時,軒仔提到今年是自己入行15年,這次與交響樂團合作是一個kickoff,正式出返嚟做嘢。被問到他早前曾提及希望學習更多古典樂知識,今次合作是否一個好機會?軒仔表示:「今年都同好多同Classical單位合作嘅機會,除咗今次(新城市廣場的演出),又有另一個交響樂團嘅合作,係幾好嘅。」

軒仔又提到家中愛犬情況開始穩定,早前更找來動物傳心師了解狀況,他指愛犬知道自己行動不便不希拖累軒仔。被問到動物傳心會否與宗教有衝突?軒仔表示:「我唔會否定佢嘅存在,有朋友真係因為呢個傳心師搵番佢隻狗仔,仲要講得出呢隻狗仔當時個環境有咩特徵,有咩地標係好specific。」

https://www.hk01.com/音樂/125625/張敬軒正式回歸樂壇-復出玩古典樂夠Gimmick

今年都無歌 唔駛驚喎
btw 原來入行15年

張敬軒套戲解bam

是時候放鬆一下

受仔

張敬軒套戲解bam

是時候放鬆一下

受仔

我主要想聽環保痴漢勞撈作俾佢唱嗰首電影主題曲多d

張敬軒套戲解bam

是時候放鬆一下

受仔

屌 你唔講我都唔記得係盧盧作

張敬軒套戲解bam

是時候放鬆一下

受仔

我對首歌有興趣過套戲

張敬軒套戲解bam

是時候放鬆一下

受仔

我對首歌有興趣過套戲

對套戲完全冇興趣

張敬軒套戲解bam

是時候放鬆一下

受仔

我對首歌有興趣過套戲

對套戲完全冇興趣

冇記錯題材好似係啲濕鳩勵志片

張敬軒套戲解bam

是時候放鬆一下

受仔

我對首歌有興趣過套戲

對套戲完全冇興趣

拉丁舞老師

張敬軒套戲解bam

是時候放鬆一下

受仔

我對首歌有興趣過套戲

對套戲完全冇興趣

拉丁舞老師

唔想睇佢跳舞

張敬軒套戲解bam

是時候放鬆一下

受仔

我對首歌有興趣過套戲

對套戲完全冇興趣

拉丁舞老師

唔想睇佢跳舞

仲要係講蝗語
出面又嚟多轉春秋post

見到啲人過份解讀

陳生話塵埃落定個句“半天一生”似解ptgf
心諗

新城市好多喼周圍走

早半個鐘夠做未

我都諗住咁上下

到時應該有人啦

同班中女一齊企囉

呢樣真呀

他們預計中午左右過去視察場地及準備

見到啲人過份解讀

心諗

究竟點樣聯想埋一齊架

見到啲人過份解讀

心諗

究竟點樣聯想埋一齊架

真。林夕

笑到仆街

我對首歌有興趣過套戲

對套戲完全冇興趣

拉丁舞老師

唔想睇佢跳舞

仲要係講蝗語

好gay
其實好反感歌手歌都未唱好,走去拍戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞