突發:教大民主牆有新嘢

1001 回覆
3223 Like 28 Dislike
搵人send 去NYT同BBC啦

哩啲花邊夾硬要人報好似煩膠左D
如果你有任何想法或建議,歡迎使用以下表格給我們發個電郵。由於我們每天所接到的信件和電郵數量龐大,所以未必能一一回復,敬請原諒。我們的「疑難解答」專頁已經就一些常見問題提供答案,歡迎參閱。
我們的電郵地址是:chinese@bbc.co.uk。
我們也歡迎各位讀者就BBC中文網的內容投稿。稿件請發送到: tougao@bbc.co.uk。
如果各位就BBC中文網的內容或者BBC中文部的廣播內容有任何意見或薦言,我們的「聽眾信箱」是為各位特設的溝通橋樑。電郵請發送到: xinxiang@bbc.co.uk。

不了

係喎可能係強國人打理喎
都係譯英文send去NYT
快啲check cctv啦
外國支那喱記者又會將呢段嘢直線報導喺外國謀體喥,話香港大學生侮辱諾貝爾和平奬得主 佢啲手段層出不窮
外國支那喱記者又會將呢段嘢直線報導喺外國謀體喥,話香港大學生侮辱諾貝爾和平奬得主 佢啲手段層出不窮

跟住就可以賴落去係支那人貼既
校長過幾日唔理又貼番恭賀蔡若蓮

所以一定要強調"Cold-blooded slogan appeared in simplified Chinese"

跟住就可以賴落去係支那人貼既

唔係賴 係支那人貼既 簡體字黎架!
眾所周知香港人用繁體!
校長肯定話:你班豆釘,搞到我晚晚無覺好訓
張仁良唔開記招死冚家

所以一定要強調"Cold-blooded slogan appeared in simplified Chinese"

不了
誤導傳媒咁無恥既野留番你做
LM
校長過幾日唔理又貼番恭賀蔡若蓮

彈出彈入

不了

你肯定係曲線?

係寫簡體字的中國留學生
屌,但係聽日星期六tmr no need work喎,校長一定縮係屋企啦
校長肯定話:你班豆釘,搞到我晚晚無覺好訓

仁良都有老母生架

係唔知邊個老豆姐
識玩 校長唔好唔開記招呀,禍不及妻兒

不了

你肯定係曲線?

機會好大
到時比人反cup冇人揹得起
涼薄同禍不及妻兒出現未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞