突發:教大民主牆有新嘢

1001 回覆
3223 Like 28 Dislike
識玩既應該搵件中共同建制既心肝寶貝玩多次
睇下又會有咩反應,個對比先會去到最強

識玩

例如?

吳克儉 死老母 死老婆

真心問一句,如果校長、官員等站出來,用同樣方式譴責事件,對他們有何傷害?

咁再涼薄其他已逝民主派/入冊義士
香港價值靠仁良守護

佢夠膽遣責
下次咪玩平反六四囉
真心問一句,如果校長、官員等站出來,用同樣方式譴責事件,對他們有何傷害?

香港價值靠仁良守護

佢夠膽遣責
下次咪玩平反六四囉

作定先
占中入獄者應處以極刑,誅連九族
六四學生求仁得仁,做就我國騰飛
港狗必須絕種

I love china
蘋果個post一個五毛都無

冇範文啱用,等緊上頭指示

依家淨係識講港獨玩野 唔係支那仔貼上去

五毛表示係廢青用殘體字貼上去 想屈啲大陸仔
蘋果個post一個五毛都無

冇範文啱用,等緊上頭指示

依家淨係識講港獨玩野 唔係支那仔貼上去

五毛表示係廢青用殘體字貼上去 想屈啲大陸仔

係囉 上一張一定係支那仔用正體字屈香港學生啦
支那人 屌你老母

香港價值靠仁良守護

佢夠膽遣責
下次咪玩平反六四囉

作定先
占中入獄者應處以極刑,誅連九族
六四學生求仁得仁,做就我國騰飛
港狗必須絕種

I love china

nonono,唔夠人身攻擊,對像太廣
你應該話祝之鋒入冊俾人先__後__咁會好好多
要夠涼薄冷血
張匪仁良伏已中
校長回應未?係唔係已經潛左水?
【突發】教大:強烈譴責

香港教育大學民主牆繼日前有人貼出冒犯喪子的教育局副局長蔡若蓮的標語後,今日凌晨再出現奚落別人標語,針對對象是已故諾貝爾和平獎得主劉曉波及其遺孀劉霞,標語以簡體字打印;教大校方對此表示極度遺憾,並予以強烈譴責。

教大回應《明報》查詢稱,由於相關標語帶有冒犯成分,校方按照既有政策,已將相關物品移除。校方重申,作為一個有素質的公民社會,在享有言論自由的同時,亦應以和平、客觀的態度討論事情,互相尊重,理性多元。

《明報》記者今早致電學生會會長黎曉晴查詢,但至今仍未能聯絡上。

蔡若蓮的長子前天(7日)早上墮樓身亡,同日下午教大民主牆出現冒犯蔡的標語,事件引來全城關注,昨天特首林鄭月娥、教育局長楊潤雄、教大校董會主席馬時亨及校長張仁良皆嚴辭譴責,指有關標語濫用言論自由、超越道德底線,張仁良稱教大將會徹查;學生會則稱有關侮辱性標語並非學生會幹事所貼,該會正在調查和跟進,亦強調雖然有關語句極具爭議,但並不代表學校可以借機收窄教大同學的言論自由。

有素質的公民社會?
係咪應該用質素?
真心求教

明報咁廢嘅
連cctvb都搵到會長做電話訪問
真係高招, 一試就知道邊D已經係投共 ,
當然上得多高登/連登已經一早知,
但係出返去睇facebook D 人comment ,
就發覺好多香港人係好可悲,
你話為名利為份工, 扮下傻仔就理解到,
點知原來唔係, 原來係真傻仔真港猪
咁搞法
個民主牆會唔會就快俾人封
屌 睇01 啲人仲係度搵證據話唔係支那學生貼
邊個貼都唔重要 焦點係校方點處理

個重點都唔係邊個貼
係啲人真心膠定想轉換視線
Push
撚狗大師
花生斷曬市

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞