突發:教大民主牆有新嘢

1001 回覆
3223 Like 28 Dislike
聽日預測
校長:我琴晚喊咗成日,好痛心,好悲痛,點解我地社會出咗班事非不分嘅人渣?人地劉曉波先生傷害咗祖國大地十三億同胞嘅感情,理應受到應有嘅懲罰,我為佢嘅離世感到哀痛,可能大家對於佢嘅罪成有唔同嘅意見,但唔代表我地可以肆無忌憚咁諷剌我地祖國嘅司法制度,我身為校長,責無旁貸!如果調查屬實係我地同學,我一定會嚴懲追究漫罵祖國嘅學生!

政棍唔會放過佢

現實預測

影都無埋
How to Submit a Letter to the Editor
Letters should be exclusive to The New York Times or The International New York Times. We do not publish open letters or third-party letters.

Letters should preferably be 150 to 175 words, should refer to an article that has appeared within the last seven days, and must include the writer's address and phone numbers. No attachments, please.

We regret that because of the volume of submissions, we cannot acknowledge unpublished letters other than by an automated e-mail reply. Writers of letters selected for publication will be notified within a week. Letters may be edited and shortened for space.

To send a letter to the editor:

letters@nytimes.com (for readers of The New York Times)
inytletters@nytimes.com (for readers of The International New York Times)
呢招高呀
自high下好啦,到時校長就會搬龍門
推上報
Lm
今次有人回招一定搞得大
聽日預測
校長:我琴晚喊咗成日,好痛心,好悲痛,點解我地社會出咗班事非不分嘅人渣?人地劉曉波先生傷害咗祖國大地十三億同胞嘅感情,理應受到應有嘅懲罰,我為佢嘅離世感到哀痛,可能大家對於佢嘅罪成有唔同嘅意見,但唔代表我地可以肆無忌憚咁諷剌我地祖國嘅司法制度,我身為校長,責無旁貸!如果調查屬實係我地同學,我一定會嚴懲追究漫罵祖國嘅學生!

政棍唔會放過佢

現實預測

影都無埋

傳媒唔會太報就預左
等於之前有人係中環站故宮個廣告前面玩坦克車 都無乜傳媒有報
但咁都樣起碼俾有關心件事既人知道
班高官係幾撚咁偽善同無腦
曲得好,正
Congratulate Mr. Liu, (2008 Nobel Peace Prize laureate) on his way to heaven

英文好既巴絲唔該改一改
識玩
聽日預測

政棍唔會放過佢

現實預測

影都無埋

傳媒唔會太報就預左
等於之前有人係中環站故宮個廣告前面玩坦克車 都無乜傳媒有報
但咁都樣起碼俾大家有得玩下膠笑鳩啲撚樣俾有關心件事既人知道
班高官係幾撚咁偽善同無腦
曲定直?

有幾多個大陸人識劉曉波
如果你有任何想法或建議,歡迎使用以下表格給我們發個電郵。由於我們每天所接到的信件和電郵數量龐大,所以未必能一一回復,敬請原諒。我們的「疑難解答」專頁已經就一些常見問題提供答案,歡迎參閱。
我們的電郵地址是:chinese@bbc.co.uk。
我們也歡迎各位讀者就BBC中文網的內容投稿。稿件請發送到: tougao@bbc.co.uk。
如果各位就BBC中文網的內容或者BBC中文部的廣播內容有任何意見或薦言,我們的「聽眾信箱」是為各位特設的溝通橋樑。電郵請發送到: xinxiang@bbc.co.uk。
搵人send 去NYT同BBC啦
如果校長唔回應 就唔好俾佢定
就繼續貼「恭賀」其他政治犯

六四學生
黃琦
程建萍
吳淦
周世鋒
李波 (生於1950年),香港出版界人士,銅鑼灣書店股東。參考銅鑼灣書店股東及員工失蹤事件
桂民海(生於1964年),瑞典華裔學者、作家、出版界人士,銅鑼灣書店股東。
林榮基(生於1955年),香港人,銅鑼灣書店創辦人及店長。
周永康
黃之鋒
羅冠聰
反東北13藝士

歡迎補充

如果你有任何想法或建議,歡迎使用以下表格給我們發個電郵。由於我們每天所接到的信件和電郵數量龐大,所以未必能一一回復,敬請原諒。我們的「疑難解答」專頁已經就一些常見問題提供答案,歡迎參閱。
我們的電郵地址是:chinese@bbc.co.uk。
我們也歡迎各位讀者就BBC中文網的內容投稿。稿件請發送到: tougao@bbc.co.uk。
如果各位就BBC中文網的內容或者BBC中文部的廣播內容有任何意見或薦言,我們的「聽眾信箱」是為各位特設的溝通橋樑。電郵請發送到: xinxiang@bbc.co.uk。

不了
花生大漲價
識玩
係句野下面應該貼埋
恭喜蔡若蓮 果句 到時就唔到佢唔回應啦
Best Wishes to Mrs. Liu being held under house arrest by the Communist Party Forever?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞