【颱風追擊】1716號 瑪娃 MAWAR(18W)+1715號 珊瑚 SANVU(17W)

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
Hko每小時定位

0200 21.2N 118.0E
0220 T1
0300 21.2N 117.9E W0.1
0400 21.2N 117.8E W0.1
0500 21.2N 117.5E W0.3
0600 21.3N 117.5E N0.1
0700 21.3N 117.4E W0.1
0800 21.3N 117.4E STNR
0900 21.3N 117.3E W0.1

STNR 係點解

自己追下post啦,講左好撚多次啦大佬
Hko每小時定位

0220 T1

STNR 係點解

就算唔追post, 其實估都估到吧

對唔住
我一路追一路覆
所以無睇到有人問咗

btw...靠估真係唔係好估到
由依家開始平西走 行再行慢的 然後升做颱風星期一晚至星期二一野銳落港豬澳吹散佢

醒未

其實有試過同天文台完全預測相反既路徑出現?

用你既屎眼望返前幾個回覆

我打緊個回覆果時未有人回,用你隻屎眼先串人啦
STNR嘅解釋有需要加喺N/E/S/W 0.X附近
由依家開始平西走 行再行慢的 然後升做颱風星期一晚至星期二一野銳落港豬澳吹散佢

醒未

當然有,尤其係秋颱

夏颱都有,08年風神由菲東轉向變成直襲
Hko每小時定位

0220 T1

STNR 係點解

就算唔追post, 其實估都估到吧

對唔住
我一路追一路覆
所以無睇到有人問咗

btw...靠估真係唔係好估到

睇下坐標都估到係咩la
唔好成日坐住個腦

醒未

當然有,尤其係秋颱

然後有09年浪卡
一路向西

醒未

當然有,尤其係秋颱

其實有冇話直頭搵唔到轉向原因?科學解釋唔到既路徑出現?
平西!!!

一路向西
一路向西

退散
會唔會聽日同後日都食下沉嫁
其實仲要西幾耐先可以擺脫佢原定路線?
(依家下下都西但預測下個鐘下下都東北)
宜家要再直角走先汕頭login
會唔會聽日同後日都食下沉嫁

香港現在已經無受瑪娃下沉覆蓋啦
1716號 直角
一訓醒 西左咁多既
其實真係會直角向北咩⋯⋯⋯⋯
吹番汕尾已經有機會8號
吹番汕尾已經有機會8號

依家喺正汕頭下面
有機會吹汕尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞