【颱風追擊】1716號 瑪娃 MAWAR(18W)+1715號 珊瑚 SANVU(17W)

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
聽日會行山 大唔大機會掛八號?

聽日三號之嘛 行山啦屌
記得俾人救完之後寫返份千字文扮內疚咪無事

希望閣下平安冚家產

唔理8唔8號 落大雨就唔應該行山啦

你明知天氣有機會惡劣就做第二樣野啦
個風咁近唔8號都有機會狂風暴雨
到時行到中間唔上唔落咪仲衰
西
北!

大呀,掛8號既機會好似你屎眼咁大
唔掛8號既機會就好似你碌鳩咁細
平西未
平西未

琴晚到宜家都係平西
痴線 直角假身 真係估佢唔到
又改口了

預料本港今日風勢不會顯著增強,今日改發三號強風信號的機會不大。
平西未

琴晚到宜家都係平西

我要帕卡個隻速度既平西
又改口了

預料本港今日風勢不會顯著增強,今日改發三號強風信號的機會不大。

可能要半夜先上3仔
一號戒備信號生效,天文台表示,由於熱帶風暴「瑪娃」移動較為緩慢,預料本港今日風勢不會顯著增強,今日改發三號強風信號的機會不大。
18W 一路向北喇 星期日打8號風無用架

BTW, 打風就算而家西北偏北 都係東登 威力大減囉
非趕風撚/ 淡友
但真心想今次行遠d
好想睇班賤種報紙佬集體炒車
1000 w0.1
非趕風撚/ 淡友
但真心想今次行遠d

10日前就拎住d預報打飛機,真係白痴,慘在d人又真係信

又咁睇
終於有人對颱風有警戒心都係一件好事
非趕風撚/ 淡友
但真心想今次行遠d

又咁睇

好似經過天鴿之後係改善左 不過都仲係好多人當係放假既原因
非趕風撚/ 淡友
但真心想今次行遠d

又咁睇

其實都唔多覺有警戒心
生果fb 啲人只係集中屌得又星期日打風 .戒心好似無乜
佢行得咁慢 但聽日又跑馬
究竟會點呢
佢行得咁慢 但聽日又跑馬
究竟會點呢

馬場係咪同泳池一樣雷暴警告就停?
點解今年d風咁百厭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞