【颱風追擊】1716號 瑪娃 MAWAR(18W)+1715號 珊瑚 SANVU(17W)

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
淡友大勝

跑馬日點可以打風
一定係賭牆發力
北上
一定係賭牆發力

馬會力場

想點呀
南海之王

想點呀

正北

想點呀

正北

唔講以為玩緊貪食蛇
星期日開鑼

想點呀

正北

無知一問
係米因爲個風偏左
所以登陸時間退後左
SMG垃圾
其實瑪娃未來路徑好受珊瑚影響 一開始嘅時候大家都以為珊瑚會好快北上日本然後副高西伸 但結果佢就停左喺小笠原附近唔郁搞到瑪娃只可以不斷向西北北慢慢行 呢個亦都係令預報不斷東調嘅原因
如果珊瑚繼續停留唔郁嘅話 瑪娃係有可能不斷緩慢向北走到汕頭甚至福建一帶 但如果珊瑚提早向東北移動 副高西伸到嘅話就有可能繼續原先路徑喺汕尾一帶登陸 所以而家分析登陸點其實變數好大 講掛幾號就仲加係
between個post雖然有珊瑚但冇咩人提 點知而家反而要睇佢頭

連續三個台風搞到我好有興趣學天文野
但我中學連geog都無讀過
應該睇咩書/咩網入手?
每次淨係睇人講,好想學下可以分析下
隻珊瑚係度自轉
咁快笑人珊瑚似開始加速東北走啦
其實瑪娃未來路徑好受珊瑚影響 一開始嘅時候大家都以為珊瑚會好快北上日本然後副高西伸 但結果佢就停左喺小笠原附近唔郁搞到瑪娃只可以不斷向西北北慢慢行 呢個亦都係令預報不斷東調嘅原因
如果珊瑚繼續停留唔郁嘅話 瑪娃係有可能不斷緩慢向北走到汕頭甚至福建一帶 但如果珊瑚提早向東北移動 副高西伸到嘅話就有可能繼續原先路徑喺汕尾一帶登陸 所以而家分析登陸點其實變數好大 講掛幾號就仲加係
between個post雖然有珊瑚但冇咩人提 點知而家反而要睇佢頭

連續三個台風搞到我好有興趣學天文野
但我中學連geog都無讀過
應該睇咩書/咩網入手?
每次淨係睇人講,好想學下可以分析下

天文定氣象先

想點呀

正北

唔講以為玩緊貪食蛇

直到間尺畫咁
珊瑚唔行
頂住副高
珊瑚唔行
頂住副高

澳門名都撚鳩SMG
要求唔高
落雨就夠
無知一問, 會唔會未LOGIN 就自動解體
會落大雨
無知一問, 會唔會未LOGIN 就自動解體

冬天時比東北季後風吹散佢
會落大雨

有機會似琴日咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞