【颱風追擊】1716號 瑪娃 MAWAR(18W)+1715號 珊瑚 SANVU(17W)

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
有冇邊度可以睇到咁多個八號風球嘅cpa
同埋係東登定西登?

呢d警告信號野無咩standard
時間計定距離計都各有好處

仲以為揀距離定時間會有啲咩原因 原來都係無乜得解
同埋係東登定西登?

地下天文台facebook
問飛機嘢請去隔離Post
https://lihkg.com/thread/376284/page/34

想問工作

隔離問米 摸水晶球都得

呢到只有水晶宮無水晶球
澳門咁早掛一號風球老廉駛唔駛check下

入左800我就會掛1
我唔明點解天文台唔出一號,800公里內,可能影響香港都中曬,市區都落大雨,出一號好難咩?
同埋係東登定西登?

地下天文台facebook

FROM 地下天文台
只計新制後8中X統計
Post下無人理好耐嘅火星電腦預報

尋日天文台超級電腦預測個風會緩慢向北行,星期日中午個風都仲未登陸

而家各國預測個風越調越東,睇下今次天文台會唔會成為最大贏家

南海之王##ove#lme
Post下無人理好耐嘅火星電腦預報

尋日天文台超級電腦預測個風會緩慢向北行,星期日中午個風都仲未登陸

而家各國預測個風越調越東,睇下今次天文台會唔會成為最大贏家

南海之王

Hi錯咗,l當咗係#
我唔明點解天文台唔出一號,800公里內,可能影響香港都中曬,市區都落大雨,出一號好難咩?

應該係大交合覺得今日落嘅雨同瑪娃冇關所以未發1住 但其實睇雷達圖似乎今日嘅強對流雨已經係因瑪娃嘅外圍環流影響而出現
今年HKO似乎係收緊咗發一既標準

我都覺得係

我都覺得係

離岸唔起風都冇一
晚晚收工先黎落狗屎

應該係大交合覺得今日落嘅雨同瑪娃冇關所以未發1住 但其實睇雷達圖似乎今日嘅強對流雨已經係因瑪娃嘅外圍環流影響而出現

熱對流嚟㗎喎
又N 屌
點解可以咁半日完全向北
不過如果最後完全向北澳門就真係柒到無朋友
又N 屌
點解可以咁半日完全向北

副高未西伸 比珊蝴頂住
Molamola 一路向北
不過如果最後完全向北澳門就真係柒到無朋友

其實冇乜嘢,不過天文台唔掛一號先令到澳門好似好柒咁

Agger
個風入左800公里範圍
最初條track又預珠江口
我唔覺得SMG發1係柒

熱對流嚟㗎喎

似乎係瑪娃環流令熱對流南移
照咁睇如果星期日打風都係下午先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞