覺唔覺新Model 3好快好多二手賤價賣

371 回覆
134 Like 10 Dislike
香港其實先容易
首先冇長距離揸車問題
比盡你一日揸百幾200公里,去邊都得
個問題只係叉電
其實一棟大廈幾層停車場
每個停車位整個13 A頭易過借火
完全冇問題,只係需要政策推一推
政府用咁多錢補貼電動車
係時候將呢一筆錢轉去推動13 A頭
只要有13 A頭電車叉電完全冇問題
我覺得電車同玩具車真係無咩分別
班油車廢老真係好慘
渣出黎俾女笑只可以係度打飛機
泊車位夠唔夠同叉電冇關係
村屋咪裝到囉
呢樣嘢更難做到
英雄所見略同
我都覺得space X嘅火箭同水火箭差唔多
嗰支筷子同我哋食飯嘅筷子都差唔多
都唔知點解坊間咁多人喺度吹奏
我自己都整到兩支筷子係要大啲夾住個火箭啫
易過借火啦
Ching
水火箭同space x個燃料一樣?
油車先快下話
18年520i,依家10萬有交易
18年ghibli facelift,25萬
咪又係嗰啲periodic table 嘅ELEMENTS整埋一齊嘅compound
你認為有分別咩?
不過我諗你都係學返啲中文睇明我講咩先啦
點解夠唔夠就有post踩電車廢,唔值錢
事實香港電車好買到傻
無論新車定2手都熱買中
你條傻仔寫嘅野普通人睇唔明係正常
好啦
阿叻仔,咁你而家睇得明未?
流動冷暖機

講真,其實冇乜好嘈,事實就係電車係新科技,能源效益一定高過傳統能源車,係一架好好嘅腳車嚟。
難聽都要講,肉酸嘅係嗰班所謂油車撚,話電車冇聲冇靈魂得直路只贏燈位。但有八成以上都係揸緊架jazz呀320i呀嗰啲,你老尾揸呢啲屎盒憑咩學人講內燃機樂趣。另一方面,玩開車嘅就更加明大家追求嘅嘢都唔同,根本唔會嘈
想睇
早幾年美國有數據出嚟
話而家首次攞駕駛執照嘅人,年紀越來越大
反映咗一直以來嘅汽車狂美國人對車嘅執着冇以前咁勁
汽車狂熱分子比例亦少咗
車變咗係工具唔係一個興趣
係咁嘅大趨勢之下駕駛樂趣對越來越多嘅人嚟講唔重要
見到啲垃圾油車無人問津
得班傻閪打飛機
尤其係揸JDM「玩車」班垃圾
事實就係你條撚樣9up
你買架車返嚟炒?
你手上部手機都唔保值啦 當初點解要買
根本係香港揸車就係奢侈品
下下計住二手價跌幾多不如唔好揸算 。搭的士仲抵
有得叉電慳錢對我黎講係Bonus

以全新車計 。1換1後同價位既車 邊架性能/功能上同Tesla有得比?

大前提係屋企有叉差位 。無謂浪費時間去排隊叉電 。當腳車真係冇得輸

另外我都唔係好明 。點解係要製造油電兩批人既對立 。好明顯大家追求既野都唔同

利申:6年油車 。3年半電車
其實冇你講到咁簡單, 只係平時收埋喺底睇唔到姐

唔知你架車有咩問題
又唔知舊電咩情況
整又貴
好難買
嘩你鳩up都有咁多like

我唔知其他電車啦 剩講主流既T車保值到喊

28car對比油車個種跌價算企得好硬 就算而家車價跌左咁多 都唔係話跌左好多 未計勁多uber車 2,3年就10幾20萬km 都一樣有價有市
買嚟唔好揸囉屌你老母
買車講保值 笑撚死人咩連登狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞