覺唔覺新Model 3好快好多二手賤價賣

371 回覆
134 Like 10 Dislike
成組換係因為廠唔想煩,但Tesla 本身電池模組就係用2萬零粒砌出黎。
引擎壞一樣有人成副抬,有人打散整
白布都幫自己及埋
最平個架都100k啦
出面定價其實係c63

2014 Tesla Model S Pricing Original MSRP
Sedan 4D $71,070

E250 BlueTEC Sedan (sport/luxury) $51,400
C63 AMG Edition 507 Sedan $70,000
見你講到好似好簡單咁, 當零件咁換,
但係原廠又唔做, 咁坊間啲人點整, 幾多人識整
有部40萬咪開100k tim自己開嫁姐,幾個成交都係開8蚊5,成7都好正常,有部換左電開8蚊5都未成

MODEL S
規格 2014, 電動 5座 85kWh 自動AT
簡評
1字 11萬公里 電尾門 電動皮椅 大細mon 正常底擔無異嚮 摩打正常 升降避震 NO FSC 新淨企理
售價 HKD$85,000 減價 [原價$86,000]
聯絡 由於已售,資料保護中

MODEL S 60
規格 2014, 電動 5座 75kWh 自動AT
簡評
冇FSC 已更換大電及摩打 黑皮座 雙天窗 升降避震 14萬km 3字 充滿行到接近300公里 代友放售 有意pm
售價 HKD$85,000
大個仔啦自己上28做下功課ok?

上面大把例子show 咁上下年期,油同電車折舊唔差遠
有部40萬咪都照開100 tim 成交個d大部分都係開8-10蚊,面價減1-2蚊基本野
成班燶閪食米唔知米貴 買2手車係度高談闊論講折舊 笑撚死人 上面已經證明左根本一撚樣
你哋搞錯晒了
本身車就係唔值錢
我自己都係Model 3
買tsla仲要免息分期
冇FSC係唔值錢的
公廁叉電位有撚用咩,好似支那咁一過節就搶

緊係要有私伙叉電位先Promote 到電車啦
4萬蚊買架freed渣兩年放出去又放到4萬
見撚到班窮撚講保值就想笑
屌你老母臭閪 新車買返嚟你理閪我二手價
咪亂噏
就算你用最舊款18650電
3500 mah 3.7V
7000粒就夠 90kwh
再新嗰啲用得仲少
留意番討論緊香港適唔適合用電車
香港冇穿州過省嘅問題
只要每個屋企停車位有13 A頭就搞掂
完全冇難度
留意番香港唔洗穿州過省但有老黑霸叉電頭

窮撚無錢自己係泊車位整叉電就唔好FF電車係香港有幾好
咁油車跌價夠電車充電充幾多年?
行10萬公里粒電跌5% 咋
差唔遠?差幾萬都叫差唔遠
咁差幾多先叫遠
買就買貴人幾萬,賣又賣平人幾萬,中間仲要輸油錢
數目我計錯
咁關佢可拆散逐粒換咩事
香港車房唔識姐
班支那佬車房都識啦
我邊有話關事
我只係話你條數錯
見油車撚
一比較就拎d牛肺1500cc 出來比
笑死人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞