覺唔覺新Model 3好快好多二手賤價賣

370 回覆
134 Like 10 Dislike
一年揸得1萬就差5皮 一年揸兩萬就十皮 我諗好多人一年都揸兩萬up

舊電保8年19萬公里 當用量大少少揸8年 慳嘅錢已經等於架車 到時仲睇咩二手價

揸一萬km咁少 假日車就唔洗買架電車啦
任何電車同油車買邊款好都係同一個睇法

假日車就買油
日常用腳車就電車

揸多個擺既幾慳油都唔會影響太大
我屋企個停車場13A 頭好多都壞
個插座燒窿哂咁
好似話實際加功率要較低去6-10A先唔會燒
所以用1萬公里黎比較真係唔係咁現實 計出黎實覺得唔係真係平咁多 當你一個月淨係出六日假日車 一日200公里 都1200公里 一年都挨住萬五啦
假日車其實可能一年都揸唔到1萬
一日200公里都要去好遠先得
當柴灣去元朗都只係4x公里一程

你來回咪比盡100公里

要行200km一日好難
姐係計係咁計長假期又揸多d 揸唔到一萬姐係一個月揸得800km唔夠 仲計皮費就算吧啦
以前假日車正常一個月平均都有1000km到 不過事實係好少揸到一日200km 但揸嘅日子多啲咁
都好睇住邊區

港島既有時唔過海全車重方便
on9先排免費電

因為要換電。
你咪數少,咁副機器損耗就低,你只要唔係鳩擺幾年唔行。

電芯鳩擺,衰弱仲快。
開始討論得深入 好快大家就明可以換電既車價值大好多
小心中毒
抵玩過3系,見到個價真係心動
人既問題
幾百噸重係離地面一百公里高,時速2000km/h 係太空直插落地一野同你停定,偏差值最大0.5cm
整唔停你架電車?咪玩啦
渣得Tesla 既人9成都唔撚識渣車,撞左就賴架車
長期低用量,啲離子會冇咁活躍,對舊電都係唔好
應該要長期keep住50-90%,但久唔久一次用得勁啲

油車做假日L,2-3星期揸下出去就得啦
偈油少揸仲靚仔嘅,去到車房都叫我下年先換

利申:文科L,乜都唔識
10A 都夠做㗎啦
10A 220V 2.2kw
1kwh = 6km
1hr = 13km
你一日行100公里
都只係差八個鐘就可以
我諗其實冇乜人一日行100公里
自己計返要幾耐
連登已獲證實為高質論壇
終身免費?
80000k喎差唔多啦
知你窮啦
一次掛我鬼知咩我又唔係電車
講真舊電最多咪幾萬蚊,我當正常人一年10000k左右其實最多咪換兩次,第一次唔使錢咁計其實點解都平過油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞