覺唔覺新Model 3好快好多二手賤價賣

371 回覆
134 Like 10 Dislike
唔要個「電」字呢句嘢都成立。

除非係特別/懷舊車。
唔好話電車啦,買架十零廿萬嘅油車都唔會預將來賣到幾錢,其實都係預揸到劏。香港地車跌價根本極快,要唔快咪買幾萬個啲牛肺lo。
癡線入黎想吹下水

見到BAY位人兄完全撩交打

永遠強姦咁說服人電車好,油車廢

你有你揸,佢有佢揸,有乜所謂
電子野新一代一定好過舊一代,其實等於換電話咁啫,同埋新款model 3同舊款係兩個世界黎,造工好左好多,梗係換新款喇
依D咪理性討論
同樓主廢Up完全唔同Level
一巴打落班傻仔度,人講佢哋又講
根本bmw 同Audi呢啲垃圾MK車,係比啲冇錢扮大袋嘅窮撚先買嘅二手車,仲要比十幾萬出嚟又供車但未計整車
買車都計保值
真心想請教
如果Tesla model y
50k有2手車買
我都會考慮入手架
上完28 car睇, 都仲有好多人賣十尾二十, 但新車都係廿幾咋喎
新model 3仲要避震靚左, 唔賣11,12萬應該好難甩手
但如果比我上28Car,見到架架Model3都十尾二十頭,係零零舍舍有架賣十頭,我會覺得呢架嘢有暗病。所以係咪真係易好多,我有個問號。
完全唔明 手足介唔介意比多小小detail
新車點同
奇在正常咪數賣十尾都勁快賣得出
好撚搞笑 完全封鎖
3系點垃圾法 A4我就未揸過
因為貨量多周街都係C仔
其實睇國家 香港行電車我覺得唔係好行得通
喺外國 特別澳洲嗰啲 可以喺自己間House安裝個充電樁 唔使好似香港咁成日喺出面同人迫 就算真係要喺出面叉電都大把位

香港就逼到仆街
多人放model 3我又覺得係因為純粹覺得唔啱用,揸過就知買電車要買suv. 身邊啲人揸 model3同i4最後都係揸揸吓換咗電suv. 有friend 上年年尾見到model3啱啱轉款買咗,佢本身諗住買model y的。上個月先知佢原來trade咗部model3俾Tesla 出咗model y...
見28car好多揸唔夠幾千公里就想賣
屋企有得叉電就一定揸電車,
冇既話淨係排隊叉電都已經勸退唔少人,
香港根本既問題就係無咁多位起叉電,
但喺香港揸電車又有好處因為地方細,
唔洗擔心續航問題
認真討論,舊電少用都會老化?
反而油車真係間唔中要郁吓,俾啲機油同埋機件運行下
再平啲就有市場,二手都係睇價錢啫,過20萬使乜同你買,比多幾萬有新車
油車撚: 收皮啦,識揸一定揸油車,電車冇乜駕駛感,我要聽到啲波箱同埋齒輪轉速嘅聲先有feel
咁又冇得咁計嘅,任何車無論電或者油過左保養,你二手買返嚟,就要承擔壞咗攞去整嘅風險成本,油車你買返嚟真係壞咗個引擎,你都諗吓會唔會攞可能貴過車價嘅錢攞去整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞