[親生仔] Google Pixel 討論區 (117) Android 15 正式版已出

328 回覆
3 Like 1 Dislike
Ching你都可以去Sideload,啱Sideload完八達通終於用得翻
Side load 係唔係都要Unrolled beta program?
同Side 係唔係都要洗機?依家Beta 但唔想洗機
轉頭try thx
點解我都係CSL但update完都冇5G
係咪張sim太舊 要去門市換過張?
唔必要,但你唔Unroll咁佢就會一直叫你update上Beta 2。呢個版唔使洗機
想問下smt 5g 喺屯馬線結界會唔會收得好啲
而家4.5g 喺錦上路、柯士甸至紅磡都係load空氣
我都唔知點解用唔到5G,但我部機曾經係5G同LTE互跳,最後跳返LTE
用緊cmhk?
唔係呀,都係smt 4.5g
6pro 1010 esim 表示冇5G
cmhk都係呢幾個站load空氣
Thanks
你意思係,我用緊Beta 但Side load 去正式Version 可以唔洗洗機,對嗎?
Side Load 需唔需要Root 機?
呢個就係香港嘅命運

你去一去唔同歐洲國家嘅城市
甚至係新加坡就知道大家啲科技差幾遠
香港係得番個殼,只要呢個殼都無埋就會乜都變晒同落後地方一樣

你揀得陪住香港一齊沉落去嘅就係要接受
屌㩒咗幾吓都未見原來自己柒咗去咗 Google Play 個 update 道 refresh

load到好燥
得pixel launcher 先用到private space?

private space 有幾private, 當佢係另一個device ?

升咗15加咗啲新嘢
駛乜去歐洲,上深圳都見到,連深圳啲科技發展都開始拋離香港啦
我成日講

新加坡全國的士位置係 open data 上晒網,你依家都可以隨時 check,邊度的士多少定有無兜路,全部無秘密

香港就仲嘈緊口水交架的士過唔過海
有無上左AN15之後八達通有問題
有d機要開八達通app先detect到
但八達通app一直都係背後run緊, 但拍機無反應
大家上到5G
有冇限速?
No
Opt out等就得
唔洗
唔洗
依家先opt out就太遲
因為應該已經上咗an 15 qpr 1 beta 1
Which is 新過an 15
無得直接轉去stable
結果我去CSL門市換咗張新SIM card就即刻有返5G

利申張舊SIM card係十幾年前 & 用緊PIXEL 9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞