[親生仔] Google Pixel 討論區 (117) Android 15 正式版已出

371 回覆
3 Like 2 Dislike
香港入貨嗰班應該有trade in舊機,加埋pre送嗰200usd

你就咁amazon乜都無
無用face id?其實用咗成年8pro,基本上攞起電話都unlock咗,個指紋都係錦上添花
有用face id但係我平時都係用指紋,因為有時會戴口罩
唔係特別平
免費破解全網5G
去ebay bid好過
搞黎攘去又唔知會唔會鬼機
不如去細鋪買原封/上E記買仲好
起馬開完有問題都仲可以換
利申:只係買過一次+未換過
我都係淘咋
台灣

除了 CPU 的重大變化之外,Snapdragon 8 Elite 的大部分內容看起來都非常熟悉。有一個新的 Adreno GPU,還有相同的高通 AI 感測中心(在效率和性能方面圍繞 AI 進行了一些相當大的改進),並且還有 Snapdragon X80 調製解調器。你可以輸出到高解析度顯示器,可以在新的 ISP 中獲得與上一代 ISP 相似(但有所改進)的規格,總體而言,它是一個很大程度上相似的晶片。這並不是一件壞事,但如果 CPU 沒有進行如此徹底的改造,那麼這將是對 Snapdragon 8 Gen 3 的一次很大程度上的迭代體驗。

有大量的節能、更好的生成式 AI、連接和聲音的改進、更好的安全性、更多的攝影機頻寬,以及你期望在一代又一代的升級中看到的所有常見改進和變化。對於 Snapdragon 行動系列來說,這是一個重要時刻,它可能會塑造Android 智慧型手機的新未來。如果你想購買搭載 Snapdragon 8 Elite 的設備,華碩、榮耀、iQOO、OnePlus、Oppo、Realme、三星、Vivo、小米等公司預計在未來幾週內推出新產品。
依加都係得工程機,睇下手機廠會點用呢隻晶片
google 隻G又落後幾多

btw dklm成堆大陸廠
跑分黎講會落後勁多,工程機跑分超過1萬分,但唔知落到手機會tune成點
點解鬼域會Pro XL平過Pro?
ROG Phone 9 係第一部行S8E 嘅機,睇吓你當唔當Asus 係中國公司囉
係咁攞Pixel嚟對比大陸嘅App生態梗係最差啦又話外國嘅App好似WhatsApp 動畫差勁簡陋嗰吓真係呆咗,好似大陸App咁要咩都塞入去咩,又攞用大陸App嚟講Pixel optimization差,大陸App嘅小白條唔匹配好明顯係大陸App問題啦,咁都攞得嚟話老外嘅電話廢,有冇考慮過其實係要App去pair白條

硬體同價錢唔匹配呢個係絕對真,AI個問題其實佢都啱,但係system同software絕對冇佢講到咁差

呢啲咁嘅大陸片真係唔覺得好睇,純粹攞大陸standard嚟評比Pixel,本身Pixel都冇喺中國開售,你買得外國電話,就要預咗外國唔會好似中國App生態咁亂嚟。你可以講話係純粹Test畀大陸人睇,但咁你擺上YouTube度做乜春?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞