[親生仔] Google Pixel 討論區 (117) Android 15 正式版已出

328 回覆
3 Like 1 Dislike
Ching你可唔可以試吓轉去60Hz,然後去Developer Options度打開顯示刷新率,你7P即使靜止之後係咪都會60同10之間來回跳動
Yes 你用開60而家好lag?
冇,但我update完呢個版之後,發現60Hz即使係靜態畫面,個耗電量同動態畫面都係冇乜分別,會比之前走快啲電,所以啱先去試。一打開先發現原來個dynamic refresh rate疑似係bug咗,長開120Hz反而係正常,唔會兩邊跳

Btw thx,啱先已經Report咗畀Google
Why not both
各有各好

用咗store $200 credit 買
因為我部機係香港買
冇credit
同埋兩個殼就成六百蚊,無咁多錢
Android 15對Fold 機好玩左好多
影相自拍大幅提升
Pixel table 終於收到exit no data wipe
係唔係冇咩人用 Pixel tablet
update左去15

csl 同一張卡iphone收5G, Pixel 8 pro 都係LTE
我係7pro 日版, CSL, 今年換新SIM, 而家有5G
另外, SIM -> CSL -> "首選網絡類型" 有冇set返5G?
我無人up左上15 之後個返回手勢好似唔work 咁?
10次9 次都無反應,敏感度已經最大
and14 無問題

7pro冇問題
我未用過大機 市面冇細pro等唔到想直接買xl算
有冇邊隻Mon貼推介?Amazon 都ok
淘咗塊 認唔到指紋
我用緊8 pro
Reddit 好似話8pro有bug
用開細機表示大機舊電原來咁勁
但真係有啲重同唔就手
唔介意貴就直接淘hoda
[親生仔] Google Pixel 討論區 (116) Pixel 9, 9 Pro/Pro XL, Pro Fold
https://lih.kg/bMBBfcV

巴打可以参考下
張sim 係咪好多年前無換過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞