[親生仔] Google Pixel 討論區 (117) Android 15 正式版已出

328 回覆
3 Like 1 Dislike
咁而家係咪 confirm 左CSL 升左 official 15 都冇 5G?
心急人建議ota flash 最快
利申 今朝10分鐘搞完 唔洗等
我重新join番QPR1再退出可以去番上一步
但依然未有stable version
至少唔會一reboot就幫我wipe data番番去A14

esim 試過唔work lo
啱啱試咗 csl 有5g
但你係咪收到5g先
上左15 ig睇story有bug㩒唔到去下一個
咁上個post位巴打可能要check下係咪用緊5g plan/張sim係咪太舊唔support 5g
Ig bug 來
出咗app更新但staged rollout 分批up

Click story底個message 再back返去個story 可以暫時解決
咪寫住 Connected / 5G
如果唔係佢會寫 Connected / LTE
尋晚未上15都冇事
我用緊15 Beta都已經係咁 reinstall IG都冇用
今晩 up 部 7a 試下。csl (前 p記) 5豬 plan
等多陣都係冇嘅去flash算
咁點解個個都想要5G
開完好倒水
暫時用住4.5G睇都好夠快,睇片唔會窒
當然出左有得揀好過冇冇得揀
一直用Pixel
除咗去旅行之外未試過5G咪過下癮
9xl今朝返工用多咗~3%

可以接受
用smrt 升咗上15終於見到 5G 個字
有D感動
csl用到5G
老母好撚感動
但電有d倒水,會試多幾日
5G係倒水
試多幾日都係會倒
上咗15 有無人 用唔到 渣打 app?
不斷要我reset sc mobile key
一用就要 reset
比唔比你用同我用唔用的分別。你唔明google 放棄香港市場後,機又好其他device, accessories又好香港store無得賣之餘仲要cut 你單,你搵途徑買到又呢樣果樣唔support.,基本如一部 5G手機想行5G都做唔到,要自己做工程師,屌咁多年都仲一直賴電訊商唔開叫你自己聯絡電訊商。
而家玩ai 又無你份
有機會係新OS 要重新 learn 過你 usage pattern
optimize 左之後可能會慳電D ( 係可能only....)
終於攪掂, 前後 reset 咗3, 4次先
usage pattern 咪就係新屎坑成日搞部機咪食電,過幾日咪回復正常l咁用or
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞