[親生仔] Google Pixel 討論區 (117) Android 15 正式版已出

328 回覆
3 Like 1 Dislike

點解有時同一個畫面,同一個鏡頭,同一燈光

有時會閃,有時唔會

即時唔係對住電子螢光幕,都有咁嘅情況

點解?

我p5
用到
終於返到香港, 9 pro fold 上咗 15
smartone 都係無5G , 都好多年無換sim, 之前部機係有5G
有無用smartone 既share 下carrier version
following in my carrier version
smartone_hk-60000000004.8
錄影嘅光源嘅Refresh Rate同電話鏡頭所感應嘅光嘅頻率唔一致,呢種情況只要較低啲個快門就可以解決,不過舊版Pixel & 6/7冇得較,要8P&9P先有

(只係普通了解過,非專業,戴定頭盔有錯請指正
9 Pro XL就係E記買,用左幾個月so far無伏。
買嗰陣都會比你對盒對機身serial number 。
相機大機都會有,隨便google 下都一大堆文章解釋...

https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=254&t=6008358
亦表示你隻 moon 唔係防閃的dc 背光。

btw, 去 Costco 買金條
中伏嘅講嚟講去都係唔係自己開苞嘅問題。
接受唔到就揾過第二間。

做漏咗最on9既野,無reboot
依家有5G

同埋肯唔肯為個兩條野比多啲錢
E記平幾舊
呢間嘢買機嗰陣 有冇同你講佢會試過機先

whatsapp問個陣有講
比錢前佢都會講到明係水貨,已經開左封檢查過
會建議你比完錢即場睇有冇花
iPhone 16 Pro Max vs 15 Pro Max / Pixel 9 Pro XL / Samsung / Huawei / Xiaomi Battery Life DRAIN Test
https://youtu.be/82AIZUhoF-c?si=OW4KuolQWPQgGgdF
有埋9pro就好
想問問加拿大機,係咪同台灣/歐洲版一樣?

係咪有個made in china係邊邊?
試過有封條
親手開苞,都有sim

ps.不知名細鋪
其實部機37度以上都覺得好熱
話說9 pro/fold係咪有Gemini advanced + google one 2tb送?香港點redeem?
未購買過Google One嘅非香港地區帳戶就拎得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞