[親生仔] Google Pixel 討論區 (117) Android 15 正式版已出

328 回覆
3 Like 1 Dislike
thx
我用9 XL + CSL
都係無5G

頭先去CSL問過,佢拎我張SIM放去其他機就收到5G
佢再用另外收緊5G嘅SIM放去我部XL就無5G
我果張就係samsung fold 就收到5G, 但8 Pro 就繼續 LTE.
所以睇下有咩分別.
都係無細pro
7 pro UK版 CSL用唔到5G,我張sims card應該好舊
細pro電勁過大pro喎
VoLTE失效咗,就算force LTE打電話都係會照跌落H
舊 p 記咭唔得架,但張咭係Samsung S23試過本身係work嘅, 可能因為己合併去csl, 所以google 無特登放5G比 pccw.
btw..而家有5G後,睇返 Pixel 唔同版本5G頻譜對應, 似乎非美國版比較match hk.
用google wallet係日本買野,
佢係比緊 日元/港幣?

因wallet見交易記錄 係日元,
但銀行app見 係港元。
如果俾錢嗰刻staff 無叫你揀用jpy定HKD俾就通常係jpy

有啲銀行(例如行山) process完筆數 app會淨係show HKD 兌換後個數
要入月結單先睇得返原本用咩俾
細機到手!
你係咪到睇到講細pro勁啲?
我買前個排特登睇左幾條片,都係話大機勁啲喎
你係邊到睇到*
係呀,我係呢度po睇到細仲用多2粒鐘,依家又變大機勁嗱?
我淨係呢到見到有人講細機勁啲
但冇睇到其他片或review見到有其他人講
有印象係個鬼佬做test,話做live streaming細機多2個鐘命

得文字,無片
屌我又係feel到8pro好唔靈敏 係某d app就咁 特別係右邊 十次都未必1次得
6 上完15又冇事 搞到想用返6
屌我又係feel到8pro好唔靈敏
resolution 由high轉full好似好咗
有冇人update完之後gboard font size大左d英文大粒左 連中文出字都大粒左但冇得較返細
我8pro d 字係細左。。。
點解mon貼好似咁難搵咁
我換左卡都仲係LTE,唔知衰乜。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞