經過咁多年,西九龍最好屋苑仲係咪奧運/四小龍?

309 回覆
71 Like 34 Dislike
想知奧運邊個盤較好?
呎價差1-2千其實個lump sum 差距都唔細
點解要炒高樓價
普通人就唔配住好d?
四小其實唔差

只係某啲人吹大左,吹到同奧運同級
屌將南又係睇唔透點解可以企到呢口價
樓下啲配套都執到十室九空
夏天去地鐵站行到沖涼咁款
唔揸車真係搞唔掂
佢勁嬲
維港灣 浪澄灣 漏水問題嚴重
Ching千祈唔好
做trade support咪又係support
有咩咁巴閉 執屎就有你份
所以香港搞成咁?
唔通浪澄灣果邊唔臭?
四小龍搭高鐵無奧運咁方便,不過四小龍無乜大陸人對香港人又真係好事
從來無話過自己巴閉普通銀行middle office一個
係上面條友屈我係地產AA
以前租 擎天半島,E+ 買奧海城樓上 (唔係第一期),有乜問題?
落去就地鐵 搭一個站就到ICC

圓方同奧海城無得比,圓方 = 名店,無乜民生野,啲名店都唔會入,除左老婆睇手袋之外 返工lunch time頂多入下360
奧海城多好多餐廳,想買乜都有落旺角太子又方便,去大角咀又多野食
奧運勁正 四小不了

奧運落樓大商場 住維港直頭基座奧海城
旺中帶靜 去海富街市又得
渣車定搭車奧運都方便
奧運到而家兩房最小8球 入場價都唔低

四小貪平簡外圍個個
冇遮無掩行去地鐵站都幾撚金
最好應該係太古城

淨港島人質素已經唔同
住擎天都可以行過去佐敦買嘢食嘢㗎
渣車奧運算係方便嘅,搭車就真係咪搞,得條東涌線除咗去ICC同中環唔駛轉車,巴士條條疏過人又要塞完旺角先入到嚟
真係香港人就梗係會買太古城,邊有香港人鍾意同果啲隨地吐痰扯大煙嘅大陸喱一齊住奧運南昌
奧海城多民生野,可以行下Muji,誠品,玩具站,仲有Uniqlo/GU,Namco,Sanrio,兩間寵物用品店,HKTV mall,Nike/New Balance,Bruno
你唔講埋Miniso、好特賣、茉酸奶仲有咩十二味同撒冒呢啲A貨大陸餐廳
奧海城有咩?
咁你講下圓方除左名店,男人老狗有乜野行?
又有道理
四小四個屋苑share基座同aeon
大家一數荃灣配套就將全部幾個大商場連海皮連街市一齊講
咁其實四小又可以拉埋vwalk南昌街市維港匯堆嘢嚟計
反正碧海好似起咗條新天橋直通南昌?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞