經過咁多年,西九龍最好屋苑仲係咪奧運/四小龍?

309 回覆
71 Like 34 Dislike
如果係搭高鐵,奧運好過四小龍,荔枝角去柯士甸要轉車,一係師去南昌坐屯馬線
近地鐵/方便落奧海城/方便行落旺角/樓齡最新:
首選一定係帝峰皇殿 極高層A or B室千幾呎,望哂半個九龍+維港+望埋港島

唔介意行遠少少+只近奧海城一期:
次選 一號銀海,向南,中高層,望海

其它: 帝柏/ 維港灣/ 凱帆軒/ 浪澄灣 = 不了

瓏璽還可以,新地樓
梗係九龍站, 去邊都咁方便
帝峰皇殿極高層個景真係世界級靚
有A21入機場好方便,四小上車好似1-2個站就上高速,但四小上車多數要企門口咁濟
去到一銀普遍靚貨價又上到你堆「其他」極高特色單位,有呢個筆直都難揀…
ICC返工,之前住九龍站,兩年前搬左去住奧運所以對奧運樓有研究
咁你搬去奧運之後普通話有冇進步咗?
完全唔明荔枝角呢d 垃圾區有咩行,有咩值得吹捧
完全唔覺........乜你會去識鄰居咩?

我朋友父母住公屋/居屋一梯10幾伙,住幾十年,同啲鄰居好熟

我完全唔想同鄰居social,最好住一梯一伙,不過我無錢,住緊一梯3伙,住左兩年 都見唔到同層鄰居10次
搭單問,邊個屋苑性價比高d
暫時覺得係碧海藍天,下低有aeon,仲有巴士站,斜對面起好天橋去南昌站會更方便
大角咀之前又碎屍又多露宿者又有大酒店,荔枝角個朵聽落去無大角咀咁臭
而家先買四小/奧運,都搵唔少,搞咁多做乜
的士去機鐵站或者直入機場啦
工幹拎單claim公司,旅行一年去得幾多次,都唔係慳呢啲
再唔係,個trip短嘅不如自己揸去機場,唔使煩
搵兩舊屎比
性價比係

再鬆動啲有grand Austin 九龍站
君滙港好似都唔錯
講漏左,我指租個方面
曼克頓山算唔算鐵路屋苑? 四小龍買餸都要嚟美孚你就知四小配套有幾差
九龍站上蓋你又計唔計先
同類屋苑你要比較其實好簡單單 尺價反映曬
荔枝角自從有D2 PLACE之後好咗,CGV睇戲超抵
曼克頓山嘅價錢 但落到街都係美孚新村嘅配套 又殘又舊wor
設施舊 街坊商場 行地鐵站都遠… 唔考慮
啟德搶手
咪差不多

宇晴軒 1期 2座 29樓 F室
+134%
土地註冊處
實462呎 @$14,199/呎
已售$656萬

昇悅居 7座 28樓 H室
-7%
土地註冊處
實491呎 @$13,340/呎
已售$655萬

泓景臺 1期 2座 26樓 H室

+28%
土地註冊處
實464呎 @$13,444/呎
已售$623.8萬
呢個少啲人提
個景好似幾靚 但離站係咪都幾遠下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞