經過咁多年,西九龍最好屋苑仲係咪奧運/四小龍?

309 回覆
71 Like 34 Dislike
呢個盤之前搬屋時有睇過
得一兩個放盤同埋老土裝修最後無理到

定位中高端
3房都有800幾尺叫闊落
Location揸車嘅話方便
行嘅話又撠撠地
要行實行到,
純粹我個人懶,同埋恐懼廣東道柯士甸道啲車流
唔敢俾細路工人行,同埋會嘈雜啲
有筆直港景峰嘅可以睇埋擎天內園,可能會靜啲同自成一角啲
又係新香港人
匯璽真心好住
成個西九龍應該係唯一一個地鐵正上蓋10年內樓齡既屋苑
不過正因為咁,租同買都好貴
睇開啲,佢應該好憎奧運先會咁
個個奧運post都見佢踩
人地講奧運佢叫人買土瓜環
2021-2022年 8xx
2023 7xx
今年四小龍兩房幾乎6xx
昇悅居無論大廈外牆會所設計單位內外用料都比其他三小好吧
泓定宇晴淨係渠都玩到你殘
利申住緊另一同齡信和盤無咩投訴
咪撚柒啦 垃圾人種,你真係人如其名鳩吹大師

有邊間AA office係ICC呀?
上班台(主要)+財經台(少少)都好多人知我做乜
歐資行做trade support VP, 14萬幾一個月,2-3個月bonus,年薪around 2M - 2.1M,貼過哂糧單+稅單

我係睇唔過眼啲樓淡(好似你呢啲 垃圾人種),日日post下豪宅成交,撚下你地

好心你地班人努力搵錢上車啦唔係一把年紀仲痴父母住公屋,日日FF樓爆
唔識字呀公屋仔?
係架講緊最low tier堆盤,奧運係keep住高水過荔枝角10%到
奧運有大陸人market,荔枝角唔知點解對天龍人嚟講don't give a shit
奧運 1個站ICC,兩個站IFC/中環
返工(ICC or 中環) 其它地方根本無得比,除左住九龍站
算把啦班公屋仔一邊仇支早年炒貴樓價
一邊上大陸飲飲食食
日日係度FF世界大亂所有資產drop to negative就會由佢地接管
真,只有九龍站先好過奧運站
而家先嘈緊收地嘅地段...當你今年30都可能要等到50先落成
長實樓係咁,拍埋同期嘅樓直頭可以用溶溶爛爛去形容
以前有錢買九龍站,無咁有錢買奧運三寶,再無咁有錢就四小龍

跟人口水尾咁升,你話佢一無是處又唔係,但總有種overpriced 嘅感覺
咪搞
尤其荔枝角
憎還憎,佢想踩都大把野可以講
數據邊有得抝
點解無乜人討論海桃灣?
明明佢先至係最近奧運站
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞